Final Fantasy XIV Fan Festival 2019 @ Paris

Op vrijdag 1 februari was het zover – de dag dat mijn vrienden en ik vertrokken naar Parijs om deel uit te maken van het Final Fantasy XIV Fan Festival 2019! De tickets (die binnen een dag al uitverkocht waren) hadden we al ruim een half jaar in the pocket. Ik had er enorm veel zin in om helemaal op te gaan in alle nieuwe dingen die ze aan zouden kondigen tijdens het evenement. Maar laten we beginnen bij het begin – de autorit richting Parijs!

Bepakt en bezakt met behoorlijk veel snoep, vertrokken we naar Parijs met de auto. Met z’n vieren hadden we een Spotify Playlist samengesteld zodat er voor iedereen wat leuks voorbij zou komen. De rit verliep behoorlijk soepel, we hadden alleen even in de file gestaan vlak voor Parijs. Eenmaal aangekomen bij onze bestemming, een Airbnb vlakbij de venue, gingen we nog even avondeten bij de KFC. Vlak daarna, gingen we vrijwel meteen naar bed, niet wetend dat we een slapeloze nacht tegemoet zouden gaan. Ik dacht namelijk dat ik de enige was die niet kon slapen, maar de rest had ook erg slecht geslapen. Misschien dat het van de spanning en de zenuwen was, maar we hadden ook behoorlijk veel snoep gegeten in de auto – sugar overload!

Op naar La Grande Hall de La Villette!

De volgende ochtend was het dan eindelijk zover – op naar het Final Fantasy XIV Fan Festival! Tot onze grote verbazing, stond er helemaal niet zo’n lange rij. Alles liep redelijk goed door, dus dat was fijn! Binnen kregen we een FFXIV rugzak met een heleboel goodies erin – heel leuk! Eenmaal aangekomen in de hal, zat het al wel vol met mensen. Gelukkig hadden we nog wel een zitplek kunnen bemachtigen. De klapstoeltjes zaten voor geen meter maar ach, we moesten het er maar mee doen. Ook zaten we niet in het midden, maar aan de zijkant (ja sorry, ik kon m’n bed weer eens niet uit). Gelukkig konden we het alsnog heel goed zien.

Opening Ceremony en Keynote

Het evenement werd afgetrapt door een uitgebreide trailer van de eerder vertoonde trailer van Shadowbringers, die al een tijdje terug online te vinden was. Het publiek werd helemaal wild door de nieuwe beelden – het was zo vet! Daarna kwam Noaki Yoshida het podium op, cosplayed als Gunbreaker – new job confirmed! Wederom werd het publiek natuurlijk weer helemaal wild – gotta love them nerds! Hierna volgde ook meteen de Keynote waarin uitgebreid besproken werd wat voor nieuwe dingen we kunnen verwachten in de nieuwe uitbreiding Shadowbringers.

Na de Opening Ceremony en de Keynote, was het tijd om de hal eens te verkennen. We kwamen erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo groot was. Ik kon me herinneren dat het in Frankfurt een stuk groter was. Na wat mini games te hebben gespeeld, was het tijd om terug te lopen richting de main stage, waar het Development Panel snel van start zou gaan.

Development Panel

Tijdens het Development Panel, werd er dieper op ingegaan hoe de oufits van de characters in-game werden ontworpen. Het was wel heel interessant om te zien hoe zo’n proces nu precies verloopt. Het was wel een hoop gepraat en ik was ook echt kapot moe, dus ik moest wel even m’n koppie erbij houden.

Daarna hadden we uren de tijd om lekker rond te lopen en in, jawel, urenlange rijen te gaan staan om daadwerkelijk het spel te kunnen spelen. De challenges die we konden doen waren wel erg leuk. Zo was er een moeilijke Boss Battle (Yojimbo), waarbij je een boss moest verslaan met een Full Party (8-man) en we hadden hem nog verslagen ook, yeah! Ook was er een Dungeon Roulette waarbij je met twee groepen van 4 man aan een ronde tafel moest zitten en vervolgens opdrachten moest uitvoeren. Je kunt het vergelijken met een stoelendans – we moesten namelijk regelmatig van plek wisselen waarbij we ook iemand anders zijn/haar gekozen job moesten spelen. Ik moet zeggen dat het echt onmogelijk was om de Dungeon volledig uit te spelen binnen de tijd. Deze hadden we dan ook niet gehaald. Als laatste was er nog een Trial die je moest voltooien – met handicaps! Zo kregen wij natuurlijk weer alle handicaps die je maar kon krijgen. Dit hield in spelen met een half scherm (werd afgeplakt), met vervelende Moogles in beeld én als klap op de vuurpijl – wissel maar om met degene die naast je zit. Nooooo!

Merchandise

Natuurlijk was er ook weer een grote Merchandise stand. Ik ben blij dat wij onze merchandise van te voren al gekocht hadden met een code die we via de mail hadden gekregen, want er stond een rij van hier tot Tokio. Toch heb ik op de tweede dag nog een pin kunnen scoren van mijn favoriete Healer – Scholar!

Piano Concert

Aan het einde van de eerste dag, vond er een piano concert plaats waarbij Beyamin Nuss de pianist was en Susan Calloway de zangeres. Het was erg tof maar als ik dan toch nog even kritisch mag zijn – het geluid stond net iets te hard om het echt mooi te maken. De hoge tonen deden letterlijk zeer aan m’n oren. Heel jammer, maar ondanks dat heb ik er toch van genoten!

Letter From the Producer

Aan het begin van de tweede dag, stond als eerste Letter From the Producer op het programma. Hierbij gingen ze nog wat dieper in op de nieuwe aspecten die we kunnen verwachten in Shadowbringers. Het ging ook voornamelijk over PvP (Player versus Player) en Eureka (een heel erg groot gebied waarbij je het beste wapen uit de game kunt halen). Er ging ook het één en ander mis, en dat was dan wel weer heel hilarisch!

The Primals Live in Concert

Het Fan Festival werd de tweede dag afgesloten door middel van een Rock Concert. The Primals traden op en speelden allemaal muziek uit de game en het was echt super vet! Ook dit geluid stond weer erg hard zodat je amper kon horen wat er gezongen werd. Nu is dat voor een Rock Concert minder erg dan voor een Piano Concert en daardoor nog steeds erg vermakelijk!

Al met al was het een erg geslaagd weekend! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en ik vond het gezellig dat we met z’n vieren gegaan zijn! Echter moet ik wel zeggen dat ik het Final Fantasy XIV Fan Festival in Frankfurt vele malen beter geregeld vond. De wachtrijen waren een stuk minder lang en de hal was ook gewoon veel mooier. Ik ben heel benieuwd naar het Fan Festival wat aankomend weekend in Tokio plaats gaat vinden. Dit wordt ook live uitgezonden en Dennis en ik zijn van plan om de stream te gaan kijken. Het wordt midden in de nacht uitgezonden (hoera voor tijdsverschil!) dus ik hoop dat ik wakker kan blijven.

Wat is jouw favoriete game?

1 Comments

  • Dennis

    March 22, 2019 at 4:57 pm

    Het is altijd zo leuk om je ervaring te lezen, alsof ik er zelf weer bij ben 🙂

    *Wat is jouw favoriete game?*
    Heel toevallig is dat ook Final Fantasy XIV!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post