Sucks To Be Me – Kimberly Pauley

Why it sucks te be me…

1. My parents are freaks. Sure, every teenager says that. But I know for a fact mine are bloodsucking vampire freaks.

2. As if high school wasn’t bad enough, now I have to go to vampire classes witch a bunch of weirdos who actually want to drink blood.

3. Then there’s my complete inability to talk in complete sentences around cute boys. (i.e. Nathan. He probably thinks I’ve got a speech impediment or something.)

4. And I can’t tell my best friend Serena about any of this.

5. But the absolute worst thing is that the whole world is about to find out what happened when my parents forced me to decide whether I want to be a vampire!
Please don’t read this book.
It’s just embarrassing.

IMG_0573

De ouders van Mina Hamilton zijn vampiers. Zij willen dat Mina zelf ook dood gaat, of eerder gezegd, ondood, zodat ze een vampier kan worden. Maar Mina ziet het leven van een vampier zijn niet zo zitten. Maar ze heeft geen keus. Ze moet beslissen wanneer ze klaar is om een vampier te worden, of ze nou wilt of niet. En de tijd begint te dringen.

Mina is echter meer geïnteresseerd in het kijken naar mooie jongens samen met haar beste vriendin Serena. De jongen op wie Mina een oogje heeft, heet Nathan. Hoe krijgt Mina het ooit voor elkaar om een Prom-date te scoren, met al dat vampieren-gedoe om haar heen? Mina moet zelfs ‘vampire training classes’ volgen.

IMG_0574

Er komen veel standaard tiener problemen in dit boek voor. Je kunt dan ook duidelijk merken dat het voor tieners geschreven is, zo rond de 15/16 jaar. Maar ook ik vond het een erg vermakelijk boek!

‘Sucks To Be Me’ is echt een heel komisch verhaal. Het is niet zo’n standaard vampier verhaal waar er al meer dan genoeg van zijn. Je leest het ook zo uit, omdat het heel simpel geschreven is en de regelafstand is nogal groot. Het boek bevat ook ‘handgeschreven’ brieven en chat berichten, zodat het allemaal nog sneller wegleest.

IMG_0575

‘Sucks To Be Me’ is niet in het Nederlands uitgegeven! Alleen in het Engels in hardback en paperback. Ikzelf heb de hardback versie. Zoals je misschien al zag, ziet het boek er een stuk anders uit als je de ‘papieren kaft’ van het boek haalt!

Kortom, hou je wel van vampiers gecombineerd met wat humor, dan is dit het ideale boek voor jou!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post