Arcadehal Gamestate @ Utrecht

In mijn vorige blogpost had ik het er al over – het bezoeken van een arcadehal. Vorige week donderdag, op 7 november, was ik jarig en heeft Dennis me als verrassing meegenomen naar de Gamestate in Utrecht!

Met geen flauw idee waar we naartoe gingen, stapte ik in de auto en kwam ik er vervolgens achter dat we richting Utrecht reden. Mijn eerste ingeving was dat we naar de Jaarbeurs zouden gaan – al had ik geen flauw idee wat daar op dat moment te beleven was. Vervolgens reden we alle Jaarbeurs bordjes voorbij en wist ik het even niet meer. Mijn eerste ingeving was vervolgens wel de Gamestate, omdat de arcadehal nog vers in mijn hoofd zat van mijn 30 Dingen die ik wil doen voor mijn 30ste lijstje.

#XPRT Kaart

Eenmaal daar aangekomen, had Dennis een #XPRT kaart aangeschaft. Er staat een krediet op van €50,00, waarvan je de eerste 11 games die je uitkiest, gratis kunt spelen. Het slimste is natuurlijk om de duurste games eerst te spelen, zodat je extra waar voor je geld hebt! Daarnaast krijg je ook nog een gratis Gamestate Goodie. Als grote theeleut ben ik natuurlijk voor de mok gegaan.

Shooters

Allereerst wilde ik een shooter spelen. En niet zomaar een shooter – een Jurassic Park shooter! Samen kropen we het hokje binnen en namen plaats achter onze guns. Het doel van de game was om zoveel mogelijk dino’s en andere beesten, zoals spinnen, dood te schieten. Het ging ons best goed af, alleen soms kregen we wel een paar flinke klappen! Onze levensbalk ging fors achteruit en als je dood was, dan kon je je pasje opnieuw swipen om weer mee te spelen. Eén zo’n swipe kostte – pak ‘m beet – ongeveer €2,00. Niet erg goedkoop dus!

Daarna had ik mijn ogen al gericht op een zombie shooter. Het zag er griezelig uit van buiten, maar ik hou daar wel van! En hoe eng kan zoiets nou zijn? 3D brilletje op en gaan met die banaan! Nou, ik kan je vertellen –it was pretty damn scary! De game was volledig in 4D gemaakt, dus als er een zombie dichtbij stond, ging het geluid ook harder. Ook voelde je af en toe een koud windje als er bijvoorbeeld een zombie op je af kwam rennen. Ik ben wel een paar keer goed geschrokken – maar het was wel echt heel vet!

Tickets scoren!

Tickets scoren en prijzen winnen – dat is één van de redenen waarom je naar een arcadehal gaat. Na de shooters was het ook tijd om wat andere arcade spelletjes te spelen waarbij we onze skills moesten laten zien om vervolgens zoveel mogelijk tickets te kunnen scoren. Van verschillende grijpkranen waar je toffe eenhoorn alpaca’s kan scoren (hebbes!), naar muntschuivers van The Wizard of Oz. Of misschien wil je toch liever ballen gooien naar enge clowns of een hele drukke weg oversteken in Crossy Road – er is voor iedereen wat wils!

Tickets inleveren

De tickets die je gewonnen hebt gedurende de dag, moet je inwisselen tegen virtuele punten. Deze punten blijven staan op je speciale Gamestate pasje. Aangezien wij helaas niet om de hoek wonen, hebben wij onze punten maar meteen ingeleverd. In ruil voor onze tickets heb ik een leuke 5 Star Funko van The Little Mermaid uitgezocht! Daarbij namen we nog een flesje drinken om onze punten zoveel mogelijk op te maken.

Geslaagde dag!

Het was een erg geslaagde dag geworden en ik heb me heel erg vermaakt bij de Gamestate in Utrecht! Het toppunt van de dag was toch wel dat ik de eenhoorn alpaca in één keer uit die grijpkraan automaat viste! Hij bleef echter wel in het gat hangen, want hij was te groot! Gelukkig waren de medewerkers bij Gamestate het ermee eens dat we toch gewonnen hadden. Uiteindelijk gingen we met erg leuke goodies terug naar huis!

Ben jij weleens in een arcadehal geweest?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post