De voordelen van PC Gaming

Eén van mijn grootste hobby’s is gamen. In mijn vrije tijd breng ik daarom ook veel tijd door achter één van de vele consoles die bij ons in de woonkamer staan. Maar de laatste jaren breng ik ook erg veel tijd door achter mijn PC. En voor al die prachtige games die tegenwoordig worden uitgebracht, moet je echter wel een goede, zware PC hebben die de nodige FPS (Frames Per Second) aan kan! Maar wat zijn de voordelen van PC Gaming ten opzichte van Console Gaming?

Een stille PC, dat is echt een must!

Eén van de voordelen die een PC heeft is dat je hem zelf samen kunt stellen om hem zo optimaal mogelijk te maken. Met consoles gaat dit helaas niet – dat is echt Plug-and-Play en je bent klaar! Dit is wel heel eenvoudig, maar je kunt hierbij vaak niet de beste Graphics uit games halen. Natuurlijk heeft niet iedereen er verstand van om een eigen PC in elkaar te zetten – ik daarentegen ook niet. Op Ikbenstil staat een uitgebreid assortiment van super stille PC’s in verschillende prijsklassen. Ideaal! Want een stille PC, dat is echt een must!

Mijn huidige PC heb ik zo’n 6 à 7 jaar geleden gekocht, maar ik merk wel dat hij al aan het verouderen is. Door de jaren heen heb ik alleen mijn harde schijf een keer vervangen omdat deze het van de één op de andere dag ineens begeven had. Maar nog steeds heeft hij er soms heel veel moeite mee als er teveel op het scherm gebeurd. En dan voornamelijk tijdens het spelen van een MMO (Massively Multiplayer Online) zoals één van mijn grote favorieten: Final Fantasy XIV. Games worden steeds mooier en gedetailleerder en om ervoor te zorgen dat je deze games kunt blijven spelen op je huidige PC, zul je toch regelmatig de nodige upgrades moeten uitvoeren.

Een echte game computer!

Op het moment dat ik mijn PC ging kopen, was ik op zoek naar een echte game computer. Ik had mijn PC eerst altijd op mijn bureau staan, maar sinds kort heb ik hem onder mijn bureau gezet aangezien hij tegenwoordig super veel lawaai maakt. Mijn PC is heel compact en lijkt meer op een console dan op een PC. Vandaar dat hij er ook wel echt voor gemaakt was om op een bureau te kunnen staan. Maar niets is zo irritant om tijdens het gamen een lawaaierige PC in je buurt te hebben.

PC Gaming vs. Console Gaming

Wat ik zo fijn vind aan PC Gaming is dat, als je een online game speelt, je gemakkelijk in contact kunt komen met anderen. Zo voel je je nooit echt alleen! De games die ik speel op consoles, zijn vrijwel alleen maar Single Player games. Je kunt hierbij wel lekker languit in de bank liggen en helemaal op gaan in het verhaal van een bepaalde game, maar toch voelt dit soms wat eenzaam. Het voelt wel goed als je steeds verder in een game komt, maar niks voelt zo goed dan wanneer je een super moeilijke Boss verslagen hebt in een online game, met een groep mensen die je helemaal niet kent!

Speel jij vaak games?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post