final fantasy lost stranger manga

Final Fantasy Lost Stranger

Al jaren ben ik groot fan van de Final Fantasy games. Laatst kwam mijn vriend er ineens achter dat er ook een manga van de videogame reeks bestaat, genaamd Final Fantasy Lost Stranger. Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten, maar wilde de manga serie zeker eens een kans geven!

Het verhaal van Final Fantasy Lost Stranger

In Final Fantasy Lost Stranger volg je het verhaal van Shogo Sasaki. Hij is in de zevende hemel als hij eindelijk een baan heeft gescoord bij Square Enix. Zijn grootste droom is om zelf Final Fantasy game te produceren. Maar niets is wat het lijkt en al het werk wat hij moet doen heeft niks te maken met zijn favoriete videogame. Zijn jongere zusje en tevens collega Yuko probeert Shogo op te vrolijken op de terugweg naar huis. Plots worden ze geraakt door een enorme vrachtwagen en ze worden wakker… in de wereld van Final Fantasy!

Shogo kan zijn ogen niet geloven – is dit nu de realiteit? Op zijn avontuur ontmoet hij personages uit verschillende Final Fantasy games. Tevens ontdekt hij dat hij krachten heeft die niemand anders bezit. Shogo gaat op zoek naar antwoorden en wordt geconfronteerd met de ene uitdaging na de andere. Hij moet vechten tegen monsters uit de Final Fantasy games waar hij zo dol op is en werkt samen met andere avonturiers. Kan Shogo zijn krachten gebruiken om het lot van deze wereld te beïnvloeden?

Personages

Shogo is wel je typische, shōnen manga-hoofdpersonage. Hij is vrij pessimistisch en raakt snel van streek als dingen niet gaan zoals gepland. Hij is een wandelende Final Fantasy encyclopedie en weet alles van de videogame serie te vertellen. Zijn zusje, Yuko, is daarentegen een hele vrolijke meid en probeert Shogo altijd op te vrolijken. Door hun gedeelde interesse in Final Fantasy zijn ze heel close met elkaar.

Daarnaast heb je nog je typische White Mage, Black Mage en Warrior. De ontwikkeling van de personages is per personage heel anders. De één gaat veel sneller dan de andere. Wel moet ik zeggen dat de personages allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben, wat ik wil erg tof vind.

Conclusie

Final Fantasy Lost Stranger vond ik een erg vermakelijke manga serie. Is het de beste serie die ik ooit heb gelezen? Zeker niet. Ik denk dat de manga serie vooral leuk is voor fans van de Final Fantasy videogames. Het is namelijk een compleet nieuw Final Fantasy verhaal met hier en daar kenmerkende eigenschappen van de games en bekende personages. Als nieuwkomer van de franchise ben ik bang dat je hier en daar in de war raakt als je niet over enige achtergrondinformatie bezit!

Heb jij weleens een Final Fantasy game gespeeld?

Titel: Final Fantasy Lost Stranger |  Auteur: Hazuki Minaze | Artiest: Itsuki Kameya| Uitgeverij: Yen Press | Genre: Action, Fantasy, Shonen |  Waardering: ★★★½

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post