The Amsterdam Dungeon

Van 16 op 17 april hadden Dennis en ik een hotelovernachting geboekt in Amsterdam. Het plan was om gewoon lekker veel te gaan shoppen (wat we ook gedaan hebben!) en Dennis verraste mij nog met tickets voor The Amsterdam Dungeon! Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten, maar het was wel echt een hele spannende ervaring!

Fotomoment

Bij binnenkomst worden er allereerst een aantal foto’s van je gemaakt als bewijsmateriaal dat je op dat moment nog leeft, want het zou zomaar kunnen dat je de dungeon niet gaat overleven! Zo maak je onder andere een hele blije foto (alvast voor als je denkt dat je het gaat overleven) en maak je een foto waarbij je het er niet levend vanaf brengt.

Plaspauze

Aangezien ik het toch best spannend vond, moest ik wel even nog naar de wc voordat we de dungeons in gingen. Ik trok de deur open om richting de wc’s te lopen en kwam oog in oog te staan met een lange, donkere trap die naar beneden ging – een goed begin! Eenmaal aangekomen bij de wc’s, hoorde ik allemaal geluiden van een druppende kraan, gevolgd door het schreeuwen van een vrouw. Pretty creepy als je rustig je ding wilt doen. Ik wilde dan ook zo snel mogelijk weer terug naar boven, haha!

Op naar de Dungeon!

Voordat je de dungeon in gaat, wordt er gevraagd of je de Nederlandse of de Engelse tour wilt doen. Voor ons maakte het niet veel uit en aangezien de Engelse zo van start zou gaan, hebben we daarvoor gekozen. Ik ben ook wel blij dat we voor de Engelse versie zijn gegaan, aangezien dat toch altijd wat beter en enger overkomt voor mijn gevoel.

Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen van de show voor het geval jij zelf ook nog naar The Amsterdam Dungeon wilt gaan, maar ik kan je wel vertellen dat het een combinatie is van horror en humor. Een aantal keren bevindt je jezelf in een pikzwarte ruimte waarbij er ineens iemand voor je neus kan staan en op andere momenten is het zo komisch geacteerd dat je gewoonweg in de lach schiet.

In iedere ruimte waar je naartoe moet lopen, is er een andere show en volgens mij worden de ruimtes om de zoveel tijd verbouwd en vindt er weer een andere show plaats. In totaal zijn er 12 verschillende shows waarvan wij er nu, pak ‘m beet, 6 gezien hebben? Ik kan het niet goed meer herinneren, oepsie! Bij iedere show, worden er één of meerdere mensen uit het publiek gehaald. Wanneer je wordt uitgekozen, heb je geen andere keus dan maar gewoon te gaan! Ik ben zelf nooit uitgekozen, waar ik op het moment zelf best blij mee was (aangezien ik het toch best eng vond), maar achteraf vind ik dit toch best wel jammer! De acteurs weten natuurlijk ook niet wie er voorheen zijn uitgekozen, dus het komt af en toe ook voor dat dezelfde persoon meerdere malen naar voren moet komen.

Ik heb het overleefd!

Al met al vond ik het erg vermakelijk! De acteurs waren leuk, bleven goed in hun rol en ze maakten er ook echt een show van. Ze lieten je nooit echt heel erg schrikken, al ben ik zo’n persoon die al schrikt als er iemand ergens stil staat in een hoekje en niks zegt (wat, je raadt het al, natuurlijk ook gebeurde). De engste momenten vond ik waarbij het pikdonker werd en je geen hand voor ogen kon zien. Gelukkig stond je tijdens deze momenten gewoon stil of zat je op een stoel/bank.

Aan het einde kon je je fotomoment van helemaal in het begin nog eens terugzien. En je kon er ook voor kiezen om één of meerdere foto’s te kopen. We vonden het toch wel leuk om een foto ingelijst te hebben, dus besloten om voor €15,- een bloederig lijstje te kopen en de rest van de foto’s kregen we dan ook digitaal opgestuurd. De prijs is niet niks voor de kwaliteit foto’s die je krijgt, maar het is wel een leuk aandenken!

Daarna was er ook nog een winkeltje waarbij je verschillende merchandise kon kopen. Zo hadden ze merchandise van The Walking Dead en tot mijn verbazing ook van Harry Potter, maar natuurlijk was er ook exclusieve merchandise die je nergens anders zou kunnen scoren. Ik was helemaal verliefd op de map van de dungeon dus kocht ik een pakket waar een mok, tas en sleutelhanger in zaten voor €12,50 – een mooie prijs voor drie toffe items!

Zou jij het aandurven om The Amsterdam Dungeon te bezoeken?

2 Comments

  • Veronique Janssen

    April 24, 2019 at 7:51 am

    O god. Niks voor mij brrrr

  • Yvonne

    April 24, 2019 at 2:28 pm

    Hihi, leuk verslag! Ik ben ooit naar the London Dungeon geweest en vond dat toen heel leuk, maar de Amsterdamse versie heb ik nog nooit gezien. Toch eens doen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post