a touch of darkness boek en persephone en hades waxmelts

A Touch of Darkness – Scarlett St. Clair

A Touch of Darkness is het eerste deel in de Hades x Persephone saga. Ik luisterde eerst naar een stukje van het audioboek voordat ik een fysiek exemplaar aan zou schaffen. Simpelweg omdat ik niet wist of dit boek iets voor mij zou zijn. Ik vond het begin namelijk vrij oppervlakkig en wist niet zeker of ik verder wilde luisteren. Ook ben ik niet de grootste fan van Griekse Mythologie. Maar toch kon ik die prachtige limited edition met stenciled edges van Zomer & Keuning niet aan me voorbij laten gaan! Was dit een verrijking van mijn boekenkast of kon ik A Touch of Darkness toch beter links laten liggen?

Het verhaal van A Touch of Darkness

Het verhaal draait om Persephone, godin van de lente. Maar die titel doet ze geen eer aan. Bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te leven als journaliste. Geheel onverwacht wordt ze naar de onderwereld getrokken en komt ze in aanraking met Hades, god van de dood. Hoewel Hades niet heel blij is met Persephones aanwezigheid, ontstaat er toch een ingewikkelde relatie tussen hen.

Terwijl Persephone zich aanpast aan het leven in de onderwereld, stelt Hades voor een onmogelijke keuze: ze zal leven creëren voor hem in de onderwereld, of ze zal voor altijd haar vrijheid verliezen. Wanneer haar geheim op het punt staat onthuld te worden, beginnen haar gevoelens voor Hades ook sterker te worden. Weet ze Hades op zo’n manier te verleiden dat hij er niet achter komt dat ze haar titel eigenlijk geen eer aandoet?

Hades x Persephone

Persephone was een erg leuk personage om te volgen, maar soms wel een beetje irritant. Hier en daar was ze ook wel wat naïef en in mijn ogen niet echt een geweldige journaliste. Desalniettemin ze stond wel redelijk stevig in haar schoenen. Naarmate het verhaal vorderde, ontwikkelde haar personage niet heel veel. Dat vond ik wel jammer. Ze kwam in mijn ogen ook niet echt over als een godin. Maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ze haar godinnennaam geen eer aandoet.

Bij Hades daarentegen merkte je wel meteen dat hij de god van de onderwereld was. Hij was in het begin erg arrogant en uit de hoogte. Hij had wel de stereotype bad guys-vibes om hem heen hangen, maar ik vond dat zijn personage wel beter was uitgewerkt dan dat van Persephone. De seksuele spanning tussen beide personages bouwde erg snel op. Je kunt wel zeggen dat het instalove was en geen slow burn. En heel eerlijk gezegd is dat ook wel een keertje leuk.

Conclusie

Het verhaal van A Touch of Darkness speelt zich af in de moderne tijd. Ik vond het verhaal zeker niet perfect, maar wel heel erg vermakelijk. Daarnaast las het boek echt als een trein. Ook ben ik zelf niet de grootste fan van Griekse mythologie, maar ik vond deze draai aan het verhaal erg vermakelijk. En vond je het spicegehalte in De Prins van Trots niet hoog genoeg? Dan raad ik je aan om A Touch of Darkness te lezen, want dan ontkom je er echt niet aan!

Wat ik iets minder vond, waren de hoeveelheid spelfouten die de Nederlandse vertaling met zich meebrengt. Je merkt dat het erg slordig is vertaald met foutjes die niet hadden gehoeven. Ik ben niet het type die daar heel erg van afgeleid raakt dus al met al kon ik daar wel doorheen lezen. Als jij dit ook geen probleem vindt, raad ik je zeker aan om de Nederlandse vertaling te halen, want de Nederlandse hardcover is echt een plaatje!

Titel: A Touch of Darkness |  Auteur: Scarlett St. Clair | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Genre: Fantasy, Romance, Greek Mythology, New Adult | Pagina’s: 383| ISBN: 9789020550641 | Waardering: ★★★★☆

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post