Still Sucks To Be Me – Kimberly Pauley

Why it still sucks to be me…

1. Here I am, some all-powerfull (ha), all-knowing (yeah, right), in control (totally not) vampire, and my parents and the stupid Vampire Council still get to dictate everything I do.

2. Not only did they make me fake my death and funeral (I didn’t even get to go!), but I had to leave behind my BFF Serena and move really far away.

3. Meanwhile my boyfriend George is off “reconnecting with his parents” in Brazil. Land of beaches, bikini babes, and the biggest party in the world. He’s probably going “Mina, who?”

4. Grady asked me to Homecoming and won’t take no for an answer.

5. Did I mention cute but oh-so complicated Cameron, the only other bloodsucking teen in town? That’s because I’m trying not to think about him, thank you very much.

6. And ugh, Raven. Is she seriously stalking Serena?

7. Vampire superstrength can’t fix this trainwreck. But can I?

IMG_0601

Mina is dan eindelijk een vampier, waar haar ouders heel erg blij mee zijn. Ze gaat nog steeds om met haar beste vriendin Serena. Ook heeft Mina een vriendje, genaamd George, hij is ook een vampier. Ze is heel erg gelukkig hoe haar leven nu loopt maar dan besluiten haar ouders om te verhuizen. En niet naar het coole New Orleans, maar naar Louisiana, een klein dorp waar niks te beleven valt. Hierdoor moet Mina haar naam veranderen, haar eigen dood ‘faken’ en haar beste vriendin, Serena en haar vriendje, George achterlaten. Niet iets waar ze zo vrolijk van wordt.

Op haar nieuwe school leert ze echter wel om te ‘shape shiften’, van gedaante veranderen. Maar ook dit kan haar niet opvrolijken. Ondertussen is George ook bij zijn ouders in Brazilië. Brazilië… waar het erg warm is en bekend staat om hun stranden, meisjes in bikini’s en waar ze de grootste feesten ter wereld houden. Mini doet er alles aan om contact op te nemen met George, maar hij laat gewoon niks weten. Is hij Mina dan toch helemaal vergeten?

Ook hoort Mina bijna niks meer van Serena. Totdat Serena opeens voor Mina’s deur staat met de vraag of ze ook een vampier kan worden. Laat Mina dit toe of wil ze niks meer te maken hebben met haar beste vriendin?

IMG_0605

Na het lezen van Sucks To Be Me had ik hele goede verwachtingen van Still Sucks To Be Me. Helaas stelde dit boek me een beetje teleur! Vooral de eerste helft van het boek was nogal saai, eentonig, er gebeurde niet echt veel. ‘Still Sucks To Be Me’ eindigde ook met een open einde. Gelukkig las ik op Goodreads dat er nog een vervolg deel aan zit te komen! Dus ik ben erg benieuwd hoe het af gaat lopen.

IMG_0603

‘Still Sucks To Be Me’ is niet in het Nederlands uitgegeven! Alleen in het Engels in hardback en paperback. Ikzelf heb de hardback versie. Zoals je misschien al zag, ziet het boek er een stuk anders uit als je de ‘papieren kaft’ van het boek haalt!

‘Still Sucks To Be Me’ bevat ook dezelfde droge humor als deel 1. Toch vond ik hem niet zo grappig als ‘Sucks To Be Me’. Jammer, maar toch een redelijk leuk boek!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post