Final Fantasy XIV Fan festival 2017

Geheel onverwachts won ik begin februari kaartjes voor het uitverkochte Final Fantasy XIV Fan festival via de Facebookpagina van Game Mania. Maanden van te voren waren mijn vriend en ik al aan het twijfelen om te gaan of niet. Beide zijn we grote fans van de game en spelen we het al sinds dat A Realm Reborn uit kwam. Kaartjes waren best wel prijzig (€150,- voor een weekendticket), de treinreis was ook niet heel goedkoop (en de tijden waren echt heel apart) en daarnaast ligt Frankfurt nou ook niet echt om de hoek. Nadat ik de kaartjes gewonnen had, moesten mijn vriend en ik in een rap tempo een hotel regelen en de reis uitstippelen. Gelukkig werden we daarbij geholpen en mochten we ook nog eens een auto lenen zodat we niet afhankelijk waren van die nare treintijden.

Op de eerste dag (18 februari) was het even bikkelen om vroeg uit bed te komen (we kwamen pas midden in de nacht bij het hotel aan de dag ervoor), maar je moet er iets voor over hebben! Er stond al een lange rij voor de deur rond een uur of half 8. Gelukkig schoot deze wel goed op en waren we binnen 30 á 45 minuten binnen – waar alle tassen nog gecontroleerd moesten worden en waar iedereen meteen een goodiebag kreeg! Ook kreeg je een keycord met daaraan een soort van kaartje waar je de naam van jouw character kon schrijven en ook op welke server je zat. Hierdoor konden medespelers jou misschien wel herkennen! Ook kreeg je nog een boekje waarin stond wat de verschillende activiteiten waren die je op Fan Fest kon doen om stempels te verzamelen. Met deze stempels kon je ook nog eens leuke goodies scoren zoals stickers, een chocobo sleutelhanger en een extra ticket voor het Cactpot board (waar je ook nog andere prijzen kon winnen, maar daar heb ik helaas niks bij gewonnen)! Daarna stond iedereen hutje mutje op elkaar gepropt om te wachten totdat de deuren open gingen maar gelukkig duurde dat niet al te lang. Wanneer iedereen zijn/haar plekje had gevonden, kon het fan festival beginnen!

final_fantasy_xiv_fanfest_10_make_it_personal

Openingsceremonie

Het fan festival werd afgetrapt met de nieuwe trailer voor de uitbreiding die wereldwijd vanaf 20 juni gespeeld kan worden: Stormblood. De trailer was een uitgebreide versie van de trailer die al online te zien was, waarin duidelijk werd dat Samurai één van de twee nieuwe jobs wordt (Red Mage was bekend gemaakt op het Fan Festival in Tokyo)! Het publiek werd dan ook helemaal wild toen de trailer afgelopen was en Naoki Yoshida het podium op kwam in zijn samurai outfit, waarna ook meteen de keynote volgde.

final_fantasy_xiv_fanfest_07_make_it_personal

Keynote

In de keynote werd bekend gemaakt dat er een nieuw continent (Othard) bij komt en dat de Warriors of Light (de spelers) niet alleen Ala Mhigo moeten verdedigen, maar ook Doma. Er komt een portal waarbij spelers naar een nieuwe hoofdstad kunnen teleporteren, namelijk Kogane. Natuurlijk werd de nieuwe job Samurai ook daadwerkelijk bevestigd en wordt het een melee dps class. Er komen nieuwe area’s, nieuwe dungeons waaronder een soort van Ghost Ship (oehh!), een nieuwe Beast Tribe waarbij je hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe mount kunt krijgen, een nieuwe Primal en als klap op de vuurpijl: we kunnen straks zwemmen (ook onderwater) in Stormblood!

Merchandise

Nadat de Keynote was afgelopen, ben ik samen met mijn vriend en nog twee andere mensen die we net hadden leren kennen, naar de merchandise hal gegaan. Van te voren kon je alvast merchandise bestellen online en er was een aparte rij voor de mensen die een pre-purchase hadden gedaan. Helaas waren wij daar veel te laat voor (omdat ik natuurlijk later die kaarten pas had gewonnen) en werd het de normale rij voor ons. Een hele hoop dingen raakten al uitverkocht toen we in de rij stonden te wachten maar gelukkig heb ik toch nog een hoodie, chocobo pluche en kalender kunnen scoren!

final_fantasy_xiv_fanfest_09_make_it_personal

The Art of Eorzea

Er werd nog een panel gehouden waarbij er verschillende art werd getoond van onder andere armour en wapens. Ook werd er uitgelegd hoe de art precies tot stand komt. Naoki Yoshida komt meestal met een idee en concept artist Yusuke Mogi moet daar dan mee aan de slag gaan en het zo vaak aanpassen totdat Yoshida tevreden is. Het was ook wel heel gaaf om te zien dat Mogi echt heel veel verschillende artstijlen kan tekenen.

final_fantasy_xiv_fanfest_08_make_it_personal

Cosplay

Er waren een hele hoop cosplayers aanwezig op het Fan Festival. Maar een selectie van de cosplayers (30 man) mocht ook daadwerkelijk op het podium komen om zijn/haar cosplay te showen en misschien wel met een hele vette prijs naar huis te gaan! Iedereen mocht zijn/haar cosplay even uitgebreid laten zien en het was echt fantastisch om zulke mooie cosplays te zien!Er was één cosplayer die een Fat Chocobo kostuum gemaakt had, en zij stal echt de show! Ze won dan ook de prijs voor ‘Most Entertaining Cosplay’. Iemand anders die gecosplayed was als de Primal Garuda, won de hoofdprijs en ging met een Alienware laptop naar huis.

Zelf had ik eigenlijk ook wel iets willen maken, maar aangezien ik pas zo’n beetje een week van te voren wist dat ik er daadwerkelijk heen zou gaan, had ik geen tijd meer om iets te maken helaas!

final_fantasy_xiv_fanfest_03_make_it_personal

Trial Roulette

Bij de Trial roulette moest je een party van 8 mensen vormen terwijl je in de rij stond te wachten. Wanneer je party aan de beurt was, mocht de zogenaamde party leader aan het rad draaien. Er waren twee verschillende overigens; eentje was welke Primal je zou krijgen en de andere was een rad met nummer die elk een andere handicap hadden. Mijn groep heeft één keer Titan hard mode moeten doen met maar één tank (DPS boost!) en een andere keer had mijn groep weer Titan HM maar moesten we zonder HUD spelen (we konden onze skills niet zien en ook niet hoeveel HP iedereen nog had). Ik vond dit zelf wel heel komisch om te doen. Het was wel jammer dat ik twee keer Titan heb gekregen, omdat deze Primal eigenlijk heel gemakkelijk is.

Piano concert

Op de eerste dag werd het festival afgesloten met een prachtig piano concert, waarbij er natuurlijk alleen maar muziek werd gespeeld uit de game. Ik heb er heel erg van genoten en het was de perfecte manier om een hele toffe eerste dag mee af te sluiten!

final_fantasy_xiv_fanfest_06_make_it_personal

24-man Raid

Een party vormen van 24 personen is best wel lastig, dus hierbij moest je terwijl je in de rij stond, ook gewoon een party vormen van acht personen, waarbij er later drie groepen bij elkaar werden gezet. Het was een Primal die we moesten verslaan, en geen complete 24-man raid – helaas. Maar anders worden de wachtrijen natuurlijk eindeloos. De Primal die we moesten verslaan was een sterkere vorm van Ultima – die nu ook is toegevoegd in de 24 man raid genaamd Dun Scaith, waarbij je een item krijgt waarmee je een ilvl270 accessoire kunt halen! De eerste keer had mijn raid groep gefaald, maar op de tweede dag hebben we hem wel verslagen, yeah! Het was nog best lastig want ookal had iedereen een headset, je kon niet met elkaar communiceren.

final_fantasy_xiv_fanfest_05_make_it_personal

Mini games

De mini games vond ik persoonlijk niet echt geweldig. Het was daar dan ook helemaal niet druk. Je kon bijvoorbeeld een chocobo race doen waarbij je met vijf of drie man steeds weer opnieuw een balletje in een gat moest mikken om zo weer een stapje verder te komen, kon je rodeo rijden op een Behemoth, ringwerpen (waarin ik keihard faalde), balletjes gooien in een netje en nog meer van zulke dingen. Naoki Yoshida kwam ook nog even langs bij de minigames maar hij was ook zo weer weg. Ik wilde blikken omgooien tegen hem, maar voordat ik het door had, was hij er alweer vandoor, sad!

final_fantasy_xiv_fanfest_04_make_it_personal

PvP Tournament

Zelf ben ik niet zo van de PvP, maar een hoop anderen natuurlijk wel. Er werd dan ook een PvP Tournament gehouden en de twee overgebleven teams mochten het tegen elkaar opnemen op het grote podium. De commentator deed het wel extreem goed en ik werd er zelf ook helemaal enthousiast van, terwijl PvP écht niet mijn ding is, haha! De winnaars kregen een gesigneerd certificaat met daarop ‘Champion’ en nog iets – maar ik weet eigenlijk niet meer wat dat nou precies was.

final_fantasy_xiv_fanfest_06_make_it_personal

Artwork Reveal

Yusuke Mogi, de artist, maakte ook live artwork gedurende de eerste en de tweede dag waar je naar kon gaan kijken. Tegen het einde van de tweede dag, lieten ze dan ook op het grote scherm zien wat hij in die twee dagen gecreëerd had. Het was echt super mooi om te zien en echt onvoorstelbaar dat hij binnen een minuut of tien al zo’n gedetailleerde schets klaar had!

The Primals concert

Masayoshi Soken, één van de componisten van de muziek uit Final Fantasy XIV, trad met zijn band ‘The Primals’ op. Het was een rock concert en het was zo vet! Ze speelde allemaal nummers van verschillende Primals of uit raids. Terwijl ze aan het optreden waren, had ik toch wel spijt dat ik niet beneden tussen het publiek stond – ik ben namelijk boven op de tribune gaan zitten. Ik kreeg spontaan weer nieuwe energie om te gaan springen, haha!

final_fantasy_xiv_fanfest_01_make_it_personal

Afsluiting

Het Fan Festival werd afgesloten met een hoop slingers, confetti en natuurlijk een hele hoop bedankjes! Iedereen die aanwezig was van de Final Fantasy crew, kwam op het podium en mocht nog even wat zeggen. Ze waren allemaal super positief naar elkaar en naar ons toe en dat was echt super tof om te horen!

final_fantasy_xiv_fanfest_11_make_it_personal

Gedurende het weekend liepen de makers van de game ook rond op het festival terrein zelf. Je kon zo een handtekening scoren of met ze op de foto gaan! Ik heb mijn notitieboekje wat in de goodiebag zat, helemaal vol laten zetten met zoveel mogelijk handtekeningen. Ook ben ik nog op de foto geweest met Naoki Yoshida en Koji Fox.

Het hele weekend heb ik mij heel erg vermaakt! Ik heb nieuwe mensen leren kennen, een party in het echt kunnen maken, vette merchandise kunnen scoren en nog veel meer! Ik moet zeggen dat ik het ook wel heel goed geregeld vond en ook al moest je voor sommige dingen wel even wachten, het ging allemaal wel redelijk snel. Plus je had natuurlijk ook aanspraak, omdat iedereen meteen wist waar je het over had. Dit was zeker een Fan Festival om nooit meer te vergeten!

Ben jij wel eens naar een festival/evenement geweest wat echt om maar één ding draaide?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post