30 Dingen die ik wil doen voor mijn 30ste

Afgelopen donderdag was ik jarig, happy late birthday to me! Ik ben alweer 28 jaar oud geworden en ik kan het haast zelf niet geloven. Ik voel me eigenlijk helemaal nog niet volwassen. Maar beetje bij beetje, stapje voor stapje, kom ook ik steeds dichter bij de 30 – aaah! Ik vind het super eng en voor mijn gevoel heb ik nog niet bereikt wat ik bereikt wil hebben op dit punt in mijn leven. Vandaar dat ik een lijstje heb opgesteld met 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30ste!

1. Een brief schrijven aan mezelf voor over 5 jaar
En deze mag ik dan ook pas openmaken over 5 jaar. Nu nog even goed nadenken wat ik erin ga zetten…

2. Me als een klein kind gedragen in Disneyland Parijs
Ik kan het haast nog steeds niet geloven maar – IT’S HAPPENING! In december ga ik 3 dagen naar Disneyland Parijs, woopwoop!

3. Een huis kopen
Check! Op 2 december mogen we de sleutel in ontvangst nemen – can’t wait!

4. Een puppy adopteren
Binnenkort hebben we een eigen huis met een tuin en hebben we eindelijk ruimte genoeg om serieus na te gaan denken over het nemen van een puppy!

5. Beginnen met hardlopen
Als je bij ons nieuwe huis een paar straten verder loopt, dan zit je in het buitengebied. Het lijkt me heerlijk om daar hard te gaan lopen!

6. Een proefrit maken in mijn droomauto
Op naar de Mini Dealer!

7. Een auto kopen
Check! Het was even een grote uitgave waar ik heel goed over na moest denken, maar wat ben ik blij met mijn Fiat 500!

8. Een dag naar de spa gaan om volledig te relaxen
Ik ben eigenlijk nog nooit naar een spa geweest. Ik wil wel eens ervaren hoe het voelt om de hele dag volledig te kunnen relaxen!

9. Wijn leren drinken
Als je mij met een glas alcohol in m’n handen ziet, ben je ooggetuige van een zeer zeldzaam moment. Toch wil ik wel heel graag wijn leren drinken.

10. Een boek of lang verhaal schrijven
Mijn passie voor schrijven is de laatste jaren alleen maar groter geworden. En eigenlijk wil ik er later (als ik groot ben!) ook echt iets mee gaan doen. Een boek of een lang verhaal schrijven lijkt me ook een hele toffe uitdaging!

11. Een nieuwe uitdaging aangaan
Speaking of – een baan in de richting van Tekstschrijver of Copywriter lijkt me zo’n mooie uitdaging.

12. Een nieuwe Cosplay maken
Als ik straks mijn eigen hobbykamer heb, wil ik weer een keer een Cosplay gaan maken. Tifa van Final Fantasy VII staat hoog bovenaan mijn lijstje! Maar dat zou in de komende maanden zomaar weer kunnen veranderen.

13. Een nacht doorhalen
I love sleep – maar echt. Volgens mij heb ik nog nooit een hele nacht door kunnen halen. Wie weet met Oud & Nieuw dit jaar?

14. Leren haken
Al jaren wil ik leren haken, maar af en toe is mijn geduld echt ver te zoeken. Ik moet er echt gewoon een keer voor gaan zitten! Iemand die het me zou willen leren?

15. Heel de dag Disney films kijken en meezingen
Ik ben dol op Disney films en dat zal ook wel nooit veranderen. Diep van binnen blijf ik altijd een klein kind en vind ik het maar wat leuk om met al die Disney liedjes mee te zingen!

16. Een eigen webshop beginnen
Mijn eerste poging was een beetje mislukt, omdat ik ook niet 100% achter mijn besluit stond. Ik wil het heel graag nog een keer proberen – en ditmaal wil ik het wél goed doen!

17. Een Superdry hoodie kopen
Omdat deze hoodies er gewoon mega comfortabel uit zien en ze best wel aan de prijs zijn. #nospon

18. Naar een Arcadehal gaan
Check! Op mijn verjaardag heeft Dennis me meegenomen naar de Gamestate in Utrecht! Meer hierover kun je aanstaande vrijdag lezen op mijn blog!

19. Een heel seizoen van een serie achter elkaar Bingewatchen op één dag
Een seizoen van, pak ‘m beet, 10 afleveringen van 40-60 minuten per aflevering moet te doen zijn!

20. Een boek in één dag uitlezen
En laten we daar meteen een boek achteraan knallen die ik in één dag uit kan lezen. Heel de dag doorbrengen in bed met een goed boek is zeker geen straf. Dit deed ik als kind ook wel vaker!

21. In m’n eentje naar de bioscoop gaan
Check! Ik vond het retespannend, maar vorig jaar ging ik voor het eerst in m’n eentje naar de bioscoop. Daarna ben ik nog een aantal keren alleen geweest.

22. Een driegangendiner maken
Ik ben totaal geen keukenprinses, maar ik zou het wel leuk vinden om een keer een driegangendiner te maken. Met kaarsjes en alles erop en eraan!

23. Naar het Casino gaan
Lekker gokken – altijd al een keer willen doen!

24. Iets van Lego in elkaar zetten
Check! Om me gewoon nog even kinds te voelen. En dit meteen gebruiken als excuus om Harry Potter Lego aan te schaffen! En speaking of Harry Potter Lego – ik kreeg The Knight Bus voor mijn verjaardag! Deze heb ik natuurlijk dezelfde dag nog in elkaar gezet.

25. Een dag offline gaan

Een dag lang geen Social Media en geen online games – heftig!

26. Schrijf 1000 blogposts
Ik ben al goed op weg met 818 gepubliceerde blogposts op de planning. Zou ik de 1000 kunnen aantikken voordat ik 30 wordt? Dat wordt nog een echte uitdaging denk ik!

27. Een character in World of Warcraft naar max. level levelen
De nieuwe uitbreiding van World of Warcraft, Shadowlands, ziet er veelbelovend uit! Ik heb World of Warcraft altijd al wel leuk gevonden, maar niet zó leuk dat ik er steeds mee verder ging.

28. Lenzen uitproberen
Ik wil eigenlijk al een hele poos lenzen uitproberen. Voornamelijk omdat ik nu regelmatig baantjes ga zwemmen (met even een tussenstop want ik mag voor een tijdje niet zwemmen na mijn operatie) en ik geen *%&^ kan zien. Maar ik zie er een beetje tegenop omdat ik weer van die moeilijke ogen met cilinder heb. Ik moet eigenlijk gewoon naar de opticien gaan en vragen wat de mogelijkheden zijn.

29. Zelf een dagje uit plannen
Meestal als we een dagje weggaan, dan heeft Dennis alles geregeld. Natuurlijk denk ik wel mee over waar we naartoe kunnen gaan, maar hij regelt het verder allemaal. Ik vind het gewoon best spannend om zelf een dagje uit te plannen naar het onbekende en daar de weg te gaan zoeken!

30. Roadtrip maken óf naar Japan gaan
Een grote droom van mij, is toch wel om naar Japan te gaan. Of dit mogelijk is op korte termijn, tja, dat durf ik niet te zeggen! Indien dit niet mogelijk is, wil ik heel graag een roadtrip gaan maken door Denemarken of een ander Scandinavisch land!

Wat wil jij nog graag bereiken op korte termijn?

You may also like

3 Comments

 • Mirjam

  November 12, 2019 at 9:46 pm

  Wat een leuk lijstje om te lezen! Ik heb een hele poos geleden leren haken via Youtube. Ik ben normaal absoluut geen snelle leerling bij praktische dingen (én superongeduldig), maar dit had ik binnen een week onder de knie. Het gaat je vast lukken!
  En je brengt me op een idee, ik ga denk ik ook zo’n 30 dingen voor m’n 30e lijstje maken. Een van de dingen die ik heel graag zou willen doen, maar waarvan ik niet weet of het op korte termijn haalbaar is, is een halfjaar of een jaar in Engeland wonen. Eerst maar even zien hoe Brexit uitpakt en dan kan ik misschien wel plannen gaan maken…

 • Chris DQ

  December 26, 2019 at 10:46 am

  Ah, al wat dingen kunnen afstrepen! Mooi! Leuk idee om zo’n lijstje te maken.

  1. Lieke

   December 26, 2019 at 7:52 pm

   Het was inderdaad wel leuk om over na te denken! Ook niet te groot denken want dan schiet het niet echt op, haha

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post