leesboek a touch of ruin

A Touch of Ruin – Scarlett St. Clair

A Touch of Ruin is het tweede deel in de Hades x Persephone saga. Het is een hervertelling van de klassieke Griekse mythologie. Nadat ik het eerste deel, A Touch of Darkness, had uitgelezen, wilde ik zo snel mogelijk verder met het tweede deel. Als verrassing kreeg ik dit boek cadeau voor kerst van mijn vriend, en na het uitlezen van De Prins van Trots begon ik er meteen in. Las A Touch of Ruin weer net zo lekker weg als A Touch of Darkness?

Let op! Lees alleen verder als je het eerste deel in deze serie, A Touch of Darkness, hebt gelezen. Deze recensie bevat namelijk spoilers van het eerste boek!

Het verhaal van A Touch of Ruin

Persephones relatie met Hades is openbaar geworden. Ze krijgen een heuse mediastorm over zich heen en de twee geliefden staan in alle roddelbladen. Er komen dusdanig allerlei geheimen van Hades boven water. Geef hij wel echt om haar of doet hij maar alsof? Daarnaast dreigt de media haar ook nog eens te ontmaskeren als de Godin van de Lente. En alsof dat nog niet genoeg is, gebeurt er iets vreselijks dat Persephones hart in duizend stukjes breekt, en Hades weigert om haar hiermee te helpen.

Wanhopig besluit Persephone om het heft in eigen handen te nemen en een deal te sluiten met ernstige gevolgen. Naarmate de tijd verstrijkt, blijven Hades en Persephone worstelen met hun groeiende relatie en alle uitdagingen die dit met zich mee brengt. Is hun relatie zo sterk dat ze de geheimen en de leugens samen kunnen doorstaan?

Welkom in de onderwereld

A Touch of Darkness speelt zich voornamelijk af in de bovenwereld, terwijl we bij A Touch of Ruin voornamelijk in de onderwereld duiken. Er wordt wat dieper ingegaan op deze duistere omgeving. Ik kon hierdoor ook beter een beeld in mijn hoofd krijgen hoe de onderwereld in dit verhaal er ongeveer uit ziet. Dat neemt niet weg dat deze boeken voornamelijk over de ontwikkeling van de personages gaan en dat de world building op een laag pitje blijft.

Persephones emoties liggen heel hoog in A Touch of Ruin. En als het dan weer wat beter met haar ging, kwam de volgende gebeurtenis om de hoek kijken. Door haar impulsieve beslissingen kon ze van iets kleins ineens een enorm probleem maken. Hier had ze niet alleen zichzelf mee, maar Hades ging er ook aan onderdoor. Dit zorgde voor de nodige spanning tussen de twee personages.

Conclusie

Wat heb ik genoten van dit boek! Ik vloog echt door het verhaal heen. Net als A Touch of Darkness is A Touch of Ruin zeker geen literair hoogstandje, maar dat maakt me ook helemaal niks uit. Ik heb het boek binnen drie dagen uitgelezen, dus ik heb me wel degelijk vermaakt met A Touch of Ruin. En ik moet zeggen dat ik me tegenwoordig niet zo snel meer verlies in een boek.

Ook het spicegehalte was weer lekker hoog en de chemie tussen Hades en Persephone blijft toch wel het hoogtepunt van de serie. De laatste vijftig pagina’s gingen voor mijn gevoel echter wel heel snel, en er gebeurde ook ineens heel veel in een hele korte tijd. Dankzij de enorme cliffhanger op het einde kan ik ook echt niet wachten tot de verschijning van A Touch of Malice. Maar daarvoor moet ik nog wel wat nachtjes slapen, want die verschijnt in het Nederlands op 20 maart.

Waar A Touch of Darkness vol stond met spelfouten en gebroken zinnen, moet ik eerlijk bekennen dat ik in A Touch of Ruin bijna niks ontdekt heb qua foutjes. Dus dat is zeker een groot pluspunt. De Nederlandse hardcover van Zomer & Keuning is wederom weer een plaatje met de prachtige stencilled edges. A Touch of Ruin krijgt nu een mooi plekje in de boekenkast naast het eerste deel van de serie!

Heb jij A Touch of Ruin al gelezen?

Titel: A Touch of Ruin |  Auteur: Scarlett St. Clair | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Genre: Fantasy, Romance, Greek Mythology, New Adult | Pagina’s: 437| ISBN: 9789020550665 | Waardering: ★★★★☆

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post