Dankzij deze 5 feiten ben ik toe aan verandering

Oei, feitjes – stiekem vind ik het altijd best lastig om de waarheid onder ogen te zien. Maar misschien is het ook wel goed voor mij dat ik dit allemaal opschrijf zodat het niet de hele tijd door m’n hoofd blijft spoken. Zodat ik er ook écht verandering in kan gaan brengen in plaats van er alleen maar aan te denken wat ik nog allemaal moet doen (of eigenlijk, moet veranderen).

1. Ik ben mijn huidige WordPress thema beu

Zoals je misschien afgelopen vrijdag al hebt kunnen lezen, wil ik het bloggen anders aan gaan pakken. Stap 1 is om mijn huidige thema te vervangen. Misschien door degene waar ik het in die blogpost over heb gehad, of misschien kies ik wel totaal voor iets anders – ik weet het nog niet 100% zeker. Daarnaast wil ik ook weer een ander logo ontwerpen. Ik denk dat ik dit keer ga voor iets simpels en strak.

2. Ik woon al 3,5 jaar in een twee kamer appartement samen met Dennis

Een twee kamer appartement van, pak ‘m beet, 45m2. Het is niet groot, en de spullen beginnen zich langzamerhand erg op te stapelen (de laatste tijd overigens steeds sneller en sneller) en we zijn klaar om de volgende stap te zetten – het kopen van een huis! We zijn rustig aan het rondkijken hier en daar, maar het blijft toch knap lastig. Voornamelijk vind ik het kiezen van een woonplaats heel erg moeilijk. Mijn hele leven lang heb ik alleen nog maar in Roosendaal gewoond en de afgelopen 3,5 jaar in Breda. Daarnaast weet ik nou ook niet of ik me meer thuis voel in een stad of in een dorp – of dat het juist allemaal niet uitmaakt. Ik zal binnenkort nog wel een persoonlijk blogje schrijven over mijn struggles over het kopen van een huis.

3. Tijdens mijn vrije dagen doe ik eigenlijk… vrij weinig

Zoals velen van jullie misschien al wel weten, werk ik parttime. Met als doel voor ogen om in mijn vrije tijd mijn handen uit mijn mouwen te steken om iets te gaan maken om vervolgens te verkopen. Ehh.. tja. Ik heb zóveel ideeën in mijn hoofd zitten, maar in dat opzicht ben ik best wel lui. Te lui om meer onderzoek ernaar te doen, te lui om daadwerkelijk actie te ondernemen en ga zo nog maar even door. Het enige wat ik nu doe op het moment dat ik thuis zit, is het hoognodige; het huishouden. Ik vind het fijn om in een schone woning te zitten maar eigenlijk heb ik er helemaal geen behoefte aan om telkens maar weer het huishouden te doen in mijn vrije tijd. Naast het huishouden, knutsel ik regelmatig in mijn Bullet Journal, speel ik games en kijk ik Youtube. Heel. Veel. Youtube. En vooral aan dat laatste moet gewoon verandering in komen!

4. Als het gaat om werkdagen

Op werkdagen ga ik naar mijn werk, doe ik mijn ding, ga ik terug naar huis (meestal rond 17:00 uur), kook ik eten (of Dennis kookt, en dan zit ik, je raadt het waarschijnlijk al, weer Youtube videos te kijken), doe ik (of Dennis) de afwas en speel ik Final Fantasy XIV tot het moment dat het tijd is om naar bed te gaan. Klinkt eigenlijk best wel saai als je het zo leest. Maar volgens mij is dit wel de standaard routine van iedere ander mens (dan wordt Final Fantasy XIV waarschijnlijk ingevuld door Netflix o.i.d.).

5. Ik heb weer een vast ritme nodig

Een vast ritme klinkt saai, maar geloof me – je voelt je er een stuk fitter door! Ik ga zelf namelijk gewoon te laat naar bed voor mijn doen (en ook op onregelmatige tijden) zodat ik er ‘s ochtends niet goed uit kan (ik heb ook geen vaste tijd dat ik er in de ochtend uit ga). Heel de dag door voel ik me dan ook niet op en top fit. Ik eet best wel gezond en afwisselend (ik kan misschien wel iets minderen met koekjes), maar misschien moet ik naast dat ook vaker gaan sporten. Ik ben sowieso van plan om twee keer per week te gaan zwemmen, zodat m’n arm kan aansterken. Daarnaast misschien toch weer Blogilates oppakken? Of een uurtje te gaan wandelen iedere dag? Ik verbaasde me eigenlijk wel hoe leuk wandelen eigenlijk is dankzij de app Steps+ – het werkt echt motiverend om je stappendoel te behalen en om daarom nog een blokje om te gaan!

Als jij misschien tips hebt over hoe ik productiever met mijn tijd om kan gaan – let me know! Ik vind het persoonlijk echt heel moeilijk om veranderingen te ondergaan. Daarnaast kan ik me ook moeilijk concentreren als ik thuis zit. Alles om me heen, leid me gewoon af, of dan loop ik weer regelmatig naar de kast toe om iets te eten te pakken, terwijl ik niet eens honger heb, maar me gewoonweg verveel.

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze punten?

4 Comments

 • Mirjam

  March 12, 2019 at 9:32 am

  Interessante blog om te lezen. Sommige dingen zijn zeker herkenbaar, zeker het omgaan met vrije tijd. Vanaf juli 2018 werk ik vanuit huis en ik merk dat een ritme echt zo hard nodig is om productief te zijn. Mijn tip is om te beginnen met regelmatige tijden aanhouden om naar en uit bed te gaan, dat maakt echt het verschil! En op het moment dat je merkt dat je je gaat vervelen/geen zin meer hebt in het project wat je aan het doen bent, ga een stukje wandelen, dat helpt vaak 😉

  1. Lieke

   March 12, 2019 at 11:39 am

   Bedankt voor je tips! Regelmatige tijden om naar bed te gaan en uit bed te komen is zeker iets waar ik mee ga beginnen. Daarnaast ga ik het wandelen ook zeker proberen wanneer ik merk dat ik me begin te vervelen. Ik denk dat het ook echt wel kan helpen om je hoofd een beetje leeg te maken of om juist aan nieuwe dingen te denken hoe je je project nog beter kunt maken!

 • Adine @ LekkerLevenMetminder.nl

  March 12, 2019 at 1:12 pm

  Zeker herkenbaar! Ik heb heel lang geworsteld met welke kant ik met mijn blog/bedrijf op wil, waardoor ik ook niet helder kreeg wat nu mijn volgende stappen waren. Dan bedacht ik wel wat, maar eigenlijk stond ik daar dan denk ik toch niet helemaal achter, of was het plaatje toch niet helemaal compleet. Dat werkt weer niet heel motiverend. Ik heb de afgelopen tijd flink tijd en energie geïnvesteerd in een strategie, heb bijbehorende doelen en werk nu wél die kant op.

  Ik vind het wel ontzettend spannend, want ik neem er ook een bepaald risico mee (ik werk nu bijvoorbeeld net als jij minder, om hier ruimte voor te maken), maar anders blijf ik in dezelfde rondjes draaien.

  Waar ik wel heel benieuwd naar ben, is of jij écht lui bent, of dat je ook gewoon een heldere, aantrekkelijke stip op de horizon nodig hebt en daar dan bést naar toe kunt werken.

 • Yvonne

  March 20, 2019 at 10:04 pm

  Inderdaad niks mis met wat ritme en regelmaat op bepaalde vlakken, dat hoeft niet saai te zijn 🙂 Er zijn super veel methodes om aan verandering te werken, maar het ligt er wel erg aan wat voor type je bent. Ik luister geregeld naar de podcast Happier van Gretchen Rubin, zij schrijft oa over het aanleren van gewoontes en zegt dat er 4 verschillende soorten mensen zijn (google op ‘the four tendencies quiz’ voor de test). Wie weet heb je er iets aan. Ik vind haar boeken en podcasts sowieso erg leuk en praktisch 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post