Clockwork Princess – Cassandra Clare

ClockworkPrincessBanner

Tessa Gray should be happy – aren’t all brides happy? Yet as she prepares for her wedding, a net of shadows begins to tighten around the Shadowhunters of the London Institute. A new demon appears, one linked by blood and secrecy to Mortmain, the man who plans to use his army of pitiless automatons, the Infernal Devices, to destroy the Shadowhunters. Mortmain needs only one last item to complete his plan.

He needs Tessa.

IMG_3918_2

London 1878. Wanneer Tessa haar bruidsjurk aan het passen is, wordt er op de deur geklopt. Het is Jem. De zwangere Charlotte zegt tegen Tessa dat ze zich moet verstoppen. Volgens de Shadowhunters brengt het ongeluk als de bruidegom zijn bruid voor de bruiloft al ziet. Jem komt vertellen dat Gabriel Lightwood in de Institute is met een waarschuwing waar snel iets aan moet gebeuren.

Will is zijn zusje, genaamd Cecily, aan het trainen. Zij was twee maanden geleden ineens op komen dagen. Will is nog steeds niet erg blij met haar komst. Ze probeert ook dat Will weer contact op gaat nemen met hun familie.

Maar het ergste van alles, is toch wel dat Jem doodziek is. Will en Tessa proberen er van alles aan te doen om hem beter te maken. Maar dan wordt Tessa ook nog eens ontvoerd. Will beloofd aan Jem dat hij Tessa terug zal brengen naar hem. Ook Will heeft nog steeds gevoelens voor Tessa, maar hij doet er alles aan om Tessa terug te brengen naar zijn doodzieke Parabatai.

Zal het Will lukken om zijn belofte te houden aan Jem of is het allemaal net iets te veel voor hem?

IMG_3926_2

THEM FEELZ! Ik was er gewoon een beetje stil van toen ik dit boek uit had. Vond ik die epilogue nou wel of geen goed einde van deze trilogie? Ik heb werkelijk – nog steeds – geen idee! Telkens als ik eraan terug denk, zweven er zoveel gedachtes door mijn hoofd. Deze serie blijft echt wel hangen en ik zal er ook wel vaak aan terug gaan denken, met een hoop mixed feelings, haha. Maar ik ga niks spoilen! Want dat is lame ^^ Jullie moeten dit verhaal zelf gaan ontdekken!

De schrijfstijl is werkelijk geweldig, de personages zijn echt super goed uitgewerkt, er zit magie in en er komt een hoop spanning én romantiek voor in Clockwork Princess. Kortom; dit boek bevat eigenlijk alles wat je als lezer maar wilt lezen! Het verhaal komt echt heel geloofwaardig over en je hebt echt het gevoel alsof jijzelf ook in die tijd leeft. Ik vind het altijd geweldig als een verhaal zo goed over kan komen.

IMG_3919_2

Trouwens, ik heb best wel lang over dit boek gedaan. Waarom? Ik had eigenlijk telkens geen zin om het op te pakken omdat ik niet wilde dat er een eind aan deze serie zou komen! In het begin van dit boek vond ik het verhaal ook een beetje langzaam gaan en keek ik er best wel tegenop dat dit boek zo dik was. Maar! Ik ben zo blij dat ik verder gelezen heb en tussendoor geen ander boek uit de kast heb gepakt. Oh, en ik heb spijt dat ik het boek niet eerder uitgelezen had want toen ik ongeveer op de helft van het boek was beland, kon ik het amper wegleggen. Vijf sterren voor die laatste deel uit The Infernal Devices trilogie, want hij is het dubbel en dwars waard!

IMG_3923_2

Titel: Clockwork Princess | Serie: The Infernal Devices #3 | Auteur: Cassandra Clare | Uitgeverij: McElderry Books | Genre: Young-Adult, Fiction, Historical, Romance, Fantasy | Pagina’s: 570 | ISBN: 9781416975908 | Waardering:★★★★&#9733

Koop ‘Clockwork Princess’ bij Bol.com!

2 Comments

  • ♡ Laura – Lulufashion.nl ♡

    September 19, 2014 at 5:04 pm

    Kende dit boek, en de auteur nog niet, lijkt me een interessant en leuk boek! Liefs

  • DQ

    September 21, 2014 at 3:22 pm

    Ik wil deze serie ook echt nog een keer lezen. Mooie foto’s. Xx

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post