De Mascha Planner

In mijn hoofd is het nogal een warboel – ik denk continu aan wat ik nog moet doen en daardoor is het nooit echt heel rustig in mijn hoofd. Daarom vind ik het heerlijk om To-Do lijstjes voor mezelf te maken, zodat ik niet aan alles tegelijk hoef te denken.

Planner vs. Bullet Journal

Voorheen maakte ik die To-Do lijstjes altijd in een Bullet Journal. Vol met enthousiasme begon ik aan een leuke opzet om vervolgens daar mijn To-Do taken in te schrijven. Als ik uiteindelijk klaar was met die opzet, had ik eigenlijk helemaal geen zin meer om vervolgens nog ellenlange lijstjes te maken met de dingen die ik daarna nog moest gaan doen. Uiteindelijk werd het andersom – ik ging eerst de dingen doen die ik nog moest doen en vervolgens schreef ik op wat ik gedaan had. Tja, niet erg nuttig!

Vervolgens heb ik mij eens verdiept in verschillende planners. Ik vond het idee altijd wel heel leuk, maar ik had nooit het gevoel alsof ik het helemaal “eigen” kon maken, net als bijvoorbeeld een Bullet Journal. En dat klopt misschien ook wel – je zit natuurlijk vast aan een bepaalde indeling.

De Mascha Planner

In mijn Youtube Abonnementen kwam vervolgens een video online van Mascha (Beautygloss), waarin ze haar nieuwste planner liet zien. Ik vond hem er echt sรบper leuk uit zien en het zette me weer aan het denken – eigenlijk wel handig zo’n standaard indeling, dan heb je die tijd in ieder geval al gewonnen!

En zodoende schafte ik de Mascha Planner aan. Wat ik er vooral ook heel leuk aan vind, is dat je er super veel stickers en andere leuke hebbedingetjes bij krijgt! De indeling van de Mascha Planner is veelal hetzelfde, maar het is exact datgene wat je nodig hebt. Niet teveel poespas en gewoon hele leuke kleurtjes – love it!

Ringband vervelend?

Op internet zag ik verschillende mensen wel eens klagen over de ringband van de Mascha Planner. Persoonlijk vind ik zo’n ringband echt super fijn! Het schrijft misschien een beetje onhandig wanneer je met je hand op de ringband steunt maar ach, daar stoor ik me niet zo aan. Ik vind het vooral fijn dat hij dankzij de ringband super plat open kan blijven liggen รฉn dat je hem natuurlijk gewoon kunt dubbelvouwen zodat hij minder plek inneemt op je bureau – ideaal!

Ik ben van plan om mijn persoonlijke To-Do’s erin te schrijven, maar ook wat ik voor mijn Blog wil inplannen. Qua ideeรซn voor mijn blog, dat wil ik in een ander notitieboekje gaan bijhouden. Indien ik moet werken op een dag, of gewoon niks te doen heb, kan ik nog leuke plaatjes tussendoor erin plakken die ik ook in mijn Bullet Journal zou plakken. Zo maak je het toch weer meer “eigen”!

Maak jij ook vaak To-Do lijstjes?

1 Comments

  • Anneke

    August 9, 2019 at 10:50 am

    Ik twijfel al heel lang of ik een Mascha planner zal aanschaffen, precies om de reden die jij noemt: tijd. Zo’n bullet journal is wel heel veel werk als je het precies wil hebben zoals het in je hoofd zit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post