Les Misérables

Les Misérables, een film die toch een tikkeltje anders is dan de doorsnee films van tegenwoordig. Doordat er zoveel bekende acteurs en actrices in mee spelen, was ik er erg nieuwsgierig naar geworden. Het is een film waarvan ik dacht dat ik hem totaal niet leuk zou vinden. Al dat gezang is niks voor mij. Of toch wel..?

les-miserables_00

Bron Foto: Blogspot.com

Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw, in Frankrijk. Jean Valjean wordt na 19 jaar eindelijk vrijgelaten. Hij zat namelijk gevangen voor 19 jaar omdat hij een stukje brood had gestolen. Hij zoekt een plek om te overnachten, maar komt erachter dat de bevolking niks met hem te maken wil hebben. Uiteindelijk komt hij bij een bisschop terecht, waar hij de nacht door mag brengen. Mensen zeggen dat Jean Valjean voor altijd een dief is en zal blijven. En zo ook beroofd hij de bisschop van zijn kostbare zilveren voorwerpen. Jean Valjean wordt gepakt voor het meedragen van de zilveren voorwerpen en komt zo weer bij de bisschop terecht. De bisschop vergeeft hem en redt zo het leven van Jean Valjean, op één voorwaarde; Jean Valjean moet zijn leven beteren. En dat doet hij.

Zo neemt hij onder andere de zorg op voor Cosette, de dochter van Fantine die het niet al te breed heeft. Zo laat Fantine onder andere al haar haar afknippen en laat ze haar kiezen trekken, ze doet er alles voor om een beetje geld te hebben voor haar dochtertje. Jean Valjean moet overigens nog altijd uitkijken voor Javert, een politieman die hem het liefst terug in de gevangenis wil hebben.

En zo verandert het leven van honderden, of liever gezegd, duizenden mensen, voor altijd.

hugh_jackman_in_les_miserables-HD

Bron Foto: HDfreewallpapers.com

Les Misérables, ik had er zo mijn twijfels over. Musicals of musical films is echt totaal niet mijn ding. Een hele film vol gezang, no thanks! Maar ik was zo nieuwsgierig geworden naar deze film, dat ik hem tóch graag wilde zien! En ik heb er ook geen spijt van! Ik vond het een erg mooie film en het gezang was totaal niet storend. Hij duurde overigens wel heel lang, zo’n twee en half uur, dus ik had er soms een beetje moeite mee om mijn aandacht er bij te houden.

Ik had zelf nog nooit de echte musical ervan gezien, dus ik wist ook niet echt wat ik kon verwachten. Wel wist ik dat er een hoop bekende acteurs en actrices in mee speelde, dat trok sowieso ook mijn aandacht. Gewoon omdat ik wilde weten hoe hun zang kwaliteiten waren, haha.

Nieuwsgierig geworden naar Les Misérables? Bekijk hieronder de trailer!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post