winter efteling ingang en de droomvlucht

Een dagje naar de Winter Efteling!

Vorige week donderdag ben ik samen met mijn vriend naar de Winter Efteling geweest. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst naar de Efteling ben geweest. Het was heel fijn om even een dagje met z’n tweetjes weg te zijn, want dat was ook alweer een hele tijd geleden. We vonden Logan nog net iets te klein om mee te nemen, dus die heeft zichzelf prima vermaakt bij opa en oma!

Een magisch sneeuwlandschap in de Winter Efteling

Vorige week donderdag was een perfecte dag om naar de Winter Efteling te gaan. Het was heel de dag droog en de dagen ervoor had het gesneeuwd. Dit maakt de wereld vol wonderen nog een stukje magischer! We gingen eerst even ontbijten met een deugnietje (een kaneelbroodje) en een worstenbroodje. Ook kon een heerlijke cappuccino niet ontbreken. Na een lange nacht (lees: een baby die niet wilde slapen), konden we even heerlijk rustig wakker worden in het park.

Na ons ontbijtje pakten we eerst de Fata Morgana mee om de dag maar met een rustige attractie te beginnen. Daarna gingen we in Max en Mortiz, een achtbaan die voor ons nieuw was en waar we dus nog nooit in waren geweest. Ik was blij dat we eerst in de Fata Morgana gingen, anders was mijn cappuccino weer naar boven gekomen denk ik. De achtbaan ging het eerste rondje vrij rustig, maar blijkbaar kwam er ook nog een tweede ronde. We voelden het allebei in onze maag toen we eruit stapten. Deze boomers zijn ook echt niks gewend, haha!

Drie keer achter elkaar in de Droomvlucht? Kan gewoon.

Het was zo ontzettend rustig in het park, dat je gemakkelijk drie keer achter in de Droomvlucht kon gaan zonder te wachten. Dit gold overigens niet alleen voor de Droomvlucht, maar voor vrijwel alle andere attracties. We wilden heel graag een goede foto maken van ons samen, maar steeds had één van ons een error (drie keer raden wie), waardoor de foto telkens mislukte.

Ook zijn we nog drie keer in Symbolica geweest. Twee keer aan het begin van de dag en nog één keer toen we richting de uitgang liepen. Drie keer achter elkaar dat begin, met die trap die op een gegeven moment open gaat, kon ik echt niet aan. Ik vond het wel leuk dat we zo alle drie de tours konden doen – de muziek-, helden- en schattentour!

Doe nog maar een Glühwein dan

Verder hebben we ons vooral vermaakt met rondwandelen door het park. Steeds gingen we weer ergens zitten om even op te warmen met een hapje en een drankje. Dat begon met een kleine bekertje Glühwein, waarna vervolgens nog een groot glas volgde. Ja, die voelde ik wel even binnenkomen. Maakte de wandeling door het sprookjesbos ook des te leuker.

efteling sprookjesbos en glas glühwein

Ook zagen we dat ze druk aan het bouwen waren aan het nieuwe Grand Hotel én aan Danse Macabre. Vooral voor Danse Macabre wil ik volgend jaar zeker weer een keertje terug naar de Efteling. De volgende keer willen we Logan ook heel graag meenemen. Als het goed is kan hij tegen die tijd op zichzelf zitten en ook rondlopen!

Ben jij weleens naar de Winter Efteling geweest?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post