Clockwork Angel – Cassandra Clare

Magic is dangerous – but love is more dangerous still.

When Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London’s Downworld, where vampires, warlocks, and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Only shadowhunters, warriors dedicated to ridding the world of demons, keep order amidst chaos.

IMG_2800_2

Het verhaal begint aan het einde van de 19e eeuw. Tessa Gray krijgt een brief en een ticket naar Londen van haar broer Nathaniel. Ze woont in Amerika en heeft daar geen verdere familie dus ze besluit om de ticket te gebruiken en gaat per boot naar Londen. Eenmaal in Londen aangekomen, is haar broer nergens te bekennen. Wie ze echter wel tegen het lijf loopt, zijn de Dark Sisters. Zij ontvoeren Tessa en dwingen haar om haar krachten te gebruiken, waarvan Tessa voorheen nog niks van af wist.

Tessa kan zich namelijk verplaatsen in andere personen. Ze ontsnapt van de Dark Sisters en komt in een Instituut terecht wat toebehoord tot de Shadowhunters. Sommigen noemen Tessa een Warlock, maar eigenlijk is niemand er nog over uit wat Tessa eigenlijk is. Ze klinkt in ieder geval als muziek in de oren voor de mysterieuze Magister.

IMG_2789_2

Clockwork Angel is het eerste deel in de Infernal Devices trilogie. De trilogie is geschreven door Cassandra Clare, dezelfde auteur als van The Mortal Instruments serie.

Het verhaal van The Infernal Devices speelt zich eigenlijk af vóór The Mortal Instruments. Zelf heb ik alleen nog maar deel één, Stad van Beenderen, gelezen. Toch wil ik eerst The Infernal Devices trilogie lezen voordat ik verder ga met The Mortal Instruments serie. Vooral omdat het zich juist ervoor afspeelt.

IMG_2798_2

Het eerste deel, Clockwork Angel, las lekker vlot weg! In het begin moet je wel een beetje in het verhaal komen dus het kan zijn dat je het begin een beetje saai zult vinden. Zelf vond ik het begin niet echt saai maar juist interessant. Ik wilde graag meer te weten komen over Tessa’s krachten.

Verder vond ik de personages goed beschreven, maar niet allemaal stuk voor stuk geweldig uitgewerkt wat wel jammer was. Maar goed, de hoofdpersonages zijn natuurlijk altijd het belangrijkste 😉

The Infernal Devices trilogie is trouwens alleen nog maar in het Engels te verkrijgen. Maar ik heb zo’n gevoel dat het niet lang zal duren voordat de gehele serie in het Nederlands wordt vertaald.

4 Comments

 • Lilian

  January 29, 2014 at 11:46 am

  Ik heb deze ook in de kast, maar op één of andere manier nog nooit in begonnen. Toch maar eens doen dan!

 • DQ

  January 29, 2014 at 1:51 pm

  Heb deze ook al een tijdje op mijn wishlist staan! Lijkt me een leuk boek. Fijne review :)X

 • Annelieke

  January 29, 2014 at 8:58 pm

  Ik zit de laatste weken steeds vaker aan dit boek te denken. Zal jij er dan voor gaan zorgen dat ik het boek vanavond eindelijk eens ga pakken en ermee op de bank ga zitten? 😉

 • diana

  January 30, 2014 at 2:28 am

  Ik wist helemaal niet dat deze serie bestond.! Hopelijk krijgt de bieb ze snel binnen. Of anders zoek. k ze zelf wel op. Thanks voor de review!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post