Nieuw jaar, nieuwe start: mijn goede voornemens voor 2020!

Persoonlijk denk ik dat iedereen aan het begin van elk jaar wel wat goede voornemens voor zichzelf opstelt. Ook ik, al heb ik een slechte gewoonte dat ik ze nog weleens links wil laten liggen. In 2019 zat ik de helft van de tijd gewoon niet echt lekker in m’n vel en daar wil ik in 2020 verandering in brengen!

Meer schrijven

Allereerst wil ik dit jaar meer gaan schrijven. Ik ben erachter gekomen dat schrijven iets is wat ik heel leuk vind om te doen. Dit kwam mede doordat ik eigenlijk op zoek was naar een nieuwe baan, maar ik in de eerste instantie niet goed wist wat ik wilde gaan doen. Na een periode het bloggen beu te zijn geweest, begon ik weer met regelmaat artikelen op mijn blog te plaatsen. En dit beviel me toch wel heel goed.

Afgelopen week heb ik mezelf aangemeld bij Textbroker. Via deze weg heb ik altijd wel een ander onderwerp waar ik over kan schrijven en zodoende ook meer ervaring op kan doen. Daarnaast is het ook leuk om een extra zakcentje te verdienen met het schrijven van verschillende opdrachten. Wie weet zit een baan in de richting van Tekstschrijver/Copywriter er nog wel in dit jaar!

Minimaal twee artikelen per week online plaatsen

Het blogschema waar ik me de laatste tijd redelijk goed aan heb gehouden, wil ik graag aanhouden in 2020. Minimaal wil ik twee artikelen per week online zetten. De dagen die ik hiervoor aan wil houden zijn dinsdag en vrijdag. Meer is altijd mooi meegenomen!

Daarnaast wil ik graag met regelmaat reacties achter laten bij mijn mede bloggers. Ik vind het zelf altijd zó ontzettend leuk als iemand een reactie bij mij achterlaat, dus dat wil ik ook graag bij anderen gaan doen! Ik ben zo’n persoon die wel vaak alles leest of kijkt. Maar waarom is een reactie achterlaten dan weer teveel moeite?

Iedere dag even naar buiten

Ik ben echt een binnen persoon. En nu ik op het moment geen werk meer heb, wil ik me er toch toe zetten om iedere dag even naar buiten te gaan. Ik hoef heus niet iedere dag een uur te gaan wandelen. Ik ben al blij als ik even een blokje om ben gegaan. Ik wil graag mijn doel op 5000 stappen per dag zetten, maar of dat haalbaar is?

Laatst zat ik eraan te denken om een abonnement op Storytel te nemen. Zo kan ik “lezen” én lopen tegelijkertijd. Ideaal als je het mij vraagt, aangezien ik ook meer boeken wil gaan lezen dit jaar.

Vaker sociale activiteiten ondernemen

Om heel eerlijk te zijn, ben ik totaal geen ondernemend type. Ik wacht liever tot mensen op mij afstappen dan dat ik zelf daadwerkelijk de touwtjes in handen neem. Ik vind het prima om alleen thuis te zitten, maar ik vind het net zo leuk om samen met iemand af te spreken of om ergens heen te gaan.

Mijn doel is dan ook om minimaal twee keer per week een sociale activiteit te ondernemen. Dit kunnen bijvoorbeeld de wekelijkse Dungeons & Dragons avonden zijn, even op de koffie gaan bij mijn (schoon)ouders of gezellig af te spreken met vriendinnen. Ik leg de drempel niet te hoog want ik weet dat dit voor mij vrij lastig is.

Challenges

Daarnaast wil ik naast deze goede voornemens, ook weer nieuwe Challenges aan gaan – en ditmaal wil ik ze wél echt bij gaan houden. Jaarlijks neem ik me altijd voor om x aantal boeken te lezen, om x aantal films te kijken en om x aantal games te spelen. De eerste, pak ‘m beet, drie maanden houd ik dit goed bij, maar verder… zwijgen is goud, toch? Ik ga hier nog een aparte blogpost over schrijven die aankomende week hier op mijn blog verschijnt!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020?

You may also like

4 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  January 10, 2020 at 10:26 am

  Mooie voornemens Lieke! Ik ga in 2020 proberen om gemiddeld 7500 stappen te zetten, maar tot nu toe is dat best wel een opgave. Ook ik wil meer reacties achterlaten bij bloggers, gaat tot nu toe erg goed 🙂 En mocht je nog een sociale activiteit willen ondernemen: je bent altijd welkom voor een dagje Rotterdam! 😀

  1. Lieke

   January 11, 2020 at 6:14 pm

   7500 stappen lijkt me inderdaad ook best wel een opgave. Ik vind 5000 al moeilijk, haha! En gezellig, moeten we een keertje doen een dagje Rotterdam!

 • Kwante in Wonderland

  January 10, 2020 at 3:37 pm

  Mooie voornemens! Ik zelf wil weer proberen het wandelen op te pakken, heb door een dubbele hernia met uitval van 1 been echt maanden niks kunnen doen! Mijn doel is weer op de 10.000 terug te komen!

  En net als jij wil ik wat meer buiten zijn en wat meer sociaal zijn!

  Door de blog en het online contact heb ik vaak het idee dat ik heel sociaal ben maar dat is natuurlijk wel in mijn veilige coconnetje… Tijd voor verandering dus!

  1. Lieke

   January 11, 2020 at 6:18 pm

   Oh jeetje, wat heftig 🙁 Maar het zou wel heel fijn zijn als je binnenkort weer lekker veel kunt wandelen!

   En heel herkenbaar inderdaad, vooral ook door Social Media heb je sneller het gevoel dat je wat meer sociaal bezig bent, en dat ook veilig binnen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post