Het uitkiezen van een keuken

In augustus tekende Dennis en ik het voorlopige koopcontract van onze allereerste koopwoning. Op 2 december was het eindelijk zover en kregen we de sleutels van ons paleisje! We hadden beide twee weken vrij genomen om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het opknappen van de woning. Gelukkig hoefde er in de eerste instantie niet heel veel aan gedaan te worden, maar toch kruipt er stiekem nog best wel veel tijd in al die kleine klusjes. Zoals bijvoorbeeld verven.

Keuken of badkamer opknappen?

Grote klussen die we na verloop van tijd aan willen gaan pakken zijn voornamelijk het opknappen van de keuken en de badkamer. We zijn er overigens nog niet over uit welke van de twee ruimtes we als eerste aan willen gaan pakken. De beste manier om daarachter te komen is om gewoon normaal gebruik te maken van de ruimtes. Waar gaan we ons als eerste aan irriteren? De ouderwetse badkamer? Of misschien toch wel de rare, misvormde hoogglans deurtjes in de keuken? Maar als we er voor kiezen om de keuken op te knappen, gaan we dan voor een landelijke of voor een moderne keuken?

Landelijke keuken

Niet alleen Dennis en ik zijn aan het klussen in onze nieuwe woning, mijn ouders zijn namelijk ook al een tijdje aan het klussen in hun woning. Het enige wat daar nog echt ontbreekt, is een mooie keuken. Altijd als ik met mijn vader ergens heen ga waar ze keukens verkopen, wil hij altijd graag even bij de keukens kijken en aanwijzen wat hij mooi vindt. Dat zijn ook precies de keukens die ik zelf zou uitkiezen. Persoonlijk vind ik deze klassieke, landelijke keukens echt heel erg mooi en dat heb ik dus niet van een vreemde! Kastjes in de kleur gebroken wit met hier en daar wat tierlantijntjes is echt mijn ding. Voornamelijk hangkasten met glazen deurtjes vind ik prachtig om naar te kijken. Het lijkt me dan ook erg leuk om daar mijn gehele, gekke mokken collectie met onder andere Harry Potter en Disney mokken tentoon in te stellen.

Moderne keuken

Dennis daarentegen, houdt echt totaal niet van al die tierlantijntjes. Helaas ben ik dan ook geen keukenprinses en moet ik daarbij zeggen dat hij misschien nog wel vaker in de keuken staat dan ik. Het liefst heeft hij dan ook een keuken met kastjes zonder handgrepen zodat de keuken er zo strak mogelijk uit komt te zien. Totaal het tegenovergestelde dus!

Nu zag ik laatst ook dat ze moderne landelijke keukens hebben en dat zou wel echt een perfecte middenweg zijn voor ons beide. Ook ben ik op zoek gegaan naar diverse tips om een wat meer landelijke sfeer aan je keuken te geven. Zo kun je een moderne keuken natuurlijk ook altijd wat opfleuren door hier en daar wat accessoires neer te zetten die gemaakt zijn van natuurlijke kleuren en materialen. Hier en daar wat voorraadpotten en verse kruiden neerzetten maakt ook al een groot verschil!

Alles op zijn tijd

Helaas zijn we nog niet meteen toe aan een nieuwe keuken want hij is prima voor nu. Daarnaast moeten we natuurlijk nog wel een zakcentje achter de hand houden voor onverwachte uitgaven. Ook zijn al die verhuisdozen nog niet uitgepakt en moet alles nog een eigen plekje krijgen. Maar we komen er wel. Het begint al echt als thuis te voelen!

Ben jij al in het bezit van jouw droomkeuken?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post