baby shower glove en een chocobo knuffel en een sweater voor een baby

5x een leuk kraamcadeau waar je écht iets aan hebt!

Je gaat op kraamvisite – leuk! Maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het is vanzelfsprekend dat als je op kraamvisite gaat, je ook een leuk kraamcadeau bij je hebt. In deze blog deel ik 5 leuke kraamcadeaus waar de kersverse ouders écht iets aan hebben!

De nieuwe ouders zijn, voordat de baby geboren werd, natuurlijk al flink gaan shoppen. De meeste praktische items hebben ze dan ook al in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan flesjes, speentjes, kleding en ga zo maar door. Echter kun je als ouder niet overal aan denken en vergeet je wel eens wat voor de kleine. Dit is je perfecte kans om het aan hun cadeau te doen!

Het beste kraamcadeau – eten.

In de kraamweek heb je als ouders weinig tijd, slaap je veel en alle tijd die je dan nog over hebt gaat naar de baby. Gelukkig is daar de kraamverzorgster die heel wat karweitjes uit handen neemt. Bij ons vroeg ze iedere middag rond lunchtijd wat we wilden eten, want als het aan ons lag, dan aten we niks. We vergaten onszelf volledig. Maar in de avond was ze weer weg en stonden we er alleen voor.

Wij hadden van tevoren al wel voor een aantal weken avondeten gemaakt en ingevroren. Maar niets is lekkerder dan even een versbereide, warme maaltijd naar binnen te kunnen werken!

Een zelfgemaakt knuffeltje

Persoonlijk vind ik het altijd extra leuk als je iets cadeau krijgt wat diegene zelf heeft gemaakt. Het idee alleen al dat iemand zoveel tijd in je heeft gestoken is zo’n lief gebaar! Daarnaast is zoiets ook meestal afgestemd op wat de ouders leuk vinden. Wij kregen bijvoorbeeld een super schattige, zelfgemaakte Chocobo knuffel cadeau. Mijn vriend en ik zijn beide grote Final Fantasy-fans en om dat aan ons zoontje over te kunnen dragen, lijkt ons echt geweldig!

Baby shower glove

Een baby shower glove, ofwel een douchehandschoen voor baby’s. Eerlijk gezegd had ik geen idee dat dit bestond totdat we het cadeau kregen. Natte baby’s zijn gladde baby’s, dus als je je baby mee wilt nemen onder de douche, is het wel zo verstandig om een baby shower glove aan te trekken zodat de baby niet uit je armen kan glippen. Douchen met je baby is niet alleen heel gezellig, het is ook praktisch want je hoeft niet telkens op en neer te lopen met emmers water om dat ellendige babybadje vol te gooien (en daarna ook weer leeg te laten lopen)!

Kleding in grote of juist hele kleine maten

Kleding klinkt heel vanzelfsprekend en waarschijnlijk hebben paps en mams al een heleboel kleding zelf gekocht. Daarom is het handig om kleding te kopen in een maatje groter óf juist kleiner. Om maar even een voorbeeld te geven – Logan was best wel klein toen hij geboren werd en ik had vooral kleding in maatje 56 gekocht. Dit was eigenlijk nog veel te groot voor hem. Maatje 50 paste daarentegen wel heel goed. Wacht daarom met het kopen van kleding totdat de kleine geboren is, dan kun je het aan zijn of haar geboortegewicht afstemmen.

Kraamcadeau voor mama

Het is vrijwel vanzelfsprekend dat alle cadeautjes die je krijgt bedoeld zijn voor je baby. Maar wat ik juist zo leuk vond is om een cadeautje te krijgen wat voor mij was. Het klinkt misschien heel egoïstisch, ik weet het. Maar jij als nieuwe moeder zijnde hebt je stinkende best gedaan om die kleine uk op de wereld te zetten, dat verdient ook wel wat toch? Ik kreeg bijvoorbeeld een Lego-set cadeau zodat ik ook tijd aan mezelf kon besteden. Tijd voor jezelf is ook heel belangrijk in de kraamperiode om even rust te krijgen in je hoofd.

Als je écht niet weet wat je als kraamcadeau moet geven, vraag het dan aan de kersverse ouders zelf! Zij weten vaak precies wat ze nog nodig hebben. Ook kun je een kraammand cadeau geven met allerlei kleine cadeautjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slabbetjes, hydrofiele doeken, een pak luiers en noem maar op. Waarschijnlijk hebben ze het al, maar van dit soort items kun je nooit genoeg hebben!

Ben jij weleens op kraamvisite geweest?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post