TTT: Top 10 Mooiste filmposters

De lady Library houdt iedere donderdag een TTT, een Top Ten Thursday. Ik vind dit wel een heel leuk idee en heb besloten om vandaag een keer mee te doen aan de TTT!

Alle blogs kunnen dus meedoen aan de Top Ten Thursday. Voor iedere week heeft de Lady Library een ander onderwerp bedacht. De opdracht van vandaag luidt; Top 10 Mooiste Filmposters! Een erg moeilijke opdracht want er zijn zoveel mooie posters! Ik zet de posters op willekeurige volgorde want ik zou echt niet kunnen kiezen welke ik nou het mooiste vind.

Filmposters1

Als eerste zie je hier de filmposter van World War Z. Je ziet gewoon meteen dat de helikopter vlucht van een horde hongerige zombies. Erg mooi gedaan. Die rode Z springt er ook echt uit! Daarnaast een poster van The Wolverine. Ik vind deze zó mooi. Gewoon omdat je ook gelijk ziet waar het om draait, zonder enige tekst erbij. Dit is misschien nog wel mijn favoriet van dit lijstje!

Filmposters2

The Dark Knight Rises spreekt ook voor zich. Je ziet het Batman logo echt super duidelijk. De poster van Inception vind ik ook echt heel gaaf, want je ziet die weg boven hun liggen en het is echt een soort van mindfuck poster. Doet me wel denken aan het werk van M.C. Escher.

Filmposters3

Pan’s Labyrinth is wel een beetje een creepy film en de sfeer in deze poster vind ik echt super mooi! Op de poster van The Day After Tomorrow zie je dat het Vrijheidsbeeld zo ongeveer helemaal onder water staat. Je hebt hier ook nog een andere versie van waarin alles bedekt is met sneeuw en ijs. Spreekt wel voor zich dat dit echt een rampenfilm is.

Filmposters4

De kleuren van The Hunger Games: Catching Fire zijn zo mooooi! En dan die wolkenvleugels bij Katniss als teken van de Mockingjay vogel, prachtig! De omgeving van de poster van The Hobbit: Desolation of Smaug is ook zo mooi! Ik zou er echt uren naar kunnen kijken, haha!

Filmposters5

En als laatste vind ik de poster van Frankenweenie gewoon heel gaaf omdat hij zwart/wit is met felgekleurde letters. En oké. die van Despicable Me 2 is misschien niet de mooiste poster die er bestaat maar hij is wel epic! Iedereen weet gewoon meteen over welke film het gaat zonder dat de titel erbij staat.

Zoals je misschien wel merkt, hou ik er niet zo van als er veel mensen op een filmposter staan, haha. Of als de mens super groot in beeld is. dat vind ik gewoon niks (Wolverine uitgezonderd, maar dat is ook geen foto, maar een tekening). Er zit dan niet echt sfeer in een poster vind ik. Ik hou meer van artistieke posters of posters met een prachtige omgeving. Ik heb ook alleen maar posters gekozen van films die ik gezien hebt, zodat ik weet of ze wel of niet bij de film passen.

Wat is jouw all time favorite filmposter? Laat een linkje achter in de comments!

6 Comments

 • Jana

  April 10, 2014 at 1:43 pm

  Ik vind oude vintage filmposters wel iets hebben 🙂 Die van Summer 2012 vind ik knap!

 • Danielle

  April 10, 2014 at 2:40 pm

  Die poster van Inception vind ik heel erg bijzonder!

 • Loranne

  April 10, 2014 at 4:23 pm

  Die van Inception past heel goed bij de film want die is ook een en al mindfuck, haha. Verder vind ik die van catching fire zulke mooie kleuren hebben maar the Hobbits vind ik denk ik toch het mooist 🙂

 • Joyce

  April 11, 2014 at 3:32 pm

  Ik vind het altijd fijn als graphic designers minimalistische posters maken! Maar met deze lijst ben ik het zeker eens!

 • Laura

  April 11, 2014 at 7:11 pm

  Die van Catching Fire vind ik net zoals jou erg mooi!:)

 • Priscilla

  April 15, 2014 at 1:26 am

  Van deze 10 is de Wolverine poster m’n favoriet gevolgd door de Batman poster. Ik zou zelf op dit moment geen top 10 kunnen samenstellen. Zo veel keuzes… moeilijkkk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post