Ik kocht een Fiat 500!

Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden schreef dat ik heel graag een Fiat 500 wilde hebben? Eindelijk is het zover jongens – ik kocht mijn eigen Fiat 500! En spoiler alert – ik ben er íntens blij mee!

Een auto kopen is natuurlijk niet niks. Ik zat al ruim een half jaar in dubio of ik überhaupt wel een auto kon veroorloven. Het aanschaffen is één ding, maar je moet hem daarna ook maandelijks onderhouden. Zo moet je allereerst een autoverzekering afsluiten die bij jou past, wegenbelasting neertellen en natuurlijk iedere maand benzinekosten ophoesten. Voor mezelf had ik al deze zaken al een aantal keren uitgerekend en op een rijtje gezet voor verschillende auto modellen. Een Fiat 500 is een zuinige auto, maar er zijn nog veel meer auto’s die een stuk zuiniger zijn.

Toch kon ik alleen maar aan de Fiat 500 denken – een Toyota Aygo of een Ford Ka waren het toch nét niet voor mij. Iedere dag weer kon ik úren scrollen op de site van ViaBOVAG en werd ik langzaam gek. Ik wilde zó graag een auto, maar ik wist het allemaal even niet meer. Het liefst wilde ik een automaat, maar de handgeschakelde versies waren een stuk voordeliger. Tot in den treure kwam handgeschakelde Fiat na automatische Fiat voorbij dankzij dat urenlange scrollen. Ik kon door de bomen het bos niet meer zien. Tot op een dag – de dag waarop ik eens heel goed na ging denken en de knoop doorhakte. Ik besloot om voor een Fiat 500 automaat te gaan en kon daarbij alle handgeschakelde Fiat’s wegfilteren op de ViaBOVAG site. Ik voel me zóveel relaxter op de weg als ik in een automaat rijd, waarom zou ik dan voor een handgeschakelde auto gaan? Wat is €1000,- meer op zo’n bedrag?

Op een dag kwam ik hem tegen – een handgeschakelde Fiat 500 in de kleur Rock ‘n Roll Blue – een kleur die ik nog niet eerder voorbij had zien komen en waar ik spontaan verliefd op werd. Een hele aparte kleur want de auto lijkt in de eerste instantie zwart maar staat de zon er op, dan kun je overduidelijk zien dat de auto donkerblauw van kleur is. Ik nam contact op met de garage voor het maken van een proefrit. De garage was in Houten dus niet echt om de hoek, maar gelukkig was mijn pa zo lief om erheen te rijden zodat we samen een proefrit konden gaan maken. Ik zat nog geen 15 minuten in de auto en ik wist het al – ik wilde deze auto hebben. Ik denk dat we zo’n 1,5 uur onderweg zijn geweest voordat we de auto terug naar de garage brachten – oeps!

Terug bij de garage, ging ik de auto nog eens goed inspecteren. De auto had wel duidelijke gebruikssporen en de nodige kilometers, die ik tijdens het onderhandelen ook aankaartte. De prijs was al zeer gunstig in vergelijking met andere Fiat 500 modellen die te koop stonden. Een aantal berekeningen verder en voor ik het wist, was ik de trotse eigenaresse van een Fiat 500 Lounge 69pk in de zeldzame kleur Rock ‘n Roll Blue mét panoramadak én automatisch!

Wat is/was jouw allereerste auto?

1 Comments

  • Emmy

    August 6, 2019 at 12:55 pm

    Ik heb ook heel lang in mijn moeders fiat 500 gereden, toen ik net mijn rijbewijs had. Heerlijk vond ik hem rijden! Ik heb pas net mijn eerste eigen auto: een busje voor onze bedrijven.. Heel wat anders.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post