Pennen die ik gebruik in mijn Bullet Journal!

Iedere Bullet Journalist is er wel mee bezig – het vinden van de perfecte pennen, die het liefst niet (of heel weinig) door je papier heen drukken. Zo’n zoektocht houdt je toch wel een tijdje van de straat en het is ook helemaal geen vervelende zoektocht – integendeel! Hoe meer pennen je in je collectie hebt, hoe beter (ook al gebruik je misschien meer dan de helft niet maar sstt, dat hoeft helemaal niemand te weten!). En hoe tof zou het ook zijn als je ze ook allemaal mooi gesorteerd hebt staan zodat je geen uren door al je etuis hoeft te spitten om de juiste pen te vinden. Ik kan ook echt uren op Pinterest doorbrengen om daar inspiratie op te doen hoe ik later (als we groter wonen) mijn pennen mooi uit kan stallen. Anyway~ Ik dwaal af. Vandaag laat ik je zien welke pennen ik zoal in mijn Bullet Journal gebruik!

Fineliners:

Van het merk Staedtler heb ik al een aantal setjes fineliners versleten! Meestal verslijt ik ze doordat de punt wat scheef gaat staan, en dat terwijl ik niet eens zo hard op mijn pennen druk. Dit is voor mij ook nog steeds een raadsel hoe dit kan gebeuren. Met de Sakura Micron Fineliners stuitte ik al snel op hetzelfde probleem als bij de fineliners van Staedtler. Ik was wel heel blij dat ik ze laatst voor mijn verjaardag kreeg, want ze stonden al een tijdje op mijn Wishlist! Qua pigment merkte ik ook niet heel veel verschil tussen deze twee merken. Nadat ik ze geswatched had, lijkt het erop dat de Sakura pennen toch iets secuurder zijn. Maar het zijn beide echt aanraders qua fineliners want ze drukken ook helemaal niet door!

Gelpennen:

De meest fijne gelpennen zijn toch wel de Gelly Rolls van het merk Sakura! Ik heb ook wat andere, goedkopere merken geprobeerd maar dat was het allemaal net niet – ze schrijven streperig en soms komt er ook gewoon geen inkt uit. Dan moet je even de hele tijd op een extra papiertje gaan krassen om de inkt er uit te krijgen. De Gelly Rolls daarentegen hebben daar totaal geen last van! De enige kleur die ik nog echt mis van de Gelly Rolls, is wit. Mijn huidige witte gelpen heeft namelijk ook last van dat streperige schrijven, dus ik moet snel even een witte Gelly Roll gaan scoren!

Vulpennen:

Wat ik nu nog mis en nog niet heb kunnen uitproberen, is een vulpen. Mijn ervaring met vulpennen is toch wel dat ze af en toe wat vlekkerig kunnen zijn. Mijn handen zaten ook altijd onder wanneer ik met een vulpen aan het schrijven was (of misschien kon ik er gewoon niet fatsoenlijk mee overweg, há!). Nu heeft zo’n chique Waterman vulpen daar hoogstwaarschijnlijk totaal geen last van. En hoe cool ziet het eruit als je met zo’n prachtige pen in je Bullet Journal aan het schrijven bent? Laat staan om er ook nog eens foto’s mee te maken die helemaal Instagram Worthy zijn. Laat mij nog maar even verder dromen over zo’n mooie vulpen~

Wat zijn jouw favoriete pennen om in een Bullet Journal te gebruiken?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post