Review: Creachick Journal

Journalen stond de laatste maanden op een laag pitje voor mij. Ik had erg veel aan mijn hoofd en daardoor kwam ik niet echt aan het Journalen toe. Heel jammer vond ik dat, want Ik deed het voornamelijk om lekker te relaxen. Maar aangezien mijn lichaam niet helemaal naar behoren werkte, kon ik me hier niet goed op concentreren. Laatst zag ik dat Creachick met haar eigen productlijn gaat komen. Het eerste item in deze lijn is de Creachick Journal – en het is echt een plaatje!

Creachick fan

Als groot Creachick fan was ik dan ook aangenaam verrast en voornamelijk ook heel enthousiast! Ik heb Maris haar Youtube kanaal ongeveer een jaar geleden ontdekt, en sindsdien haal ik heel veel inspiratie uit haar videos! Dankzij haar heb ik het hele Bullet Journalen een beetje van me afgezet en ben ik me echt bezig gaan houden met Journalen over verschillende gebeurtenissen. Persoonlijk vind ik dat ook veel leuker voor de toekomst. Waarom zou ik over 5 jaar willen lezen hoeveel wasjes ik gedraaid heb, of wat ik allemaal schoongemaakt heb?

Voor mijn To Do’s heb ik dit jaar voor het eerst een planner aangeschaft. De Mascha Planner welteverstaan. Een mooie, overzichtelijke planner die ik met veel plezier gebruik! Ook vind ik het handig om mijn blogartikelen in te plannen met deze planner. Maar als ik iets wil vertellen over gebeurtenissen die ik heb meegemaakt, pak ik toch liever mijn Journal erbij!

De Creachick Journal

Ook al stond Journalen op een laag pitje de laatste paar maanden, tóch blijft het één van mijn grootste hobby’s. Ik vind het heerlijk om urenlang mijn Journal vol te kalken met alle leuke uitjes die ik onlangs gedaan heb. Van het plakken van plaatjes en andere frutsels, tot het schrijven van hele verhalen – I love it!

Naarmate de Creachick Journal op de markt was verschenen, begon het weer te kriebelen – ik wilde weer gaan Journalen! Ik wist ook vrijwel meteen dat ik mijn huidige Journal aan de kant wilde schuiven om plaats te maken voor de Creachick Journal. Ik wilde een nieuwe start maken na alles wat ik de afgelopen maanden had meegemaakt. Zo gezegd, zo gedaan – ik toverde mijn knutselspullen tevoorschijn en aan de slag ging ik!

Kwaliteit

Wat ik meteen merkte aan de Creachick Journal, was hoe lekker het boekje open bleef liggen. Ik heb er echt een hekel aan als mijn Journal de hele tijd dicht blijft vallen – dat werkt gewoon écht niet lekker. Het papier is ook van goede kwaliteit, lekker dik maar nog steeds super soepel. Mijn pennen drukken er niet op door en ik heb ook amper last van ghosting.

Al met al een erg fijne Journal om in te werken! Met een prijs van €19,99 is het wel één van de duurdere Journals op dit moment, maar hij is het wel echt waard! Als ik hem even snel vergelijk met bijvoorbeeld een Leuchtturm1917, die in dezelfde prijsklasse valt, vind ik het extra leuk dat de Creachick Journal een illustratie op de cover heeft. Daarnaast is het papier ook een stuk steviger en heb je een veel minder last van ghosting!

Graag wil ik BBNC Uitgevers / MUS Creatief nogmaals bedankt voor dit recensie exemplaar!

Heb jij ook een (Bullet) Journal?

You may also like

4 Comments

 • Audrey

  November 6, 2019 at 12:31 pm

  Oooo, ik vind ‘m echt heel erg mooi! Zowel de cover als wat jij erin hebt gemaakt. Ik moet echt nog eens de rust vinden om weer meer met handlettering te oefenen.

  1. Lieke

   November 6, 2019 at 7:07 pm

   Bedankt! En herkenbaar, ik moet ook nog goed oefenen met handlettering!

 • zwartraafje

  November 6, 2019 at 5:27 pm

  Ik vind hem echt prachtig. Maar ik ben vooral benieuwd naar de stickers die ze gaat uitbrengen. Ik zag er al wat sneakpeeks van op haar Instagram en ze zien er zo leuk uit. Zelf heb ik eigenlijk van in het begin besloten om mijn bullet journal te gebruiken als een herinneringsdagboek in plaats van een planner. Wanneer ik door zo’n bujo heen blader om herinneringen op te halen wil ik inderdaad niet lezen op welke dag ik de ramen heb gepoetst of de was heb gedaan. Maar wat ik verder deed (qua uitstapjes en afspraken), welke boeken ik las, welke gerechten ik klaarmaakte (super handig ook om teveel herhaling te voorkomen) en welke DIY-projecten ik heb gedaan … dat vind ik dan weer wel interessant om te kunnen herlezen. Voorlopig ziet het er naar uit dat ik volgend jaar terug voor een Harry Potter lay-out ga en dat mijn nieuwe bujo een notitieboek wordt met dezelfde cover als het Fantastic Beasts and where to find them-boek dat in de FB-films voorkomt. Een zwart notitieboek met gouden bedrukking.

  1. Lieke

   November 6, 2019 at 7:06 pm

   Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de stickers – ze zien er veelbelovend uit! Leuk dat je er ook zoveel verschillende dingen in bijhoudt! Heel mooi trouwens dat zwarte notitieboek van Fantastic Beasts met de gouden bedrukking!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post