The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

ZeldaWindwakerBanner

Jullie hebben hem misschien al voorbij zien komen in mijn Shoplog van mei; een Wii U met The Legend of Zelda: The Wind Waker HD! De originele Wind Waker voor de Nintendo GameCube heb ik ook gespeeld, dus ik kan ze wel vergelijken. Ik was er toen niet aan toegekomen om hem helemaal uit te spelen, maar dat maakt nu niks meer uit. The Wind Waker HD heb ik namelijk wel volledig uitgespeeld en vandaag heb ik dus een recensie voor jullie!

ZeldaWindwaker2

Het verhaal

Het begint allemaal op Outset Island wanneer je zusje, genaamd Aryll, vrolijk komt aanhuppelen. Ze heeft een cadeautje voor je, want je bent jarig. Snel daarna mag je je oude kleren uittrekken en jezelf omtoveren in een echte held. Je oma heeft namelijk de kleren van de legendarische held voor je bewaard. Helaas blijft het daar niet bij, Aryll wordt namelijk ontvoerd door een reusachtige vogel!

Zonder te aarzelen ga je er natuurlijk meteen achterna. Maar hoe ga je het in je eentje redden op de grote ocean? Ja, niet dus! Je krijgt al snel hulp van The King of Red Lions, een pratend bootje die jou overal naartoe kan brengen.

En zo begint jouw quest om je zusje Aryll te redden. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat je moet doen. Er staan je nog een hoop andere, spannende dingen te wachten in The Legend of Zelda: The Wind Waker HD!

ZeldaWindwaker3

Gameplay

Net zoals in iedere Zelda game, heb je ook in The Wind Waker een hoop items die je kunt gebruiken. Zo keren onder andere de Hookshot, Bombs, Hero’s Bow en natuurlijk het Master Sword weer terug. Maar je hebt bijvoorbeeld ook een Bait Bag in deze game. Je kunt namelijk een vis voeren die in de zee rond zwemt, en die kun je voeren om meer informatie te weten te komen over bepaalde eilandjes. En dit moet je echt wel doen, want hij geeft een hoop nuttige informatie! Hoe je hem moet voeren als hij midden op zee rond zwemt? Met een bootje natuurlijk! Een pratend bootje nog wel, die je overal naartoe kan brengen waar je maar wilt. Maar met al deze informatie die de vis geeft, heb je nog steeds wel een hoop puzzels die je zelf moet uitvogelen.

Sommige puzzels spreken voor zich en zijn dan ook heel gemakkelijk op te lossen, terwijl andere je toch wel weer aan het denken zetten. Op je laatste grote zoektocht moet je dan ook 7 Triforce Shards verzamelen om de Triforce of Courage (I’ve got the Triforce of courage, bitch! So you’d better listen!) compleet te maken, en dit is best een rotwerkje! Gelukkig worden ze wel aangegeven op de Triforce Shards map (die je kunt zien op je Wii U gamepad, awesome!)

En natuurlijk ben je vrij om te gaan en te staan waar jij maar wilt, wat het soms wel lastig kan maken. Ikzelf raak altijd de weg kwijt in games en weet nooit waar ik heen moet, of ik vergeet het gewoon, terwijl ik de tekst net gelezen heb. Tja…

ZeldaWindwaker5

Dat klinkt als muziek in de oren!

Nee, nee, denk maar niet dat je jezelf alleen met vechten door deze game kunt worstelen. Al snel krijg je, als Link zijnde, de magische Wind Waker, wat eigenlijk niet meer is dan een stokje dat de wind kan besturen. Oké, dat is eigenlijk toch best wel magisch nu ik er zo over na denk. Anyway! Naarmate je steeds verder komt in de game, leer je ook telkens andere nummers te spelen. Sommige heb je gewoon nodig om verder te komen, zoals de Earth God’s Lyric en Wind God’s Aria (deze heb je nodig voor twee tempels) terwijl je andere bij toeval zo maar tegen komt. Deze heb je dan ook niet per sé nodig, maar ze zijn wel handig. In totaal zijn er zes nummers die je kunt leren.

ZeldaWindwaker4

Flessenpost!

Ik had in de eerste instantie geen idee dat dit er in zou zitten, maar; je kunt flesjes verzamelen die je in de zee en aan de kust kunt vinden! En dit zijn niet zomaar flesjes, nee, het zijn een soort van ‘flessenpost’ flesjes. Wanneer je ze oppakt, kun je zien wat een ander persoon voor bericht heeft achtergelaten. Het kan een tekening zijn of een screenshot of gewoon een tekstbericht. Dit gaat trouwens allemaal via MiiVerse en ik vond het een erg leuke toevoeging voor deze game!

ZeldaWindwaker6

Zoals ik al eerder zei; The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is een HD remake van de originele Wind Waker die oorspronkelijk voor de Nintendo GameCube was. Bekijk hieronder een video die de twee vergelijkt. Je kunt wel duidelijk de verschillen zien en die HD remake is echt een stuk mooier! Een nieuwe toevoeging voor deze remake is ook de ‘Hero Mode’ modus, dit is wat moeilijker dan de ‘Normale’ versie van de game.

En het laatste wat ik jullie nog wil vertellen is dat ik behoorlijk chagrijnig kan worden van Zelda spellen (ja ja, ik geef het eerlijk toe :P) Maar toch verdiend The Legend of Zelda: The Wind Waker HD 5/5 sterren! Gewoon omdat het een prachtige remake is. En ik zou er helemaal niet gek van staan te kijken als iemand voor deze game een Wii U aanschaft, want hij is het dubbel en dwars waard!

Titel: The Legend of Zelda: The Windwaker HD | Ontwikkelaar: Nintendo | Uitgever: Nintendo | Genre: Action, Adventure, RPG | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 7+ | Platform(s): Wii U | EAN: 0045496332211 | Waardering: ★★★★★

Koop ‘The Legend of Zelda: The Windwaker HD’ bij Bol.com!

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post