Gamescom 2019: Dag 2!

Na een heerlijk nachtje slapen om vervolgens wakker worden in een hotel bed, was het tijd om weer naar Koelnmesse te rijden om dag twee mee te maken van Gamescom 2019!

Plan van aanpak: deel 2

Nadat we op dag 1 vrijwel alles gedaan hadden in Hal 9 (de Square Enix hal) was het tijd om de overige games op te gaan zoeken die we op ons lijstje hadden staan. Allereerst stond op de planning om de game Pagan Online te spelen, waarbij je een T-shirt zou krijgen. Vervolgens wilden we nog heel graag Darksiders Genesis spelen en een aantal andere goodies scoren waarbij je niet per se een game zou moeten spelen. En tot slot stond de remake van Final Fantasy VII nog op de planning, waar we op dag 1 niet aan toe waren gekomen.

Pagan Online

De wachtrij voor Pagan Online was een uurtje of anderhalf. Er was een live optreden aan de gang wat wel leuk was om naar te kijken tijdens het wachten. Ook kon je tijdens het wachten meekijken op verschillende schermen die er hingen om te zien hoe de game precies in zijn werking ging. De game was overigens best wel leuk! Het leek heel erg op de Diablo games alleen voor mijn gevoel een stuk simpeler. Nadat we een kwartiertje gespeeld hadden, gingen we weg met een tof T-shirt, een pin en een tas – score!

Darksiders Genesis

De Darksiders Genesis Booth was één op één met de Darksiders III Booth van vorig jaar. Niet echt een probleem, want het zag er super tof uit! In de wachtrij heb ik me goed kunnen vermaken met de Nintendo Switch waar ik Dragon Quest Builders op speelde. Tijdens het spelen van Darksiders Genesis, wist ik het even niet meer – er waren zóveel buttons die je kon drukken en je kreeg ook een XBOX One controller ter beschikking – een controller waar ik helemaal niet aan gewend ben. Ik zag door de bomen het bos niet meer en wist helemaal niet wat ik aan het doen was. Ik ging constant dood en was blij toen het kwartier voorbij was. Veel te moeilijk!

Goodies scoren!

Op de Discord van Gamescom hadden een aantal mensen wat goodies geplaatst die je kon verzamelen zonder er iets voor te doen. Zo hebben we nog een toffe sleutelhanger van Little Nightmares II gescored én een pin van Persona 5! Voor beide moest je op de foto en de foto’s zijn echt verschrikkelijk geworden maar ach – we got the goods!

Nog even terug naar de Merchandise hal…

Uiteindelijk had ik een beslissing gemaakt en een Junimo Pluche uit de game Stardew Valley en een Cloth Map van de game Octopath Traveler gekocht. Met beide ben ik heel erg blij mee!

Final Fantasy VII

En tot slot om Gamescom af te sluiten, hadden we besloten om toch nog de remake van Final Fantasy VII te gaan spelen. Ik denk dat we ruim twee uur in de rij hebben staan wachten, maar het ging voor mijn gevoel best wel snel. De demo die we mochten spelen was zó ontzettend vet en het zag er zó mooi uit! Ik kan echt niet wachten tot maart volgend jaar wanneer deze game ein-de-lijk uitkomt. Helaas kregen we hier geen goodies bij, maar het mogen spelen van de game was het dubbel en dwars waard!

Ben jij weleens op Gamescom geweest?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post