de prins van trots boek

De Prins van Trots – Kerri Maniscalco

Nadat ik De Prins van Toorn had uitgelezen, kon ik niet wachten om in het tweede deel, De Prins van Trots te beginnen. Deze had ik nog niet in mijn bezit dus deze heb ik dezelfde avond nog besteld nadat ik De Prins van Toorn had uitgelezen. Nu moet ik nog (heel even) wachten op het derde en tevens laatste deel. Maar was De Prins van Trots net zo spannend als De Prins van Toorn?

Let op! Lees alleen verder als je het eerste deel in deze serie, De Prins van Toorn hebt gelezen. Deze recensie bevat namelijk spoilers van het eerste boek!

Het verhaal van De Prins van Trots

Emilia heeft haar ziel verkocht om koningin te worden van de Verdorvenen. Ze reist af naar de Zeven cirkels van Hel samen met de mysterieuze prins Toorn. Daar maakt ze kennis met een wereld vol duisternis en illusie. Ze zal alles op alles zetten om haar tweelingzus Vittoria te wreken. Ze besluit om het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, te accepteren en doet haar best om zichzelf zo goed mogelijk in te blenden in deze wereld.

Er zijn enkele regels verbonden aan het hof van de Verdorvenen. De belangrijkste? Vertrouw niemand. Emilia voelt zich eenzamer dan ooit door de achterbakse prinsen, de luxe paleizen en de mysterieuze feestuitnodigingen. De tegenstrijdige aanwijzingen over wie haar tweelingzus heeft vermoord werken ook niet echt mee. Kan ze Toorn uiteindelijk wel vertrouwen, of is hij ook gewoon een achterbakse prins en houdt hij geheimen achter over wie hij echt is?

Welkom in de hel

Het verhaal van De Prins van Trots speelt zich af in de hel. Een hele andere setting dan in De Prins van Toorn. Wat ik persoonlijk super leuk vind want je leert weer een ander gedeelte van de wereld die Kerri Maniscalco heeft bedacht kennen. Alle achterbakse prinsen komen voorbij en je weet niet wie je nu wel en niet kunt vertrouwen. Ze hebben allemaal hun eigen excentrieke persoonlijkheid. Heerlijk. Desondanks had ik graag nog wat meer van alle prinsen willen zien. Het verhaal richt zich voornamelijk weer op Emilia en Toorn.

Af en toe gaat het verhaal een beetje van de hak op de tak. Voor mijn gevoel is de ene gebeurtenis net voorbij, gebeurt er plots iets heel anders wat een beetje uit de lucht komt vallen. Niet alleen op een negatieve manier, er zaten ook positieve aspecten aan. Het boek houdt je hierdoor wel echt in zijn greep. Maar ondanks dat was ik soms wel even in de war.

Conclusie

De Prins van Trots zat bomvol verschillende plottwists waardoor ik af en toe de draad even kwijtraakte. Er werd behoorlijk veel op de ontwikkeling van de personages ingegaan waardoor ik de grimmige sfeer van hel soms een beetje miste. Al met al hoor je mij zeker niet klagen omdat ik eindelijk heb gekregen wat ik wilde – meer passie tussen Emilia en Toorn. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal van Emilia en Toorn verder gaat en kan haast niet wachten om het derde en tevens laatste deel, De Koning van de Hel, te gaan lezen. Maar daarvoor moet ik nog even wachten tot 13 februari!

Heb jij De Prins van Trots al gelezen?

Titel: De Prins van Trots | Originele titel: Kingdom of the Cursed | Auteur: Kerri Maniscalco | Uitgeverij: Best of Fantasy | Genre: Fantasy, Romance, Mystery, New Adult | Pagina’s: 414 | ISBN: 9789022597866| Waardering: ★★★★☆

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post