Je zolder omtoveren tot logeerkamer

Eén van de eisen die ik had tijdens de zoektocht naar een huis, was dat ik graag een zolder wilde hebben. Een zolder is voornamelijk in het begin erg handig om al je spullen kwijt te kunnen waar je nog geen passend plekje voor kunt vinden. Na verloop van tijd kun je de zolder ook nog eens omtoveren tot een logeerkamer. Of je maakt er een extra slaapkamer van indien je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding verwacht!

Dan kan ik nu ook eindelijk vertellen dat we een huis hebben gevonden! Al het papierwerk is nog niet helemaal rond, maar we komen steeds een stapje dichterbij.

Na verloop van tijd zijn we van plan om het huis per kamer aan te pakken voor zover dat nodig is. Eerst zijn we van plan om alle ruimtes in het nieuwe huis te verven. Daarna is het tijd om alle meubels die we nu bezitten over te brengen. Er zal heus nog wel wat bijgekocht moeten worden, maar voor nu hebben we alles wat we nodig hebben. Vervolgens is de eerste ruimte die we aan willen gaan pakken, de zolder.

Ventilatie

Naast dat de zolder nodig een nieuw behangetje en/of een likje verf nodig heeft, is er op het moment ook nog geen ventilatie ter beschikking. We zijn dan ook van plan om twee dakramen te laten zetten, zodat het goed door kan luchten. Dit is toch wel een echte must als je van je zolder een logeerkamer wilt maken, zodat je logés wat frisse lucht tot hun beschikking hebben!

Ruimte besparen

Wij zijn van plan om ons huidige bed op zolder te zetten, maar indien je ruimtebesparend te werk wilt gaan, is het een idee om een stapelbed op zolder te plaatsen. “Maar een stapelbed is toch alleen voor kinderen?” Integendeel! Stapelbedden zijn er in alle soorten en maten. Sommige stapelbedden hebben zelfs een lade onder het onderste bed zitten, waarin je bijvoorbeeld extra dekens of beddengoed voor het logeerbed kunt bewaren.

Doordat je ruimtebesparend te werk gaat, kun je ook nog voldoende bergruimte overhouden zodat je bijvoorbeeld al die dozen met kerstpullen wel kwijt kunt. 😉

Gezellige ruimte

De logeerkamer moet er natuurlijk wel een beetje gezellig uitzien voor je logés. Houd er rekening mee dat de zolder één van de donkerste ruimtes van je huis is. Door de ruimte groter te laten lijken, kun je kiezen voor lichte meubels en een licht kleurtje of behangetje op de muur.

Daarnaast kun je de ruimte nog aankleden met wat (nep)planten en posters/schilderijen. Indien je net als ik teveel boeken in je bezit hebt, kun je nog wat interessant leesvoer ter beschikking stellen.

Heb jij van jouw zolder ook een extra kamer gemaakt?

1 Comments

  • zwartraafje

    August 18, 2019 at 10:24 am

    Bij ons in de zolder de hobbykamer geworden van manlief. Dus daar staan computers, raspberry pi’s, een stagepiano, enkele gitaren, zijn Star Wars Miniatures, allerlei boeken over computer, … Er staan ook panelen tegen de schuine dakwanden met daarachter opbergruimte. Dus er wordt ook wel wat materiaal opgeslagen maar daar moeten we nog eens doorheen gaan vermits er ondertussen sowieso een deel van weg mag.

    Zo leuk dat jullie een huis hebben gevonden. Blijven jullie in Breda of trekken jullie naar ergens helemaal anders? Ik kom volgende vrijdag nog eens naar Breda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post