10 Tips voor je A6 Action Bullet Journal!

De A6 Bullet Journal die ze momenteel bij de Action voor €1,49 verkopen, is een ware hype geworden. Iedereen koopt massaal een boekje (of vier) maar men staat er eigenlijk helemaal niet bij stil wat ze er nou precies in willen gaan schrijven of maken. Ik ben ook zo iemand, al heb ik geen vier boekjes gekocht, maar twee. Op het moment dat ik ze kocht had ik ook nog geen flauw idee wat er ik mee moest doen. Ik wist op dat moment alleen dat ik ze móést hebben (het liefst de blauwe met dat goud maar hé, die hadden ze natuurlijk weer niet).

Echter wist ik al vrij snel waar ik mijn Action Bullet Journals voor wilde gaan gebruiken. Maar ik had eigenlijk nog veel meer ideeën! Aangezien ik niet alles in mijn eentje uit kan werken, deel ik vandaag 10 inspiratie tips wat je zoal met de kleine Bullet Journal van de Action kunt doen!

1. Blog Journal

De roze Action Bullet Journal ga ik gebruiken voor mijn blog. Ik wil hier alle ideeën die bij me opkomen in opschrijven, zodat ik ze niet vergeet! Met een aantal steekwoorden erbij gaat het me vast en zeker ook helpen om deze ideeën uitgebreid te verwoorden in een blogpost. Ik heb namelijk niet altijd meteen tijd en/of zin om een lange blogpost te gaan typen.

2. Huis Journal

De donkerpaarse (of donkerblauwe, ik ben er zelf nog niet helemaal over uit wat nu de precieze kleur van dit boekje is) Bullet Journal ga ik gebruiken om alles bij te houden wat betreft ons avontuur rondom het kopen van een huis. Dit zal veelal wel een informatieve Journal worden met statistieken zoals uitgaves, inkomsten, hoeveel we te besteden hebben qua inboedel, plus -en minpunten van een woonplaats die we al bezocht hebben etc. Ik heb er wel zin in om aan te beginnen, want zo kan ik een beetje overzicht houden in de chaos!

Verder lijkt het me ook erg leuk om inspiratie voor de inrichting van de woning in te plakken! Dit kunnen afbeeldingen van Pinterest zijn, meubels die ik leuk vind, kleurstalen etc.

3. Reading Journal

Er zijn al heel wat Reading Journals op de markt gebracht. Zelf heb ik deze, maar op de één of andere manier, kan ik me er nooit goed aan houden om hem ook daadwerkelijk in te vullen. En hoe leuk zou het zijn om je eigen Reading Journal te maken? Ik zie het al helemaal voor me – de cover van het boek op de pagina links samen met je favoriete quote uit het boek en links een mini recensie.

4. Film/Movie Journal

Voor de Film/Movie Journal had ik eigenlijk een beetje hetzelfde idee in gedachten als bij de Reading Journal. Misschien kun je ook meteen een lijstje maken met films die binnenkort in de bioscoop verschijnen, of die juist alweer uitkomen op Blu-Ray/DVD?

5. Game Journal

En ook voor de Game Journal geldt een beetje hetzelfde als de voorgaande twee Journal ideeën – al is het schrijven van Game recensies nog knap lastig en vaak veel uitgebreider dan een recensie over een boek of film. Misschien kun je juist wel de recensies hierbij schrappen, en juist opschrijven welke games jouw all time favorites zijn en welke games je nog wilt spelen? Vergeet niet erbij te vermelden hoe lang zo’n game kan duren gemiddeld! Dit kun je bijvoorbeeld vinden op How Long to Beat?

Of je kunt natuurlijk een Journal toewijden aan je favoriete game, zoals ik momenteel aan het doen ben in mijn B6 Journal van Leuchtturm1917! Ik maak daar namelijk een Final Fantasy XIV Journal van. Benieuwd hiernaar? Check even mijn Instagram.

6. Quote Journal

Je kunt jouw favroeite quotes bijvoorbeeld helemaal mooi gaat handletteren, maar als je wat minder tijd hebt, kun je ze natuurlijk ook gewoon opschrijven. Stickers erbij hier en daar, en het ziet er volgens mij hartstikke leuk uit! En het is nog inspirerend ook al die quotes!

7. To Do Journal

Kun je geen rust in je hoofd krijgen omdat je nog zoveel moet doen vandaag? Schrijf het allemaal maar lekker van je af in een To Do Journal! Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag een handig To Do lijstje maken die je per dag af kunt werken. Of als er wat belangrijke afspraken/evenementen op de planning staat waarbij je niks mag vergeten, kun je hier ook weer een apart lijstje van maken. Je kunt hiermee echt alle kanten op!

8. Wishlist Journal

Ik denk dat iedereen zo wel wat dingen op kan noemen die hij/zij graag wil hebben. Harry Potter: From Page to Screen? Yes please! Dragon Quest Builders voor de Nintendo Switch? Doe mij die ook maar! Zie je – zo moeilijk is het niet. En als je het eenmaal gekocht/gekregen hebt – kun je het weer afvinken! Of je kunt er een foto bij plakken dat je het daadwerkelijk hebt – ook leuk!

9. Dagboek Journal

Iedere dag een kort stukje schrijven over wat je die dag gedaan hebt, kan ook heel leuk zijn. Dan heb je eigenlijk een soort van dagboek en dan kun je er nog een hoop stickers en andere frutsels aan toe voegen. Of misschien wel een foto erbij plakken van de dag zelf?

10. Elke Dag een Vraag Journal

Hierbij kun je bijvoorbeeld de vragen gebruiken die ik toentertijd gebruikte uit het boekje 1000 Vragen aan Jezelf die een keer bij de Flow zat. Als je veel Pickwick thee drinkt, kun je ook de vragen gebruiken die aan de theezakjes hangen! Verder zijn er denk ik ook wel veel lijstjes te vinden op internet waar een hele hoop vragen in staan.

Heb jij ook een A6 Bullet Journal van de Action kunnen scoren?

4 Comments

 • Anneke

  March 19, 2019 at 12:05 pm

  Ik had er nog niet van gehoord. Ik wist wel dat ze bullet journals bij de Action hebben, maar dit lijken andere versies te zijn? Wat is er zo speciaal aan deze?

  1. Lieke

   March 19, 2019 at 12:13 pm

   Klopt, dit zijn weer nieuwe! Het speciale aan deze is dat het papier echt van goede kwaliteit is. En het is een klein formaat, wat niet echt regelmatig gebruikt wordt als Bullet Journal.

 • Anouk

  March 19, 2019 at 3:16 pm

  Ik gebruik zelf een A6 journal (niet van de action) graag als een soort scrapbook/dagboek journal, waarin ik een collage maak en er wat bij schrijf. Een beetje zoals Creachick het ook doet (maar wel net anders ;))

 • zwartraafje

  March 22, 2019 at 8:49 pm

  Deze heb ik precies nog niet gezien bij Action. Zelf gebruik ik gewoon een notitieboek met lijntjes voor mijn BuJo vermits ik voornamelijk met lijstjes werk. Maar zo’n A6 is natuurlijk wel handig om mee te nemen in je tas. Al kan ik dan natuurlijk wel evengoed één van de kleine notitieboekjes meenemen die ik hier nog heb liggen. Meestal gebruik ik die kleine voor wanneer ik inspiratie krijg. Een haiku, een blog-concept, een knutsel-idee, …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post