TTT: Top 10 Boeken over vampiers

Top10Vampiers

Het is weer donderdag en dat betekend; Top Ten Thursday tijd! Het onderwerp van vandaag: Top 10 Boeken over vampiers!

Zoals jullie misschien al weten, is de Top Ten Thursday overgenomen door Emmy, van Zon en Maan. Het onderwerp dat vandaag aan bod komt is; Top 10 Boeken over vampiers! En nu kwam ik er eigenlijk achter dat ik nog niet eens zoveel boeken over vampiers heb gelezen ._. Of ik ben er een boel vergeten. Hmm… Anyway~ Ik heb dit lijstje opgedeeld in ‘Vampier boeken die ik gelezen heb’ en ‘Vampier boeken/series die ik nog wil lezen’.

Vampier boeken die ik gelezen heb

1. Blood of Eden trilogie – Julie Kagawa
In de hoop dat deze serie niet teveel op de Twilight Saga zou lijken, begon ik aan deze serie. En het is tot nu toe echt de beste trilogie over vampiers die ik ooit gelezen heb! Je kunt hier terecht voor de recensies van deze boeken; Onsterfelijk, Bloedband & Offergave

2. The Infernal Devices – Cassandra Clare
Vampiers zijn niet het hoofdonderwerp in deze trilogie – maar ze komen er wel in voor! En deze trilogie is echt geweldig, zeker lezen dus! Je kunt hier terecht voor de recensies van deze boeken; Clockwork Angel, Clockwork Prince & Clockwork Princess

3. Vampire Knight Manga series – Matsuri Hino
Al heb ik nog niet de gehele manga serie compleet, ik heb wel de Anime gezien dus ik weet hoe het verhaal gaat. Delen 1 en 2 heb ik al een keer besproken op mijn blog. Als je daar een recensie over wilt lezen, kijk dan even hier; Vampire Knight 1 & Vampire Knight 2

4. The Twilight Saga – Stephenie Meyer
Tja, Twilight kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken! Hierdoor ben ik langzamerhand in het YA genre beland – dus daar ben ik Twilight zeer dankbaar voor.

5. Sucks To Be Me en Still Sucks To Be Me – Kimberley Pauley
Het eerste boek heb ik een hele lang tijd geleden gelezen. Ik vond het toen een erg leuk en grappig boek. Een paar jaar later las ik Still Sucks To Be Me, maar die vond ik niet zo leuk. Waarschijnlijk omdat ik in de tussentijd ook ouder ben geworden (doh), en de verhalen zijn eigenlijk echt voor mensen rond de 13/14 jaar. En ook hier heb ik recensies over geschreven! Sucks To Be Me & Still Sucks To Be Me

(Grappig om al die oude foto’s weer terug te zien trouwens die bij de verschillende recensies staan. Ik zie duidelijk verbetering van toen en nu ^^)

Vampier boeken/series die ik nog wil lezen

6. The Vampire Diaries series – L.J. Smith
Delen 1 t/m 7 staan nog steeds – na al die jaren – ongelezen in de kast, oeps ^^” Ik kan me wel herinneren dat ik het eerste boek een keer voor de helft gelezen heb en dat ik het leuk vond. Geen idee waarom ik er niet in verder gegaan ben. Het was wel wat anders dan de gelijknamige TV serie.

7. The Coldest Girl in Coldtown – Holly Black
Ik ben zooo benieuwd naar dit boek! Hij schijnt namelijk erg goed te zijn. Ik heb hem nog niet gekocht, maar dat zal niet super lang meer duren denk ik ^^

8. Vampire Academy series – Richelle Mead
Iedereen heeft deze serie onderhand ook al gelezen – behalve ik natuurlijk! Volgens mij is deze serie wel erg goed, dus daarom wil ik hem zeker nog een keer lezen.

9. House of Night series – P.C. Cast & Kristin Cast
Van deze serie heb ik ook een aantal delen in de kast staan en ik wil er sowieso nog een keer aan beginnen want ik ben erg benieuwd! Het enige wat me een beetje tegenhoudt, is dat het zoveel boeken zijn T_T

10. The Dark Heroine series – Abigail Gibbs
Het eerste deel staat ook wel bekend als ‘Violet’ in het Nederlands – dit ik al een tijdje geleden van het Boekenfestijn had meegnomen. Ik heb erg goede recensies over dit boek gelezen en ik moet er ook gewoon in beginnen. Het enigste wat me tegenhoudt, is de dikte van het boek ._.

Wat is jouw favoriete vampier boek?

6 Comments

 • Emmy

  February 12, 2015 at 8:43 am

  Ik ben zelf ook heel benieuwd naar ‘The Coldest Girl in Coldtown’

 • Jacoline

  February 12, 2015 at 9:38 am

  Vampire Knight stond ook in mijn lijstje! En House of Night zou ik niet echt aanraden, maar Vampire Academy vind ik wel een leuke serie.

 • Annabel

  February 12, 2015 at 11:21 am

  Ik wil the coldest girl in coldtown ook heel graag nog een keertje lezen.

 • Esmee

  February 12, 2015 at 12:10 pm

  Veel boeken heb ik ook in mijn lijstje! 😀

 • Anneke

  February 12, 2015 at 12:41 pm

  Ik heb Bloedband en Offergave ontvangen als recensieboek, maar deel 1 niet dus die serie staat te verstoffen hier haha.

 • Elisa

  February 12, 2015 at 9:38 pm

  Ik ben ook heel benieuwd naar The Coldest Girl in Coldtown

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post