de prins van toorn boek

De Prins van Toorn – Kerri Maniscalco

De Prins van Toorn is het eerste deel uit de Kingdom of the Wicked trilogie, ofwel Koninkrijk der Zonden in het Nederlands. De trilogie werd een ware hit en je zag de boekenreeks overal voorbijkomen op Instagram en TikTok. En toen kwam Best of Fantasy ineens met een prachtige Nederlandse Limited Edition van het boek. En vanaf dat moment wist ik het meteen – die prachtige editie moest een mooi plekje in mijn boekenkast krijgen. Maar dan nu de vraag – is De Prins van Toorn echt de hype waard?

Het verhaal van De Prins van Toorn

In De Prins van Toorn volg je Emilia en haar tweelingzus Vittoria. Zij zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Wanneer Vittoria op een mysterieuze wijze wordt vermoord, doet Emilia er alles aan om erachter te komen wie dit op zijn of haar geweten heeft. Haar zoektocht naar de moordenaar leidt haar naar een wereld vol duistere magie, demonen en andere bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Tijdens haar zoektocht komt Emilia een van de zeven prinsen van de hel tegen – Toorn. Hij biedt zijn hulp aan bij het vinden van de moordenaar van Emilia’s tweelingzus Vittoria. Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat omdat hij zelf ook op zoek is naar de moordenaar. Emilia vertrouwt Toorn niet helemaal maar besluit toch zijn hulp te accepteren. Samen duiken ze dieper in het rijk van het bovennatuurlijke. Ze ontdekken intriges en complotten die groter zijn dan ze ooit hadden verwacht. Maar niets is wat het lijkt…

Personages

Het verhaal van De Prins van Toorn draait helemaal om Emilia. Ik vond haar een erg sterk personage. Je merkt vanaf het begin meteen dat ze heel anders is qua karakter dan haar tweelingzus Vittoria. In het begin is ze wat terughoudender maar wanneer ze er eenmaal achter komt dat haar zus is vermoord, kruipt ze helemaal uit haar schulp. Ze zal er alles aan doen om haar terug te vinden.

En dan heb je natuurlijk Toorn ♥, de demon van oorlog en geweld. Hij is ontzettend mysterieus vanaf het eerste moment dat we hem ontmoeten. De chemie en spanning tussen Emilia en Toorn spat van de bladzijdes af, als lezer zit je echt op het moment te wachten dat er meer tussen hen gebeurt.

Conclusie

De Prins van Toorn combineert fantasie, mysterie en romantiek op een hele boeiende wijze. Het verhaal neemt je mee op meeslepend avontuur vol onthullingen en magie. Ieder hoofdstuk eindigt wel weer met een kleine cliffhanger en dat is zeker een pluspunt wat mij betreft! Ik had dat ook bijvoorbeeld bij Hof van Doorns en Rozen. Persoonlijk blijf ik op deze manier als lezer echt geboeid en wil ik steeds maar verder en verder lezen!

Heb jij De Prins van Toorn ook al gelezen?

Titel: De Prins van Toorn | Originele titel: Kingdom of the Wicked | Auteur: Kerri Maniscalco | Uitgeverij: Best of Fantasy | Genre: Fantasy, Romance, Mystery | Pagina’s: 363| ISBN: 9789022597606| Waardering: ★★★★☆

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post