Onsterfelijk – Julie Kagawa

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zéér menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…

IMG_3260_2

Allie probeert als mens te overleven, zoals ieder ander mens op deze wereld. Op één van haar strooptochten naar voedsel, wordt ze aangevallen en raakt ze gewond. Dan passeert meestervampier Kanin haar en geeft Allie een keuze; sterven of verder leven als vampier. Allie is nog veel te jong om te sterven en kiest dan ook voor de laatste optie. Ze beseft later pas dat dit weer hele andere problemen met zich mee brengt.

Dan ontmoet ze Zeke, en merkt dat ze gevoelens krijgt voor deze jongen. En ze dacht nog wel dat vampiers van die gevoelloze wezens waren. Maar er is alleen één probleempje; Zeke is een mens en hij moet niks van vampiers hebben. Integendeel, de groep mensen waarmee hij optrekt verafschuwen vampiers en als er één op hun pad komt, doden ze hem of haar zonder pardon. Toch gaat Allie met de groep mee alleen er is één iemand die haar vanaf het begin al niet vertrouwd: Ruth.

Zal Allie haar identiteit geheim kunnen houden? Of komen ze vroeg of later toch te weten wat Allie werkelijk is?

IMG_3265_2

Ik wist eerst niet goed wat ik van dit boek moest verwachten, maar één ding wist ik wel; ik wilde het super graag lezen! Verhalen over vampiers spreken mij altijd wel aan en ik dacht eerst dat het een soort Twilight rip-off zou zijn, maar dat was het echt totaal niet. Julie Kagawa omschrijft gewoon hoe vampiers werkelijk moeten zijn; ze hebben lust naar mensenbloed en als ze dat niet kunnen krijgen, worden ze gek. Yes! Veel beter dan al die glitters of het drinken van dierenbloed.

Allie is echt een super sterk personage en het is heel fijn om vanaf haar perspectief dit verhaal te lezen. Ze is sterk, komt voor moeilijke keuzes te staan maar probeert deze altijd zo goed mogelijk op te lossen, ook al heeft ze weinig tot geen tijd om erover na te denken.

IMG_3264_2

Wel moet ik toegeven dat ik in het begin moeilijk in het verhaal kon komen en ik weet eigenlijk niet eens waarom. Voor mijn gevoel ging het een beetje traag van start en toen kwamen opeens deze vreemde wezens genaamd rapdo’s voorbij. Ze deden me eerlijk gezegd gelijk denken aan zombies. Ze hebben namelijk altijd honger en je wilt het liefst zo ver mogelijk bij hun uit de buurt blijven. Want als ze je bijten, is het eind zoek. Soms had ik wel het gevoel dat ik in een game zat terwijl ik dit boek aan het lezen was, haha! Maar dat is juist alleen maar goed, want naarmate ik verder las, werd ik echt meegezogen door dit verhaal.

IMG_3268_2

Ik wil Onsterfelijk dan ook belonen met 4 sterren op GoodReads. Het verhaal was erg goed en de personages misschien nog wel beter! Net geen 5 sterren, omdat ik dus een beetje moeilijk in het verhaal kon komen. Maar als je verder leest wordt het alleen maar beter en beter. En ik kijk al uit naar mei, wanneer het tweede deel in de Blood of Eden serie zal verschijnen!

Graag wil ik Harlequin nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Koop Onsterfelijk op Bol.com;

7 Comments

 • Emmy

  April 8, 2014 at 11:39 am

  Ik hou van dit verhaal en de manier waarop Julie de vampiers heeft neergezet :3

 • Zwartraafje

  April 8, 2014 at 4:48 pm

  Ik kijk echt uit naar het tweede deel. Hopelijk is het even goed als ‘Onsterfelijk’.

 • diana

  April 8, 2014 at 4:50 pm

  Ook ik heb hem hier liggen! Eerst Cinder uit lezen, en dan ga ik er ook in beginnen. Waarschijnlijk begin ik er dit weekend in 🙂

 • DQ

  April 8, 2014 at 9:11 pm

  Ik had hier nog niet van gehoord, maar klinkt tof! X

 • Kirsty

  April 8, 2014 at 10:54 pm

  Dit klinkt echt als een boek dat ik leuk ga vinden! 😀

 • Monique

  April 10, 2014 at 8:14 am

  Klinkt niet echt als mijn soort verhaal, maar wel een heel interessant boek!

 • Kenneth

  May 30, 2014 at 10:21 pm

  Ik wil hem ook graag lezen,, heb er al veel van gehoord,, maar het verschil is ,, ik vind hem nergens… Heb overal gekeken en overal gezocht, maar nergens, ga hem nu proberen te bestellen bij Bol.com. Moet echt een goed boek zijn, en ook de reactie’s hier te lezen… Moet een zeer goed boek zijn.. Natuurlijk.. Julie Kagawa… De boeken The Iron Fey, zijn ook erg goed! <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post