Bloedband – Julie Kagawa

BloedbandBanner

Bloed spreekt to bloed… dat is het enige wat nog geldt in Allies leven.

Nu ze Zeke, de jongen op wie ze verliefd is, heeft moeten achterlaten in Eden, heeft Allie nog maar één doel voor ogen: haar maker, Kanin, redden uit de klauwen van de psychopathische vampier Sarren. En ze voelt dat ze niet veel tijd meer heeft. Het spoor leidt haar naar haar geboorteplaats, de plek waar het allemaal begonnen is. Als ze daar aankomt, blijkt Sarren met het dodelijke roodlongvirus te hebben geëxperimenteerd, waardoor nu niet alleen mensen maar ok vampiers groot gevaar lopen…

Wanneer zelfs de eeuwigheid niet voor altijd lijkt te zijn, komt Allie voor een hartverscheurende keuze te staan…

IMG_3501_2

Aan het einde van deel 1, ‘Onsterfelijk’, heeft Allie haar geliefde Zeke achter gelaten in Eden. Hij is daar veilig zodat ze zelf op zoek kan gaan naar Kanin, haar maker. Allie komt erachter dat Kanin vast worden gehouden door Sarren. Sarren is niet zo’n lieverdje, hij houdt er namelijk van om anderen te martelen, zo gestoord is hij wel. Allie gaat in haar eentje op zoek. Maar naarmate de tijd vordert, krijgt ze onverwachts gezelschap.

Het gezelschap zet hun toch voort en komen langs een hoop verdorven plekken. Samen gaan ze richting New Covington, de plek waar het allemaal is begonnen. Maar de tijd begin langzamerhand toch echt te dringen. Ze moeten zo snel mogelijk een oplossing zien te vinden om de psychopathische vampier Sarren, voor eens en voor altijd uit te schakelen. En wat betreft Sarren, die heeft nog wel wat plannetjes achter de hand…

IMG_3503_2

Julie Kagawa has done it again! Wat een geweldige auteur is het toch. Alhoewel ik moeilijk in het verhaal kon komen in het begin van ‘Onsterfelijk’, had ik daar totaal geen moeite mee in ‘Bloedband’. Je word gewoon gelijk meegesleurd in het verhaal. Ik kon het boek dan ook haast niet meer wegleggen, en heb tot in de late uurtjes door zitten lezen. Ik werd ook iedere keer weer verrast door verschillende gebeurtenissen en ik móést gewoon weten hoe het verhaal verder zou gaan!

De personages zijn ook zo goed uitgewerkt dat ze zowel plus- als minpunten hebben, wat echt heel goed gedaan is. Niemand is perfect, en zo ook niet de personages uit boeken. En de wereld waarin Allie leeft is gruwelijk en ik zou er zelf niet in willen leven. Ze zijn daar niet vies van vechten, moorden en dingen kapot maken. Maar het is zo mooi en realistisch neergezet, dat ik het gevoel had alsof ik er zelf bij was. Ik kon deze wereld zo goed voor me zien en dat vond ik echt een geweldige ervaring!

IMG_3504_2

Ook moet ik toegeven dat op sommige momenten er beelden bij me naar boven kwamen van The Walking Dead. Allie, die echt steeds meer badass werd trouwens, deed me erg veel denken aan Michonne, met haar Katana. Ik weet dat ik geen vergelijkingen moet maken omdat het twee heel verschillende series zijn, maar toch. Ik vond het ook totaal niet erg dat ik beelden van The Walking Dead voor me zag en dat Allie op Michonne lijkt. Michonne is cool, Allie is cool, no big deal.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het einde! Wat een frustrerend einde was dat zeg. Het kon toch gewoon niet waar zijn! Hopeloos zat ik naar meer pagina’s te zoeken, maar die waren er niet! Harlequin, wanneer komt deel 3?

‘Bloedband’ krijgt dan ook 5 dikke sterren van mij, want dat heeft het verdiend! Het is meeslepend, hartverscheurend, spannend… Het is gewoon een geweldig boek!

IMG_3507_2

Graag wil ik Harlequin nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Bloedband | Originele titel: The Eternity Cure | Serie: Blood of Eden #2 | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij: Harlequin Young Adult | Genre: Young-Adult, Dystopian, Vampires, Romance | Pagina’s: 446 | ISBN: 9789034787613 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop ‘Bloedband’ bij Bol.com!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post