Terugblikken op 2019: een jaar met ups en downs!

Het afgelopen jaar was voor mij een jaar met veel ups en downs. Op het ene moment was ik super gelukkig en dacht ik dat ik alles op orde had, en het andere moment voelde ik me dagenlang alleen maar down. 2019 was voor mijn gevoel best wel een heftige rollercoaster. Een jaar waarbij ik veel beslissingen moest maken, maar gelukkig niet allemaal alleen. Hierbij een korte terugblik op mijn 2019!

Leuke uitjes gemaakt!

Ik heb een aantal hele leuke uitjes mogen maken dit jaar. Zo ben ik twee keer naar Parijs geweest – één keer in februari toen ik naar het Final Fantasy XIV Fan Festival ging, maar ook aan het einde van het jaar want toen ging ik een paar dagen naar Disneyland Parijs! Tussendoor hebben Dennis en ik ook nog een aantal overnachtingen geboekt in verschillende steden in Nederland wat ook super gezellig was!

Ik kocht een Fiat 500!

Vorig jaar was ik al aan het twijfelen of ik een auto wilde kopen of niet. Ik had totaal geen auto nodig, maar ik wilde meer vrij zijn in mijn doen en laten. Ook werd ik telkens zo nerveus als ik in Dennis zijn auto moest rijden – ik kon er gewoon niet goed mee overweg. Dit kwam mede doordat ik al zo lang niet meer in een handgeschakelde auto had gereden.

Al een tijdje was ik aan het kijken op sites als ViaBovag en andere Fiat garages waar ze occasions verkochten. Op een dag besloot ik om toch de knoop door te hakken toen ik mijn droomautootje had gevonden – een Fiat 500 Lounge met panoramadak én automatisch!

Vaarwel lieve Wiggle…

Helaas moesten we dit jaar ook afscheid nemen van ons allereerste huisdiertje samen – ons hamstertje Wiggle. Het was zo’n lief beestje maar hij was op een gegeven moment gewoon op. Het deed zoveel pijn om hem ouder te zien worden tot op het moment dat hij zelf bijna niks meer kon. Op het laatst ontdekten we ook nog een tumor bij hem en toen was het tijd om de knoop door te hakken en hem in te laten slapen. Natuurlijk wilde ik dit totaal niet, maar het was beter voor het beestje – je kon zien dat hij het opgegeven had om nog verder te leven. Rust zacht lieve Wiggle, ik zal je nooit vergeten ♥

Welkom, Maru!

Niet veel dagen na de dood van Wiggle, hadden we een nieuw hamstertje geadopteerd. We besloten om haar Maru te noemen, wat in het Japans ‘bolletje’ betekent. Het voelde zo leeg in huis en ik werd er telkens heel verdrietig van om naar die lege hamsterkooi te kijken die midden in de woonkamer stond. Iedere hamster is anders en Maru is het compleet tegenovergestelde van Wiggle. Wiggle kwam altijd lekker in je nek kruipen, terwijl Maru het doodeng vindt om opgepakt te worden. Aaien vindt ze geen probleem en ze komt ook op je hand zitten om te eten. Maar oppakken is gewoon een no go. En dat geeft ook helemaal niks, want verder is ze gewoon heel cute en heeft ze ook wat andere, rare trekjes ♥

Ik moest geopereerd worden…

Al een poosje, zat ik heel erg in de knoop met mezelf. Ik zat geestelijk niet lekker in m’n vel – ik wist niet goed wat ik op dat moment wilde. Of eigenlijk wist ik precies wat ik wilde, maar op welke volgorde? Eerst een auto? Een nieuwe baan? Of toch maar eerst een huis kopen? Ik had er iedere dag een hele hoop stress van en kon me niet goed concentreren op de dingen die me echt gelukkig maakte. En daarbij voelde ik me lichamelijk ook niet heel fijn naarmate ik een knobbeltje in mijn lichaam ontdekte.

Ik bleef er maar voor op en neer gaan naar de huisarts, zonder enig resultaat. Later bleek er een dermoidcyste op één van mijn eierstokken te zitten – en maak er daar maar meteen twee van. Ik keek heel erg tegen de operatie op en voelde me de eerste drie weken echt een hopeloos geval, maar gelukkig ben ik er weer helemaal bovenop gekomen! Ik moet zeggen dat ik er nog steeds wel wat last van kan hebben naarmate ik veel gelopen en/of gestaan heb op een dag. Maar dat gevoel dat ik voorheen had, is gelukkig helemaal weg!

Een huis gekocht!

Na heel lang in discussie te zijn geweest met Dennis over waar we wilden gaan wonen, zijn we er toch eindelijk samen uitgekomen. Het was best een moeilijke periode omdat we eigenlijk allebei ergens anders wilden gaan wonen. Ik keek zelf heel toekomstgericht en hij meer in het hier en nu. Toch zijn we na urenlang scrollen op Funda en een aantal bezichtigingen verder, ons droomhuisje tegengekomen!

We zitten nog niet helemaal aan kant, maar binnenkort ga ik weer mijn handen uit mijn mouwen steken en oppakken waar we gebleven waren. En als dat allemaal gedaan is, dan is het tijd om een heleboel oude spullen uit te gaan zoeken!

Ontslag genomen

Op de valreep heb ik dit jaar ook nog ontslag genomen. Misschien niet de meest slimme keuze nadat we net een huis gekocht hebben maar ach – ik was het beu. Ik wilde gewoon heel graag iets anders gaan doen en ik zag er iedere keer weer tegenop om er heen te gaan. Ik ben heel benieuwd wat 2020 voor mij gaat brengen op werkgebied. Ik vind het spannend, maar kijk er ook onwijs naar uit!

Wat zijn jouw hoogtepunten van 2019?

You may also like

4 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  December 31, 2019 at 10:07 am

  Een erg bewogen jaar dus, maar zo fijn dat jullie nu een huisje hebben! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, heel veel geluk in 2020 Lieke! 🙂

  1. Lieke

   December 31, 2019 at 12:23 pm

   Dankjewel Joost! Alvast wen fijne jaarwisseling en heel veel geluk in 2020!

 • zwartraafje

  January 10, 2020 at 3:10 pm

  Ik vroeg me al af of je nog steeds heen en weer zou rijden naar je vorige werk. Hopelijk vind je iets dat je meer ligt dicht bij jullie nieuwe thuis.

  1. Lieke

   January 11, 2020 at 6:07 pm

   Het op en neer rijden was niet zo heel erg, alleen het gaat me gewoon erg veel kosten dus dan zou ik de helft van de tijd voor m’n reiskosten moeten werken en dat zag ik niet zo zitten ^^”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post