Gamescom 2019: Dag 1!

Vorig jaar besloten Dennis en ik om twee dagen naar Gamescom in Duitsland te gaan. Dit was ons zo goed bevallen dat we besloten hadden om dit jaar weer twee dagen naar Gamescom te gaan! Op woensdag 21 augustus en donderdag 22 augustus stonden we dus weer in heerlijk lange wachtrijen te wachten om de grote titels die er binnenkort aan zitten te komen, te kunnen spelen.

De heenreis ging verrassend goed. Gelukkig ging het een stuk beter dan vorig jaar, toen was ik namelijk ziek geworden in de auto. We waren ook niet verkeerd gereden en konden parkeren bij Gamescom voor de deur. In letterlijk 5 minuten waren we het beursgebouw binnen. Vergeleken met vorige jaar was dit echt super snel. Toen moesten we letterlijk voor de deur wachten en werden er een x aantal personen per keer binnengelaten.

Plan van aanpak

Omdat we vorig jaar door de bomen het bos niet echt goed meer konden zien, hadden we dit jaar een plan van aanpak gemaakt. We zouden eerst naar Hal 9 gaan, waar je alles kon vinden van Square Enix. Ook de merchandise hal is een echte must op dag 1. Het is dan namelijk een stuk minder druk en je hebt kans dat artikelen na verloop van tijd uitverkocht raken. Zo gezegd, zo gedaan!

Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIV is een online game die Dennis en ik al sinds het begin spelen. Final Fantasy XIV is nu ongeveer zes jaar uit en de game blijft maar groeien. Wereldwijd zijn er al zo’n 14 miljoen spelers! Er waren dit jaar op Gamescom twee Battle Challenges die je kon doen. Je moest hiervoor twee verschillende Boss Battles verslaan – Titania en Innocence. Als je ze had verslagen, kreeg je een T-shirt met daarop ‘I Beat Titania’ en/of ‘I Beat Innocence’. Deze T-shirts zijn immens populair onder de Final Fantasy XIV spelers en Dennis en ik waren al jarenlang jaloers op mensen met zo’n T-shirt!

Als eerste gingen we Titania doen, waarvoor we ongeveer 2,5 uur in de rij hadden gestaan. Gelukkig hadden we een aantal mensen gevonden die het spel ook speelden en die met ons een team wilden vormen. Je hebt namelijk een groep van 8 mensen nodig voor deze gevechten. Maar, we hadden ook twee mensen in onze groep zitten die het spel nog nooit gespeeld hadden – &*%$! Gelukkig hielpen de mensen die bij de stand aanwezig waren hen mee. De eerste keer hadden we helaas gefaald, maar we mochten het nogmaals proberen en toen hadden we wel gewonnen – yes! T-shirt numero uno is in de pocket!

Daarna gingen we meteen door naar Innocence, waar we ook 2,5 uur voor in de rij hebben gestaan. We hadden een groep met ervaren spelers gevonden en Innocence was binnen no time ook verslagen! Het volgende T-shirt waar het allemaal om draaide, kunnen we vanaf nu af aan ook met trots gaan dragen!

Trials of Mana

We hadden gekregen waar we voor kwamen – de twee T-shirts van Final Fantasy XIV. Maar een game die ik ook heel graag wilde spelen was de remake van Trials of Mana (Seiken Densetsu 3). Trials of Mana is een game die nooit in het Westen uitgekomen is. Ik speelde deze game vroeger altijd op mijn PC, via een SNES Emulator. Helaas heb ik deze game nooit uit kunnen spelen en nu was er aangekondigd dat er een remake van zou komen. Ik ben zo ontzettend hyped voor deze game! Heel toevallig kan ik vandaag ook mijn pre-order van de Collection of Mana gaan halen voor de Nintendo Switch, waar de drie originele klassiekers van de Mana serie op staan – jippie!

Merchandise hal

Wat ben ik blij dat we op de eerste dag de Merchandise hal in zijn gedoken om de boel te verkennen. Op de eerste dag hebben we eigenlijk niet zoveel gekocht, maar ik had zelf al wel wat producten in m’n hoofd zitten die ik mogelijk zou willen kopen, maar nog even over na moest denken. Er waren twee verdiepingen vol met kraampjes. Van de grote namen zoals Blizzard en Ubisoft naar wat kleinere die voornamelijk veel schattige, pluche beesten en andere figurines verkochten.

Bij Blizzard heb ik op de eerste dag een desk mat (hele grote muismat) gekocht van Diablo. Al een hele lange tijd wilde ik zo’n desk mat hebben, maar steeds waren ze niet helemaal naar mijn smaak (of de toffe waren ineens uitverkocht). Totdat ik deze zag die ik nu gekocht heb! Verder kocht ik op de eerste dag ook nog een Amiibo van een roze Yoshi voor de game Yoshi’s Woolly World. Deze had een klein prijsje en hij is zo ontzettend schattig!

Nadat we de Merchandise hal hadden verkend, zat de eerste dag er alweer op! Op de terugweg naar het hotel zijn we nog even langs de Drive Thru van de Burger King gereden, wat we vervolgens hadden opgegeten op onze hotelkamer. Daarna ben ik vrijwel meteen in slaap gevallen – je bent echt kapot na zo’n lange dag op Gamescom!

Wat is de laatste conventie waar jij naartoe bent geweest?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post