Elfia 2019 @ Haarzuilens

Op zondag 14 april ging ik samen met Dennis en Niels een dagje naar Elfia in Haarzuilens. Ieder jaar is het weer even afwachten wat voor weer het gaat worden en daardoor bestellen we de kaartjes vaak ook pas in de laatste week. Ik moet zeggen dat het in de ochtend echt heel koud was, maar gedurende de dag werd het wel lekker warm! Gelukkig maar, want als je de hele dag slecht weer hebt, is dat ook geen pretje.

Lekker met de auto!

Wat ik zo fijn vind aan Elfia, is dat je er gemakkelijk met de auto naartoe kunt gaan. Er zijn duizenden parkeerplaatsen beschikbaar en voor โ‚ฌ8,- kun je je auto de hele dag laten staan. Toen we nog geen auto hadden, gingen we vaak met het openbaar vervoer of konden we met vrienden meerijden. Als je besluit om met het openbaar vervoer te gaan, moet je ook nog een stukje met de bus. Gelukkig rijdt er wel een pendelbus heen en weer maar ik vind het altijd zo fijn dat je gewoon in de auto kunt blijven zitten totdat je er bent en je geen gedoe hebt met het OV qua overstappen etc!

Programma & Merchandise

Op het programma zag ik dat er weer genoeg te doen was. Je kon bijvoorbeeld naar shows en/of optredens gaan kijken, maar je kon ook verschillende Workshops volgen. Dit hebben we allemaal een beetje aan onszelf voorbij laten gaan, en we hebben ons meer gericht op de vele verschillende kraampjes die er stonden. En wat stonden er weer een hoop – wauw! Ik was voornamelijk op zoek naar Harry Potter Merchandise. Ik ben namelijk van plan om langzamerhand alles van The Noble Collection te gaan sparen. Het lijkt me dan ook heel leuk om tijdens iedere conventie een item daarvan te kopen, zodat er een ruime tijd tussen zit en ik er ook geld voor opzij kan leggen. Tijdens Elfia heb ik een recenter item van The Noble Collection kunnen scoren, namelijk The Chocolate Frog Replica! Deze was qua prijs ook heel betaalbaar en aangezien ik op mijn werk de Time Turner van Hermione al had besteld, vond ik het niet nodig om nog een duur item te kopen.

Daarnaast kocht ik nog drie geurkaarsen bij de stand van Letters & Light. Ik kon sowieso de geurkaars van de Baby Nifflers echt niet laten liggen – hij ruikt super lekker en de illustratie op het doosje is ook nog eens mega schattig! Daarnaast kocht ik ook de geurkaars van Middle Earth en Newt Scamander.

Bij een ander kraampje kocht ik nog twee ansichtkaarten met op de ene een illustratie van Cornish Pixies en op de andere een illustratie van een Niffler (hoe kan het ook anders :D)!

In het begin kwamen we ook nog een stand tegen die sรบper veel miniatures verkocht. Dennis, Niels en ik hebben samen met nog twee vrienden een Dungeons & Dragons groep en zijn daardoor ook best wel lang in die stand blijven hangen. Ik heb ook nog een miniature kunnen vinden die redelijk veel op mijn huidige personage lijkt, dus dat is wel tof! De miniature heeft alleen geen hoorns en geen staart (ik speel een Tiefling) maar misschien kan ik die zelf nog wel eraan knutselen.

Heel veel eten!

Tijdens Elfia is er voor ieder wat wils qua eten – er staan werkelijk heel veel verschillende stands die eten verkopen. Van zoet tot hartig, van vleesgerechten tot vegetarisch en zelfs veganistisch en ook kun je er verse koffie en andere lekkernijen scoren. De geur van poffertjes maakte me zo hongerig en deze kon ik dan ook echt niet aan me voorbij laten gaan!

Bekende gezichten

Het is ook altijd leuk om bekende gezichten tegen de komen op Elfia die je kent via het internet. Zo heb ik nog even een praatje staan maken met Emmy en kwam ik nog een oud klasgenootje van me tegen!

Verder liepen er super veel mensen rond in cosplay en andere mooie kostuums. Zelf vind ik het ook altijd leuk om te cosplayen, maar dit keer had ik er niet zo’n zin in. Mede dankzij het weer, omdat het aan het einde van de middag eigenlijk pas warm werd.

Moe en voldaan terug naar huis!

Een uur of zes/zeven en zo’n 12.500 stappen later, was het tijd om weer terug naar huis te gaan. We hadden het hele terrein rondgelopen, leuke foto’s genomen en onze tassen zaten ook weer vol met merchandise. Het was een erg geslaagde dag! Voor de volgende keer wil ik wel wat meer van de shows/optredens en workshops zien, dus dan ga ik het programmaboekje wat beter in de gaten houden om echt alles uit Elfia te halen. Deze keer Elfia was veelal gewoon lekker rondwandelen en merchandise kopen!

Ben jij ook weleens naar Elfia geweest?

2 Comments

  • Emmy

    April 20, 2019 at 9:49 am

    Ik vond het superleuk om je even te zien!

  • zwartraafje

    April 28, 2019 at 3:57 pm

    Tot nu toe nog steeds niet, maar ik hoop er wel een keertje te geraken. Het lijkt me immers heerlijk om daar eens rustig rond te slenteren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post