Offergave – Julie Kagawa

OffergaveBanner

Let op! Deze recensies bevat spoilers als je de voorgaande delen (Onsterfelijk en Bloedband) nog niet hebt gelezen!

De jacht is geopend!

Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding; wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen. Samen met Kanin en Jackal zet ze de achtervolging in. Het spoor leidt recht naar Eden, de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Met de moed der wanhoop proberen ze de gestoorde vampier in te halen voor het te laat is, maar de weg is lang, en Sarren is ze iedere keer een stap voor. En dan heeft hij nog een laatste gruwelijke verassing voor Allie in petto..

Ondertussen tikt de klok door. Zullen Allie en haar metgezellen nog op tijd zijn?

IMG_4353_2

Allie wil nog maar één ding; de levensgevaarlijke vampier Sarren vermoorden voordat hij heel de wereld vernietigd. Nu ze verder moet gaan zonder Zeker in haar leven, verandert ze in een monster wat ze nooit had willen worden. Dankzij Kanin en Jackel – die bij haar zijn – kan ze zichzelf nog wel een beetje in bedwang houden. Met z’n drieën gaan ze op zoek naar Sarren, die zijn tocht voortgezet heeft naar Eden – de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Sarren wil een virus verspreiden die de gehele wereldbevolking kan vernietigen. Een hoop rapdo’s zijn er al mee geïnfecteerd dus het is maar een kwestie van tijd voor de rest van de wereldbevolking geïnfecteerd raakt.

Allie, Jackel en Kanin moeten een manier vinden om deze gestoorde vampier voor eens en voor altijd te stoppen. Maar ook moeten ze een manier vinden om het virus te stoppen voordat het zich verder verspreidt. En hier hebben ze niet eeuwig de tijd voor…

IMG_4355_2

Bloedband eindigde met een enorme cliffhanger en ik kon haast niet wachten totdat Offergave, het laatste deel uit de Blood of Eden trilogie, werd gereleased! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet gelijk in het boek begonnen ben toen ik het ontvangen had. Aan de ene kant was ik bang dat het boek me teleur zou stellen, omdat het voorgaande deel zo goed was maar aan de andere kant was ik ook mega nieuwsgierig. Dus, ja, vraag me niet waarom ik er zo lang mee gewacht heb – want daar heb ik nu eigenlijk best wel spijt van ^^”

Maar integendeel! Dit boek heeft me totaal niet teleurgesteld. Het duurde wel een tijdje voor ik het boek uit had, maar als ik er eenmaal in zat te lezen – was ik zo weer een heel stuk verder. Ik wilde gewoon dat er geen einde kwam aan deze serie! De manier waarop het boek geschreven is, is ook zo prettig – het leest echt super snel weg en na ieder hoofdstuk wil je eigenlijk gewoon verder en verder lezen. Dit had ik ook vooral op het moment dat Zeke weer terug kwam in het verhaal. Ik denk dat Zeke toch wel mijn favoriete personage is uit de Blood of Eden trilogie. Maar Allie is natuurlijk ook wel heel erg badass. Hmm… keuzes!

IMG_4358_2

De personages zijn stuk voor stuk erg sterk uitgewerkt – vooral Allie en Zeke – daar krijg je echt een sterke band mee naarmate het verhaal verder vordert. Dit blijven dan ook wel twee personages die ik niet zo snel uit mijn geheugen kan wissen. Maar ook kreeg ik in dit deel meer een band met Kanin en Jackal, die ik in de voorgaande delen een beetje meh vond.

Offergave is een erg sterk einde voor een geweldige trilogie! De Blood of Eden serie is echt wel één van de betere series die ik ooit gelezen heb. Het bevat spanning, romantiek, vampieren, zombies (of, nja, een soort van) en het is allemaal niet te lieflijk – het gaat er ook gewoon grof aan toe, wat echt heel geloofwaardig overkomt. Ik raad deze serie dan ook echt aan iedereen aan! Maar de Blood of Eden triogie is echt een must read als je van het bovennatuurlijke houdt!

IMG_4347_2

Graag wil ik Harlequin nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Offergave | Originele titel: The Forever Song | Serie: Blood of Eden #3 | Auteur: Julie Kagawa | Uitgeverij: Harlequin Young Adult | Genre: Young-Adult, Dystopian, Vampires, Romance | Pagina’s: 448 | ISBN: 9789034787637 | Waardering: ★★★&#9733½

Koop bij bol.com

3 Comments

 • Amy

  December 23, 2014 at 4:44 pm

  Wat een mooie foto’s, echt prachtig! Ik heb over de recensie verder heen gelezen aangezien ik deze serie nog wil lezen, haha. Maar complimenten voor de foto’s!

 • Katja

  December 23, 2014 at 5:42 pm

  Ik vond dit ook een super boek (nadat ik me had gewurmd door de eerste 100 bladzijden)! En wauw, wat een mooie foto’s!

 • Zwartraafje

  December 23, 2014 at 6:46 pm

  Je hebt je mening mooi omschreven en ook nog eens mooi in beeld gebracht.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post