Geen kerstgevoel?

Jarenlang begin ik halverwege/eind november al met het optuigen van de kerstboom. Ik ben dan ook echt een kerstkind en kijk altijd uit naar deze tijd van het jaar. Helaas verliep het dit jaar allemaal een beetje anders aangezien Dennis en ik op 2 december de sleutel van onze allereerste koopwoning in ontvangst mochten nemen.

Kerstboom optuigen

Wel wilde ik heel graag de kerstboom die we vorig jaar in de uitverkoop hadden gekocht bij Intratuin opzetten dit jaar. De doos hadden we nog gewoon dichtgelaten en alvast aangeschaft voor dit jaar als we een huis zouden kopen – wat dus nog net gelukt is op de valreep! We hadden ook geen flauw idee of de kerstboom wel helemaal compleet was. De kerstboom is een stuk groter dan die we normaal gesproken hadden en ik hou echt van een grote boom in huis.

Nadat ik het eerste hoekje van de woonkamer had geverfd, vond ik dat het wel tijd was om de boom op te zetten. Hij heeft nog een week in huis gestaan zonder dat hij opgetuigd was, maar hij stond er in ieder geval. Halverwege december heb ik hem dan ook eindelijk opgetuigd en ik ben er maar wat blij mee!

Kerstcadeaus

De cadeautjes heb ik begin december meestal ook altijd al in the pocket. Dit jaar heb ik even snel tussendoor wat cadeautjes besteld via m’n telefoon. Niet echt iets wat ik normaal gesproken doe. Ik neem er vaak echt de tijd voor en wil altijd voor iedereen naast een cadeau wat ze echt graag willen hebben, nog een extra kleinigheidje kopen. Dit jaar ben ik echt voor de meest makkelijke optie gegaan. Niet echt mijn ding, maar het is even niet anders.

Kerstversiering in huis

Het huis versieren zit er dit jaar ook niet in. Meestal vervang ik de woonaccessoires die er heel het jaar door staan door verschillende kerstversiering. Maar aangezien alle woonaccessoires nog in dozen zitten, heeft dat niet heel veel nut. Ik heb op de verschillende vensterbanken die we in huis hebben wel wat kerstversiering staan, maar meer ook niet. Ik vind het gewoon heel vervelend dat ik het huis nu niet gezellig kan maken, daar kan ik heel slecht tegen, haha!

Kerstmuziek

Kerstmuziek kan me ook gestolen worden dit jaar. De enige kerstmuziek die ik nog geluisterd heb, is als ik in de auto onderweg was en SkyRadio toevallig nog aan stond. Maar eerlijk gezegd zet ik vaker de soundtrack van Frozen II aan dan dat ik daadwerkelijk kerstmuziek ga luisteren. Meestal begon ik in november al naar kerstmuziek te luisteren en kon ik er geen genoeg van krijgen.

Ik vind het jammer dat ik dit jaar niet echt een kerstgevoel heb. Ik snap dat door het verhuizen het er een beetje bij in is geschoten en dat verhuizen toch even een streepje voor kreeg. Maar toch lijkt het alsof de mensen om me heen ook niet echt een kerstgevoel hebben dit jaar. Vreemd, misschien ligt het niet geheel aan mij?

Hoe ga jij de feestdagen doorbrengen?

You may also like

7 Comments

 • Nikita

  December 24, 2019 at 8:54 pm

  Ik ken je gevoel wel een beetje, maar op een compleet andere manier. Begin november verloor ik mijn opa en daardoor is het kerstgevoel dit jaar weg. Ik moet eerlijk toegeven dat ik blij zal zijn als het januari is. Ik kijk uit naar 2020.

  1. Lieke

   December 26, 2019 at 1:01 pm

   Oh jeetje, dat is wel een heel andere reden inderdaad. Heel veel sterkte nog! Ik hoop dat 2020 een mooi jaar gaat worden!

 • Chris DQ

  December 26, 2019 at 10:45 am

  Bij mij kwam het dit jaar ook pas heel laat! Weekje na Sinterklaas hebben we de kerstboom etc. opgetuigd, maar eigenlijk pas gisteren (eerste kerstdag) had ik een beetje een kerstgevoel.

  1. Lieke

   December 26, 2019 at 1:02 pm

   Ik had eigenlijk ook gisteren op eerste kerstdag echt een beetje een kerstgevoel!

 • Céline

  December 26, 2019 at 5:20 pm

  Zo herkenbaar! Zelf heb ik ook helemaal geen kerstgevoel. Als voelt momenteel aan als een megarush

  1. Lieke

   December 26, 2019 at 7:51 pm

   Als het dan eenmaal kerst is dan is het weer mega snel voorbij ja!

 • Kwante in Wonderland

  January 8, 2020 at 11:24 am

  Hier heb ik ook totaal geen kerstgevoel gehad terwijl ik normaal in oktober al wild word en mijn boom wil zetten! De dagen gingen ook echt aan me voorbij alsof ik er wel bij was maar niet aan stond?
  En de boom is zelfs ook op Driekoningen weer afgetuigd terwijl ik er normaal nooit afscheid kan nemen en hij zelfs wel eens heeft gestaan tot een paar dagen voor Valentijn.

  Ik was gewoon de Grinch dit jaar…. hopelijk vind ik volgend jaar mijn kerst vibes terug!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post