Fernweh Travel Notebook Review

FERNWEH
[het & de (m.); g.mv.]
het verlangen naar het onbekende

Nee, ik ben geen reiziger. Maar ik ben wel een aanbidder van verschillende formaten notebooks en andere journals. Tot op heden gebruikte ik eigenlijk altijd een A5 journal, die ik op het moment net iets te groot van formaat vind om er snel iets leuks in te creëren. Tussendoor probeerde ik ook nog een B6 formaat journal, die ik al een stuk fijner vond werken dankzij het net wat kleinere formaat. Maar laatst viel mijn oog op de Fernweh Travel Notebook – een notitieboek met een luxe, nepleren omslag met daarin vier aparte boekjes, uitgegeven bij BBNC Uitgevers.

Vier boekjes waarvan er twee blanco zijn, één met puntjes is en de laatste met lijntjes bedrukt is. Erg handig al zeg ik het zelf. Zo kun je bijvoorbeeld in één boekje je Bullet Journal bijhouden, in één boekje al je gedachtes op papier zetten en in de overige twee kun je lekker veel doodles of andere dingen tekenen. De boekjes zitten met een elastiek aan de omslag vast zodat je lekker compact bij elkaar hebt. Ook kun je ze er heel gemakkelijk uit halen wat erg handig is want daadwerkelijk werken in zo’n boekje terwijl hij nog in de omslag zit, is nog niet zo heel gemakkelijk. Het schrijven zelf zal geen probleem zijn maar als je er lekker in wilt knippen en plakken (zoals ik) dan kun je dat goed op deze manier voor elkaar krijgen.

Ik ben van plan om deze boekjes onder te verdelen in verschillende categorieën. Zo wil ik het eerste boekje gaan gebruiken voor herinneringen, het tweede boekje voor vakantie, evenementen en andere dagjes uit, het derde boekje wil ik vullen met voornamelijk veel schrijfwerk over wat me dwars zit of misschien wel ideeën die ik uit kan gaan werken en het laatste… tja, daar ben ik nog niet helemaal over uit!

Het papier van de boekjes is fijn, je hebt weinig tot geen last van ghosting (het doordrukken van je pen door het papier). Daarnaast is het formaat van de boekjes ook heel apart wat het weer een uitdaging maakt om hier slim mee om te gaan. De boekjes zijn namelijk in de breedte een paar centimeter korter dan een A5 notitieboekje. Persoonlijk vind ik dit heel fijn, omdat ik soms moeite heb met het vullen van een pagina in mijn A5 journal.

Al met al ben ik erg tevreden over de Fernweh Travel Journal! Het enige nadeel is dat de boekjes niet heel goed plat open blijven liggen als je er in wilt gaan werken. Maar misschien ligt het ook aan mij, dat ik eerste even over mijn angst heen moet komen van het ombuigen van zo’n boekje 😉

Graag wil ik hierbij BBNC Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Wat vind jij een fijn formaat om in te journalen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post