Ik ging in m’n eentje naar de bioscoop! ?

Laatst ging ik in m’n eentje naar de bioscoop. Het was voor mij de allereerste keer dat ik helemaal alleen ging. Graag wil ik vandaag mijn ervaringen met jullie delen dat het juist helemaal niet raar is om alleen naar de bioscoop te gaan!

De film waar ik super graag naar toe wilde, was The Greatest Showman. Ik kon niet echt iemand vinden die er met me heen wilde (al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook niet echt rondgevraagd heb :’D). Musical films zijn toch een verhaal apart en ik snap best dat iemand daar niet van kan houden.

Aangezien ik een Pathé Unlimited pas heb, kan ik oneindig naar de bioscoop voor €20,- per maand. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo vaak meer ga als in het begin, maar ik haal er nog steeds wel veel voordeel uit.

Anyway~ Ik ging dus naar The Greatest Showman en ik had van te voren al online gereserveerd. Ik liet mijn kaartje controleren, ging nog even naar de wc, liep naar zaal 3, zei heel awkward “hoi” tegen iemand die ook alleen zat en nam daarna plaats in het midden van de zaal. Naast me had ik lekker veel plaats om mijn spullen te dumpen (ik had namelijk nog even gewinkeld voordat ik naar de film ging), dus dat was wel fijn! Maar, om wat veelgestelde vragen te beantwoorden;

alleen_naar_de_bioscoop_make_it_personal

Is het raar om in je eentje naar de bioscoop te gaan?

Nee, helemaal niet! Sterker nog – toen ik naar de film ging, zaten er meer mensen alleen dan in groepjes van twee of meer. En zeg nou zelf; zit jij iemand raar aan te kijken als hij/zij alleen in de bioscoop zit?

Is het eenzaam om alleen naar de bioscoop te gaan?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het wel een beetje eenzaam vond. Als de film nog niet begonnen is, heb je niemand om tegen te praten. Wanneer de film echter eenmaal is begonnen, heb je daar totaal geen last meer van. Wanneer de film echter afgelopen is, en je helemaal hyped bent, kun je dat ook met niemand delen op bijvoorbeeld, de weg naar huis.

Waarom ga je eigenlijk alleen naar de bioscoop?

Omdat het kan? Nee, omdat sommige films niet voor iedereen zijn weggelegd. Ik vind het dan ook zo lullig om iemand mee te nemen naar een film tegen zijn/haar wil in en zich dan stierlijk zit te vervelen.

Het grootste voordeel vond ik dat je letterlijk nul keer gestoord wordt tijdens het kijken van de film. Maar ook dat je niet net alsof hoeft te doen als degene naast je iets zegt en jij er toch geen hol van verstaat (sorry).

Het grootste nadeel daarentegen, is dat je je enthousiasme niet meteen met iemand kunt delen. Arghh, dat gevoel is echt verschrikkelijk!

Ik had ontzettend genoten van The Greatest Showman! Zo veel, dat ik later die week nog een keer ging (toen had ik Dennis wel kunnen overtuigen dat de film echt ge-wel-dig was). En ik denk zomaar dat ik binnenkort nog een keer ga – misschien nog wel een keer alleen!

Tip for free; koop van te voren ook even wat snacks en/of een flesje drinken. Bij de bios betaal je echt een rib uit je lijf en ze controleren toch nooit! Ik liep met mijn geshopte spulletjes en dikke rugzak zo naar binnen. Niemand die ook maar even op of om keek.

Ben jij al een keer in je eentje naar de bioscoop geweest?

3 Comments

 • Anneke

  January 24, 2018 at 11:33 am

  Het lijkt me eigenlijk heel lekker om alleen naar de bioscoop te gaan. 🙂 Je kunt toch niet praten tijdens de film (al denken helaas andere mensen daar soms anders over….).

 • Nessa Luna

  January 24, 2018 at 6:08 pm

  Ik ga bijna nooit alleen naar de bios, want mijn beste vriendin heeft net als ik een pathé pas, dus we gaan eigenlijk altijd samen.. 😀

 • Judith

  January 26, 2018 at 12:00 pm

  Nee, ik ben eigenlijk nog nooit alleen naar de bioscoop geweest maar het lijkt mij ook niet heel gek. Je kijkt de film toch ‘alleen’ en bij Pathe heb je geen pauze, dus dat scheelt denk ik ook wel. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post