Terugblikken op 2023: een buitengewoon bijzonder jaar

Het jaar 2023 is voor mijn gevoel echt voorbijgevlogen. Aan het begin van het jaar was ik net een paar weken zwanger, en in de zomer werd ons zoontje al geboren. Nu is hij alweer 6 maanden oud. Het is gewoon bizar hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen. Daarom wil ik vandaag samen met jullie stilstaan om terug te blikken op 2023!

Zwanger!

Hoewel baby Logan in het begin van januari alweer 14 weken in mijn buik zat, wist bijna niemand dat ik zwanger was. Mijn ouders, schoonouders en een paar goede vrienden waren er al wel van op de hoogte. Maar aan het begin van 2023 kon ik het ook eindelijk met de wereld delen. Het is zo bijzonder om een baby’tje in je buik te hebben. Ik vind het nog steeds bizar hoe zoiets kleins uitgroeit tot een mini-mensje!

De geboorte van Logan

Sommige zeggen dat bevallen het mooiste is wat je kan overkomen. Zelf kijk ik niet heel positief terug op mijn bevalling. Ik vond het zwaar, heel erg zwaar. Mijn herstel verliep ook niet vlekkeloos. Dacht ik het ene moment weer alles te kunnen, lag ik de weken daarna weer met pijn op de bank omdat ik mezelf had overbelast. Shit happens.

Daarentegen is de komst van Logan wel het mooiste wat me ooit is overkomen. Hij was (en is nog steeds) zeker niet de makkelijkste baby, maar hij is wel ontzettend schattig. Zijn blije schaterlachjes en de momenten waarop je hem uit bed haalt en hij je meteen herkent en begint te lachen zijn gewoon niet in woorden te omschrijven ♥

Geslaagd voor de opleiding Allround Copywriter

In de zomer van 2022 ben ik gestart met de opleiding Allround Copywriter. Deze opleiding volgde ik via de LOI met behulp van het STAP-budget van de overheid. Het was misschien niet de beste periode om eraan te beginnen omdat ik rond die tijd niet heel lekker in mijn vel zat. Een paar maanden na de start van de opleiding kreeg ik een miskraam na bijna 2 jaar proberen zwanger te raken. De motivatie om überhaupt iets te gaan doen was ver te zoeken.

Na verloop van tijd ging het weer beter met me. Ik raakte zwanger van Logan en ik wilde de opleiding Allround Copywriter eigenlijk afronden voordat hij geboren werd. Dat was me uiteindelijk niet gelukt. Ik kon me totaal niet meer concentreren doordat de kleine zo beweeglijk was in mijn buik. Lang achter de laptop zitten lukte me ook niet meer. Ik heb toen een half jaar uitstel gevraagd. In december leverde ik mijn laatste opdracht in en toen was de opleiding volledig afgerond!

Beyond Stories op een lager pitje

Door de komst van Logan en het afronden van mijn opleiding stond Beyond Stories op een lager pitje. In mei draaide ik nog mee op het MAD Booktok Event 3.0, met hulp van mijn vriend en één van onze beste vrienden. Ondanks mijn dikke buik had ik het weer onwijs naar mijn zin gehad. Ik heb ook weer tientallen lieve mensen mogen spreken!

Na de geboorte van Logan wilde ik eigenlijk snel weer aan de slag, maar dat ging toen nog niet. Ik heb uitgebreid van mijn verlof genoten, maar als je zzp’er, ben je nooit helemaal vrij. Er komen constant nieuwe ideeën bij me op voor nieuwe kaarsen en andere projecten die ik nog wil gaan uitwerken in de toekomst. Ik hoop in 2024 weer volle bak aan de slag te kunnen en een aantal evenementen te kunnen draaien, want dat is stiekem toch wel heel tof!

Heeft 2023 jou veel moois gebracht?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post