It’s Kind of a Funny Story – Ned Vizzini

FunnyStoryBanner

Ambitious New York City teenager Craig Gilner is determined to succeed at life – which means getting into the right high school to get into the right college to get the right job. But once Craig aces his way into Manhattan’s Executive Pre-Professional High School, the pressure becomes unbearable. He stops eating and sleeping until, one night, he nearly kills himself.

Craig’s suicidal episode gets him checked into a mental hospital, where his new neighbors include a transsexual sex addict, a girl who has scarred her own face with scissors, and the self-elected President Armelio. There, Craig is finally able to confront the sources of his anxiety.

IMG_4567_2

Craig wil later een succesvolle baan hebben, maar dat betekend dat hij meer dan zijn best moet doen op school. Hij gaat dan ook naar een aparte school, exclusief voor intelligente studenten. Craig kan het niveau amper bijhouden, wat veel stress voor hem oplevert. Hij weet dat hij er hard voor moet knokken omdat hij anders niet naar de Universiteit kan. Maar dat is nog niet alles; het meisje, genaamd Nia, waar hij al jaren verliefd op is, heeft aangepapt met zijn beste vriend Aaron. Craig ziet het allemaal niet meer zitten en wil zichzelf van kant maken.

Maar iets of iemand om hem heen, houdt hem tegen waarna hij in het ziekenhuis terecht komt – op de Psychiatrische afdeling voor volwassenen. Craig beseft dat al deze patiënten om hem heen knettergek zijn en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Helaas voor hem, moet hij minimaal 5 dagen op de Psychiatrische afdeling doorbrengen – en dat brengt een hoop interessante dingen met zich mee…

IMG_4569_2

Ik bestelde dit boek een tijdje terug op Bol.com, niet wetend wat ik er van kon verwachten. Het boek stond toen te koop als weekaanbieding, dus hij was ook wat goedkoper. Het boek ziet er niet dik uit, maar bevat toch 444 dunne pagina’s. Dit vond ik redelijk veel, maar het lettertype is best wel groot, dus je vliegt zo door het boek heen. Tenminste, als het onderwerp je aanspreekt natuurlijk.

Voor mijzelf duurde het dan ook niet al te lang, of ik werd al meegezogen in dit verhaal. Het is erg leuk en luchtig geschreven, ook al is het onderwerp eigenlijk best wel heftig. Craig, de hoofdpersoon uit het verhaal, is namelijk depressief. Ik kan de humor in dit soort boeken echt goed waarderen. Ik denk namelijk dat het een heel saai en depressief verhaal zou worden als het op een hele andere manier vertelt zou zijn.

IMG_4570_2

Een leuk weetje over dit boek; de auteur, Ned Vizinni, heeft zelf ook wat dagen doorgebracht op een Psychiatrische afdeling. Ik denk dat het verhaal hierdoor ook wat echter overkomt want Ned Vizinni weet hoe het er op zo’n afdeling aan toe gaat. Verder is het boek is opgedeeld in verschillende gedeeltes. Dit zijn een soort van previews waar de komende hoofdstukken over gaan. Zo weet je goed waar Craig zich op dat moment bevindt of hoe hij ergens gekomen is, zodat je niet in de war raakt.

Ik vond het erg leuk om It’s Kind of a Funny Story door de ogen van Craig te lezen. De mensen die hij ontmoet op de Psychiatrische afdeling zijn stuk voor stuk unieke personages. Oh ja, en ik heb de verfilming van dit boek ook gezien. Helaas vond ik de film best wel saai, vooral de eerste helft. Hij kon echt niet tippen aan het boek in mijn ogen.

IMG_4573_2

Titel: It’s Kind of a Funny Story | Auteur: Ned Vizzini | Uitgeverij: Hyperion | Genre: Young-Adult, Psychological, Fiction, Contemporary | Pagina’s: 444 | ISBN: 9780786851973 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop bij bol.com

3 Comments

 • Sas

  February 13, 2015 at 1:44 pm

  Dit lijkt me wel een heel tof boek!

 • Lilian

  February 13, 2015 at 9:21 pm

  Deze staat ook op mijn verlanglijstje! Lijkt me een mooi boek.

 • bymarlayne

  February 23, 2015 at 12:03 pm

  Lijkt me wel een leuk boek! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post