Blogilates Beginners Calendar: Mijn ervaring

BlogilatesBanner

Eén van mijn goede voornemens voor 2015 was; meer bewegen/sporten. Ik wilde gaan beginnen met callanetics, maar dit was toch niet helemaal wat ik zocht. Het leek me namelijk zo saai en op Youtube stonden ook alleen maar video’s van wat oudere vrouwen die hier les in geven. Toen had mijn moeder een Youtube kanaal ontdekt wat Blogilates a.k.a. POP Pilates heet. Dit leek me wel wat en vandaag deel ik met jullie mijn ervaring van de eerste drie weken!

…Nja, van de eerste twee weken en vier dagen dan in ieder geval – want zo ver ben ik nog niet! Wel heb ik iedere dag de oefeningen gedaan van de Beginners Calendar, behalve in het weekend, zodat mijn lichaam tijd heeft om zich te herstellen. Ik zal je wat meer vertellen over de Beginners Calendar!

Blogilates Beginners Calendar

beginners-2b-1

Oké, dus ik wist dat ik dit wilde gaan doen. Maar waar moest ik beginnen? Ik had geen flauw idee. Ik probeerde eerst om een schema voor mezelf te maken met welke videos ik welke dag zou gaan doen, maar ik had er totaal geen verstand van. Toen vond ik Cassey’s blog en deze kalender; bingo!

Als je even naar deze pagina toe gaat, kun je alle videos vinden die je volgens de kalender moet doen. Erg handig! Zo heb je namelijk alles bij de hand. Ik moet zeggen dan sommige oefeningen echt niet voor beginners zijn. Zoals de ABC Abs – dit klinkt erg leuk, maar is echt een nachtmerrie.

Instructrice Cassey Ho

maxresdefault

Ik denk dat Cassey één van de redenen is dat ik dit programma nog steeds volg. Ze is zo enthousiast en energiek en grappig en het lijkt net of dat je gewoon samen met een vriendin die oefeningen uitvoert – en dat is leuk! Ik ben nog lang niet zo lenig als dat zij is, maar dat komt nog wel – ooit op een dag. Maar ik geef niet op! Ik blijf haar programma gewoon volgen en na de Beginners Calendar heeft ze voor iedere maand ook een Monthly Calendar klaar staan die je kunt volgen.

Mijn ervaring to nu toe

Pilates

De eerste dag dacht ik al; holy *&%^ waar ben ik aan begonnen? Het was moeilijk – vooral de oefeningen waarbij je je benen moet strekken en dat ze zegmaar nooit de grond mogen raken. De Beginners – Total Body Workout ziet er zo simpel uit, maar daar kun je je wel eens in vergissen.

Maar ik heb doorgezet! Hoeveel spierpijn ik ook had, ik ging door. En ja, als je deze spieren nooit gebruikt, levert het echt veel spierpijn op – vooral in het begin! Dezelfde opdracht moest ik afgelopen week herhalen en ik moet zeggen – ik kon hem helemaal volhouden zonder het filmpje te pauzeren 😀 Ik merk echt nu al verbetering, ook al ben ik nog maar (iets minder dan) drie weken bezig.

Op het moment van schrijven heb ik super veel pijn in m’n kuiten en heb ik een mega blauwe plek op m’n bovenbil, maar het gaat het zo waard worden, ik voel het gewoon :’D

Ga jij dit programma ook volgen?

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

22 Comments

 • diana

  February 17, 2015 at 2:54 pm

  Ik zit nu heerlikk inte fietsen op de sportschool. Ik ben dus ook dit jaar befonnem met bewegen. We zijn goed bezig!! Nu ga ik ff anderhalf uur mijn boven lichaam pompen… 😉
  Succes verder!!!!

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:01 pm

   Goed bezig! Jij ook succes verder 😀

 • Femke

  February 17, 2015 at 3:09 pm

  Ik voel me nu zo’n pussy, maar ik had het al opgegeven na dag 1. Waarom? Géén idee. Ik vind het dus waanzinnig knap van je dat je het tot nu toe hebt volgehouden, ondanks de spierpijn. Bikkel ben je!

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:02 pm

   Bedankt! Je moet echt even doorzetten ja, maar misschien helpt het omdat ik het ook wel leuk vind om te doen :3

 • Martine

  February 17, 2015 at 3:53 pm

  Jaaaa, ik zat te wachten tot je dit ging posten!
  Nu kan ik in mn kamer ook lekker sporten en hoef ik geen fortuin uit te geven aan de sportschool in Veghel! <3
  Succes met de oefeningen ik ga ook beginnen! :3

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:02 pm

   Jaaa, leuk dat je ook gaat beginnen 😀

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  February 17, 2015 at 5:11 pm

  Haha, ik dacht eerst dat het een workout was voor bloggers xD Maar ziet er wel grappig uit, denk dat mijn zusje dit geweldig vindt!

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:02 pm

   Haha, ja dat dacht ik eerst ook toen ik de naam ‘blogilates’ voor het eerst las xD

 • Jolet

  February 17, 2015 at 5:22 pm

  Ik heb wel haar filmpjes gedaan voor een tijdje, maar zo’n kalender werd me toch een beetje te veel van het goeie. Maar het lijkt me wel heel erg effectief, dus misschien moet ik me er toch een keer aan wagen..

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:03 pm

   Ik denk dat het zeker wel effectief is. Ik merk aan mezelf dat ik ook al meer flexibeler wordt – en ik ben nog maar net begonnen :3

 • Lisa

  February 17, 2015 at 6:04 pm

  Ik doe ook sinds 1 februari de gewone Blogilates kalender. Ik wist wel dat er een beginnerskalender was maar ik dacht: ja dat doe ik wel eventjes. Nop.. ik vind het echt heel zwaar haha. Maar goed, ga dit maandje zo goed en zo kwaad proberen af te maken. Misschien ga ik volgende maand toch maar de beginnerskalender doen…lekker logische volgorde 🙂

  1. Lieke

   February 17, 2015 at 6:40 pm

   Haha, ja het is echt wel zwaar :p Misschien dat ik hierna nog een keer deze kalender doe en daarna pas aan de maandelijkse kalenders begin.

 • Margot

  February 17, 2015 at 6:37 pm

  Ik zat het eerste filmpje net te bekijken nadat ik je blog had gelezen. Het lijkt inderdaad zoals je zegt heel makkelijk want zonder enige moeite doet Cassy al die oefeningen. Maar het zijn ook wel echt goede oefeningen zie ik, ook volgensmij best zwaar. Echt goed dat je hebt doorgezet en dat je al vooruitgang merkt. Ik moet ook maar eens zoiets gaan doen. thanks voor je fijne review!

 • Kirsty

  February 17, 2015 at 7:21 pm

  Wat leuk om jouw ervaring te lezen! Ik heb de Beginners Calendar ook gedaan en ik moet zeggen dat ik sommige dagen wel behoorlijk pittig vond en meer rustdagen nodig had tussendoor vanwege de spierpijn. Inmiddels heb ik hem helemaal afgerond en daar ben ik erg blij mee! Ik probeer nu nog een beetje wat mee te pakken van de februari kalender, maar elke dag lukt mij niet.

 • Lilian

  February 17, 2015 at 8:42 pm

  Ik denk ook steeds dat het over blogs gaat, haha!

 • Larissa

  February 17, 2015 at 9:27 pm

  Wowww, dat is echt een goede manier om er aan te werken… Moet ik ook hebben haha 🙂

 • Derek

  February 18, 2015 at 9:06 am

  Hmm ziet er goed uit, denk dat ik hier binnenkort ook maar eens mee ga starten.

  XDerek

 • Monique | WritingMonique

  February 18, 2015 at 10:13 am

  Ik doe wel veel oefeningen van Blogilates; maar niet via deze kalender. Ik ga dit zeker proberen! En de oefeningen zijn inderdaad soms heel lastig!

 • Kiss & Make-up

  February 18, 2015 at 1:04 pm

  Wat goed dat je hebt volgehouden! It pays off to stick to your goals eh 🙂

 • Senja

  February 18, 2015 at 2:37 pm

  Misschien moet ik dit ook eens proberen!

  Bedankt voor het bezoeken van mijn blog ^_^

 • Fiekefairy

  February 18, 2015 at 5:25 pm

  Ziet er best leuk uit! Het is fijn dat je weet wat je moet doen zodat je niet zo makkelijk zegt, ik stop. Goed bezig! 🙂

 • Daniëlle

  February 18, 2015 at 9:27 pm

  Ik heb het een hele tijd geleden geprobeerd heb het niet volgehouden.. misschien maar weer is proberen.

  Liefs
  Daniëlle

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post