The Greatest Showman ?

De eerste keer dat ik de trailer van The Greatest Showman op het grote scherm in de bioscoop zag wist ik het meteen – ik móést deze film zien! Ik had er gewoon meteen een goed gevoel bij. Als groot fan van musical films kreeg ik dan ook alles wat mijn hartje begeerde – en misschien nog wel een beetje meer ♥

the_greatest_showman_02_make_it_personal

Wanneer Phineas Taylor Barnum ontslagen wordt omdat het bedrijf waar hij werkt failliet is gegaan, gaan hij samen met zijn vrouw Charity en hun twee dochters nog steeds lachend door het leven. Als ze elkaar maar hebben, dan zijn ze gelukkig. Op een dag krijgt P.T. Barnum het geweldige idee om een show te op te zetten met allerlei “freaks”. Barnums argument luidde als volgt “Mensen kijken toch wel naar je als je anders bent, dus je kunt er net zo goed voor betaalt worden, toch?” En zo verwelkomde hij onder andere de vrouw met de baard, een dwerg en misschien wel de langste man op aarde.

Zo gezegd, zo gedaan. P.T. Barnum heeft binnen no-time een geweldige show voor iedereen in petto met dansers, danseressen, zang, acrobatiek en nog veel meer. De show is een groot succes! Maar ze zeggen altijd dat succes niet voor eeuwig blijft. Wanneer de show zijn hoogtepunt bereikt heeft, moet P.T. Barnum een andere oplossing verzinnen. Krijgt P.T. Barnum het voor elkaar om ‘The Greatest Showman’ op aarde te worden?

the_greatest_showman_03_make_it_personal

Musical films zijn écht mijn ding. Ik had nooit gedacht dat dat zo zou zijn, aangezien ik echte musicals nooit echt heel boeiend vind (sorry). Hugh Jackman staat zeker op mijn lijstje van favoriete acteurs en je ziet zijn energie gewoon van het scherm spatten. De film begint ook gewoon episch – ik zat meteen vol energie en had spontaan zin om mee te springen en dansen (niet dat ik kan dansen, maar ach).

De film is gebaseerd op Amerikaan P.T. Barnum, die rond 1800 bekend stond als een bekende showman. Hij richtte min of meer het circus op, waarmee hij een deel van zijn leven heeft rondgereisd. Natuurlijk is The Greatest Showman geen exacte biografie van P.T. Barnum, maar weet wel een duidelijke boodschap over te brengen. En het is natuurlijk ook een klein beetje geschiedenis. Ik bedoel maar – ik had nog nooit van P.T. Barnum gehoord als ik deze film niet gezien had.

the_greatest_showman_04_make_it_personal

De choreografie, liedjes, zang en kostuums in deze film zijn echt – wauw! Ieder nummer vond ik ook gewoon leuk. Meestal heb je er altijd wel één of twee nummers tussen zitten die je niet leuk vind, maar die kan ik er bij deze film niet echt uithalen. Misschien ben ik een beetje een buitenbeentje, maar The Other Side is echt één van mijn favoriete nummers uit de hele film. Verder is alles ook zo kleurrijk en mooi en oh – ik kan uren doorpraten over hoe geweldig The Greatest Showman wel niet is!

2018 is nog maar net begonnen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ‘The Greatest Showman’ nu al mijn favoriete film van het jaar is!

Ik weet het – er staan een hoop niet al te beste recensies online over deze film, maar dat maakt me niet uit – laat de media maar lekker zeuren. En iedereen heeft een andere mening natuurlijk. Maar The Greatest Showman is voor mij 100% pure perfectie ♥ Ik kan niet wachten totdat hij uitkomt op Blu-Ray zodat ik hem voor eeuwig en altijd kan gaan kijken ;D

Titel: The Greatest Showman | Regisseur: Michael Gracey | Genre: Biography, Drama, Musical | Met onder andere: Hugh Jackman, Michelle Williams en Zac Efron | Speelduur: 105 min. | Jaar: 2017 | EAN: 8712626091394 | Waardering: ★★★★★

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

5 Comments

 • Anneke

  January 22, 2018 at 11:51 am

  Ik vond de film echt een teleurstelling. Het begint inderdaad erg goed, maar daarna werd het steeds minder en tegen het einde vond ik het gewoon lachwekkend. Ik miste zoveel in de film. Maar goed – ik ga daar nu niet allemaal over zeuren.
  Wel heel gek soms hoe verschillend meningen kunnen zijn. 😀

 • Nikita

  January 22, 2018 at 8:06 pm

  Ik ben toch wel benieuwd nu! Het nummer van de film kende ik wel al en vind ik geweldig. This is me 🙂

 • Dennis

  January 23, 2018 at 11:15 am

  Stiekem blijven de liedjes van de film echt heel erg goed in je hoofd zitten. It was good 😀

 • In je eentje naar de bioscoop | Make It Personal

  January 24, 2018 at 8:01 am

  […] film waar ik super graag naar toe wilde, was The Greatest Showman. Ik kon niet echt iemand vinden die er met me heen wilde (al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook […]

 • Milou

  January 24, 2018 at 12:10 pm

  Ik vond de film ook geweldig, daarna meteen alle liedjes aan een stuk door geluisterd :p en ik vind to the other side ook echt zo leuk. Alleen de werkelijke geschiedenis is wat minder ethisch allemaal maarja :p.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post