Over het kopen van een huis

Laatst vertelde ik in mijn 5 feiten waarom ik toe ben aan verandering blogpost, al over dat Dennis en ik klaar zijn om de volgende stap te zetten – het kopen van een huis samen. Het is de meest logische, volgende stap maar het is daadwerkelijk ook echt de meest moeilijke stap die ik ooit gemaakt heb.

Leuk! Een huis kopen! Maar… wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Tja, stiekem best wel veel. Veel meer dan ik in de eerste instantie had gedacht. Want eerlijk? Ik dacht dat het zo gepiept was. Even de villa’s uitfilteren op Funda en gaan met die banaan. Oh boy was I wrong. Ik denk dat we, pak ‘m beet, al ruim een half jaar in dubio zitten over de woonplaats. Want – waar willen we precies wonen? Persoonlijk blijf ik zelf liever in het westen van Brabant hangen, terwijl Dennis meer richting het midden/oosten van Brabant wilt vertrekken. Natuurlijk ligt het allemaal niet zo ver van elkaar vandaan (je bent inmiddels ook al binnen 3 uur in Groningen) maar toch. We zitten niet echt op één lijn bij deze keuze, en daarbij is de eerste stap zetten al heel lastig.

Nu kwam Dennis op het idee om gewoon eens rond te gaan lopen in verschillende woonplaatsen die we op het oog hebben. En erg goed idee en ik heb er ook echt zin in! Afgelopen zondag stond Tilburg Reeshof op de planning, maar dankzij de weersomstandigheden zijn we maar niet gegaan. Ik wilde niet graag wegwaaien en ergens in een boom belanden. Anyway – Tilburg Reeshof had ik ook al uitgefilterd in mijn zoekresultaten, omdat ik dus meer in het westen wil blijven. Maar aan de andere kant, weet ik ook helemaal niet hoe het daar is. Ik sta er dus zeker voor open om daar wat rond te gaan wandelen. Of het wat gaat worden? Geen idee. Aan de ene kant denk ik; ik wil niet richting Tilburg verhuizen maar aan de andere kant moet ik ook niet gelijk zo negatief zijn en open staan voor nieuwe dingen.

Maar mijn hoofd staat ook echt naar de toekomst gericht. Wat als we een hond nemen? Kinderen krijgen? Of misschien zelfs wel uit elkaar gaan? Wat dan? Wat als..? Zowel positieve dingen waar ik naar uitkijk, als negatieve dingen die ik liever niet op mijn pad tegen wil komen, spoken door mijn hoofd heen. Ik denk dat ik dit alles gewoon van me af moet zetten, wat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan is, want mijn hoofd is echt één groot denk universum. Wat als dit? Wat als dat? Wat als zus? Wat als zo? De hele dag door. Ik word er serieus echt knettergek van.

Inmiddels hebben we ook al een hypotheek gesprek gehad (zo saai) en we weten ook hoeveel we kunnen spenderen. In dat opzicht is het wel fijn om te weten waar je naar kunt zoeken. Ik ben ook echt wel toe aan meer ruimte. De spullen blijven zich hier maar opstapelen en ik heb ook gewoon zin om alles mooi in te richten en om nieuwe spullen te kopen natuurlijk ;D Op mijn Pinterest heb ik ook al een aantal inspirerende borden aangemaakt. Natuurlijk zijn sommige dingen totaal nog niet haalbaar, but one can dream, right?

Na dit hele lulverhaal denk ik af en toe ook van; kunnen we gewoon niet een woonplaats kiezen met onze ogen dicht? Ik bedoel – we zijn ook echt binnen personen. Als we ergens heen gaan, is het vaak niet eens in de woonplaats waar we wonen maar rijden we ergens anders naartoe. Maar aan de andere kant wil ik ook weer redelijk dicht bij familie en vrienden wonen. Lastig hoor!

Nu ben ik heel benieuwd – ben jij al in het bezit van een koopwoning? Dacht jij er ook zoveel over na als dat ik dat doe of ging je er gewoon voor? En heb je misschien nog tips? Let me know!

4 Comments

 • Tine

  March 15, 2019 at 6:04 pm

  Hahaha nou ons verhaal ken je inmiddels wel.
  Oudenbosch vooral gekozen omdat het 1. nieuwbouw heeft (waar we specefiek naar en 2. tussen Jac en mijn ouders in ligt (woee lange afstand yeaahhh).
  Maar voor dat we kozen voor onze plaats zijn we ook bij andere nieuwbouwprojecten gaan kijken en idd ff rondgelopen in de omgeving, zo hebben wij het ook uitgefilterd. Plus voordeel voor ons dat wij al mensen kende kn Oudenbosch, dus de omgeving al vrij goed kende…
  Denk ook niet te ver vooruit naar dingen die kunnen gebeuren. Niet doemdenken, lekker laten gebeuren en kijken naar leuke huisjes in plekjes waar jullie willen zitten (en ook niet Dennis niet te veel zn zin laten doordrukken ;D)

 • Saskia

  March 16, 2019 at 3:34 pm

  Inmiddels onze 2de koop woning, nu een eengezinswoning na onze flat. Nog steeds super blij mee maar pfoe wat een hoop geregel. Blij dat we er nu al een aantal jaren inzitten.

 • Audrey

  March 20, 2019 at 5:09 pm

  Lastig als je het niet helemaal met elkaar eens bent! Voor mij stond de plaats waarin mijn huis moest liggen juist wel direct vast, wat de boel nog bemoeilijkte omdat daar niet veel te koop kwam in de periode dat ik op zoek was. Maar inmiddels ben ik alweer bijna een jaar huizenbezitter. Met jullie komt het vast ook helemaal goed!

 • zwartraafje

  March 21, 2019 at 3:57 pm

  We hebben eerst net als jullie een tijdje gehuurd en hebben vervolgens ons eigen huis gekocht. Ik wilde eigenlijk van in het begin liefst blijven wonen in het dorp waar ik was opgegroeid en gelukkig dacht mijn man daar hetzelfde over. We hebben wel online wat huizen in de buurgemeenten bekeken maar hadden uiteindelijk het geluk om een betaalbaar huis te vinden in ons eigen dorp. Met bus, trein en zelfs met een waterbus kunnen we eigenlijk vrij vlot alle richtingen uit en dat is handig vermits ik zelf niet met de auto rijd. Ik vind het ook heel fijn dat we dicht in de buurt van mijn (schoon)ouders en broers wonen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post