Deze pagina krijgt binnenkort een update!

Hoi! Leuk dat je komt kijken op mijn blog genaamd ‘Make It Personal’! Op deze blog schrijf ik over al mijn verschillende interesses – en dat zijn er nogal wat! Maar voordat ik daar wat dieper op in ga, zal ik eerst wat meer over mezelf vertellen.

Over Mij

Ikkedriekeer01

Mijn naam is Lieke Antonia Maria Jongenelis, há, dat is een hele mond vol he? Wees maar niet bang – jij als lezer mag een mooie bijnaam voor mij verzinnen ;D Ik ben geboren op 7 november 1991, dat maakt mij nu dus 27 jaar. Ik heb tot mijn 23ste bij mijn ouders in huis gewoond in Roosendaal. Tot mijn 16e hebben we in de stad gewoond, daarna zijn we naar het buitengebied van Roosendaal verhuisd. Het is een heerlijke plek om te wonen en ook heel fijn voor de honden, maar hey, je moet toch een keer het huis uit he? Sinds september 2015 ben ik dan ook gaan samen wonen met mijn vriend, gemaand Dennis, in Breda!

De nerd/geek in mij

NerdinMij

Ik ben een ontzettende nerd/geek – en ik ben er trots op. Ik vind het geweldig om bordspellen en kaartspellen te spelen. Mijn favoriete bordspel is Dungeons & Dragons en de kaartspellen die ik speel zijn Magic the Gathering en Hearthstone (online). Alhoewel ik Pokémon ook best leuk vind om te spelen als kaartspel, vind ik het verzamelen van de kaarten nog vele malen leuker.

Naast dat ik het super leuk vind om kaart -en bordspellen te spelen, zijn mijn twee grootste hobby’s toch lezen en gamen. Ik lees het liefst Young Adult boeken. Een paar van mijn favorieten zijn The Fault in Our Stars, Clockwork Princess en The Hunger Games. Verder zijn kinderboeken (of middelgrade boeken eigenlijk) ook echt mijn ding. Mijn favriete kinderboeken serie blijft toch wel de Harry Potter serie. Verder zijn Wonder en The Iron Trial ook echte aanraders!

Qua games speel ik het liefst lange (J)RPG’s – van die spellen die minimaal 40 uur duren. Een aantal van mijn favoriete games zijn Tales of Symphonia, Kingdom Hearts II en Secret of Mana. Al zo’n tweetal jaar ben ik helemaal verslaafd geraakt aan de online MMO Final Fantasy XIV, wat ik nog steeds dagelijks speel.

Nog meer hobby’s!

Anderehobbys01

Naast al dat nerderige gedoe, heb ik ook nog andere hobby’s. Zo probeer ik iedere ochtend een uurtje Blogilates te doen en volg dan de maandelijkse kalenders van Cassie Ho. Dit bevalt me zeer goed! Ik merk zeker dat ik meer spieren heb gekregen en dat ik leniger bent geworden ;D Natuurlijk zeg ik nooit nee tegen een lekkere latte macchiato en een stuk taart, maar hey, don’t judge me ;c

Omdat ik deze blog beheer, wil ik geen foto’s van internet “jatten”, maar ben ik altijd druk in de weer met mijn camera (Canon EOS 550D) om de mooiste plaatjes te schieten voor bij mijn blogposts. Ik vind het erg leuk om boeken en andere dingen te fotograferen. Binnenkort wil ik me wat meer gaan focussen op natuur fotografie – ik moet alleen nog even die stap naar buiten zetten met mijn camera ;D

Muziek maakt ook een groot deel uit van mijn leven. Rond een jaar of 13, ging ik op keyboardles. Dit heb ik een paar jaar volgehouden, maar daarna voelde het toch niet “stoer” genoeg of zo. Uiteindelijk ben ik met keyboardles gestopt, en ben ik overgegaan op het bespelen van de elektrische gitaar! Ook daar heb ik een aantal jaren les in gehad. Tegenwoordig speel ik niet zo heel vaak meer. Als ik speel, dan pak ik vaak mijn akoestische gitaar er bij. Qua muziek luisteren zijn mijn favoriete artiesten Taylor Swift, Avril Lavigne en bands zoals Simple Plan, Yellowcard en Linkin Park.

Bloggen

Bloggen

Het bloggen begon voor mij in oktober 2012, ik blogde toen samen met Silvy op PinkGraphics. Dit heb ik volgehouden tot en met eind juni 2013. Ik wilde meer mijn eigen ding doen, meer over nerdy onderwerpen schrijven, daarom ben ik gestopt met het bloggen op PinkGraphics en ben ik begonnen met mijn eigen blog – waar jij nu op zit!

Dankzij het bloggen ben ik in contact gekomen met een hoop leuke mensen, bedrijven én krijg ik regelmatig dingen toegestuurd om daar een eerlijke recensie over te schrijven (denk aan boeken, gadgets etc.) en word ik uitgenodigd voor verschillende evenementen.

Ik blog omdat ik het leuk vind om dingen uit te testen, mijn mening te uiten, foto’s te maken en natuurlijk schrijven! Eén van de leukste dingen aan bloggen is toch wel om alle superleuke reacties van lezers te lezen. Dit maakt mijn dag altijd weer helemaal goed!

Waar staat ‘Make It Personal’ nou eigenlijk voor?

OverdeNaam

Make It Personal was in de eerste instantie de naam van mijn webshop, die ik niet meer heb, omdat het niet goed liep. Ik verkocht woonaccessoires en nu ik er zo over nadenk, had ik beter iets anders kunnen kiezen. Begrijp me niet verkeerd – woonaccessoires vind ik nog steeds helemaal geweldig om te kopen en dan je huis daarna leuk in te richten, maar zoals je misschien al gemerkt hebt, liggen nerdy dingen mij veel beter.

“De betekenis achter de naam Make It Personal is eigenlijk heel simpel. Hoe een huis is ingericht, is altijd heel persoonlijk. Het is zo ingericht dat jij je, als bewoner, jezelf er thuis voelt. Ik wil mijzelf een beetje afzonderen van de standaard woonaccessoires en dergelijke. Daarom koop ik dingen in, die ik zelf ook leuk vind. Mijn smaak wil ik dan ook graag met anderen delen door de ingekochte spullen te verkopen.

Hetzelfde geldt voor meubels; als je in een meubelzaak rondloopt, weet je gelijk dat je een meubelstuk mooi of lelijk vind als je er ook maar een blik op werpt. Maar als je door een kringloopwinkel loopt, moet je daar doorheen kunnen kijken. Bedenken van; Hmm, hoe zou ik dit meubelstuk mooi kunnen opknappen? Dat is dan ook wat ik leuk vind om te doen; nieuw leven toveren in een oud meubelstuk!”

Hierboven kon je dus de betekenis lezen achter de naam Make It Personal. Gelukkig is het zo’n naam die je eigenlijk overal wel voor kunt gebruiken. Ik zou met deze naam bijvoorbeeld ook een blog over honden kunnen beginnen. Persoonlijk hou ik heel erg van honden en het liefst grote, fluffy honden. Natuurlijk heb je er altijd mensen bij juist kleine hondjes heel leuk vinden en dat is hun persoonlijke voorkeur. Ik dwaal echt heel erg af nu ^^” Anyways~ Nu heb je dus mijn blog die zo heet, en het is een heel persoonlijke blog!

Social Media

Wil je op de hoogte blijven van alles wat ik doe? Hier is een lijstje van alle Social Media waar je me kunt volgen:

Facebook (Make It Personal Blog)
Instagram
Bloglovin’
GoodReads

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *