Clockwork Prince – Cassandra Clare

In the magical underworld of Victorian London, Tessa Gray had at last found safety with the Shadowhunters. But that safety proves fleeting when rogue forces in the Clave plot to see her protector, Charlotte, replaced as head of the Institute. If Charlotte kises her position, Tessa will be out on the street – and easy prey for the mysterious Magister, who wants to use Tessa’s powers for his own dark ends.


IMG_2913_2

Tessa weet dat ze nu veilig is in het Victoriaanse Londen bij alle Shadowhunters. Helaas zit de mysterieuze Magister haar nog steeds op de hielen en probeert er alles aan te doen om Tessa voor zichzelf te krijgen en haar krachten te gebruiken. Maar gelukkig staat Tessa er niet alleen voor. Vooral stoere Will en gevoelige Jem doen er alles aan om Tessa veilig bij hun te houden.

Nadat Tessa dacht dat ze een hoop gevoelens voor Will had, voelt ze zich beetje bij beetje steeds meer aangetrokken tot Jem. Maar toch kan ze Will ook niet uit haar hoofd zetten want niemand weet wat er in Will’s hoofd omgaat; hij zit vol met geheimen.

Ook doet Tessa een bijzondere ontdekking over haar broer, Nate. Hij is misschien niet degene die zij denkt dat hij is…

IMG_2907_2

Clockwork Prince is het tweede deel in de Infernal Devices trilogie. De trilogie is geschreven door Cassandra Clare, dezelfde auteur als van The Mortal Instruments serie.

Clockwork Prince pakt het verhaal weer op waar het in Clockwork Angel is gestopt. In dit tweede deel merk je wel dat je weer wat dichter bij de personages komt te staan. Ze worden zo goed beschreven en het voelt echt net of dat je er zelf bij bent.

IMG_2923_2

Soms vond ik het echter wel wat langdradig, dan had ik ook geen zin om het boek weer verder op te pakken. Maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb want hoe dichter je bij het einde komt, hoe spannender het wordt!

Er gebeuren soms ook dingen die je gewoon niet voor mogelijk hield. De liefdesverhouding tussen Tessa, Will en Jem is soms best wel frustrerend. Ik zou zelf tegen Tessa willen zeggen; kies iemand! Maar goed, als ik in haar schoenen zou staan, zou ik ook niet tussen die twee kunnen kiezen. Ze zijn beide wel heel verschillend maar ook weer wel hetzelfde.

4 Comments

 • Lies

  February 18, 2014 at 7:34 pm

  Lijkt mij wel een mooi boek! Deze serie staat sowieso nog op het lijstje van boeken die ik nog graag wil lezen. Wel jammer alleen dat het boek soms een beetje langdradig werd.

 • JoanyM

  February 18, 2014 at 7:55 pm

  Ben toch wel heel beniewd naar deze serie, had hem als tip gegeven aan mijn zus, blijkt dat ze hem al heeft gelezen! Nu ik nog ^^

 • Valerie

  February 18, 2014 at 8:23 pm

  Klinkt best goed vind ik. Je hebt me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt 🙂

 • Kirsty

  February 18, 2014 at 11:20 pm

  Dit lijkt me echt een heel leuk boek!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post