Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Mijn Challenges voor 2020!

Vol met enthousiasme begin ik ieder jaar weer met het opstellen van verschillende Challenges voor mezelf, om er aan het einde van het jaar achter te komen hoe slecht ik ze bij heb gehouden. Yep, that’s me! Dit jaar wil ik daar toch echt verandering in gaan brengen.

Boeken

Ik schaam me echt dood maar in 2019 las ik… 2 boeken? Ik begon ook nog aan een aantal boeken die ik vervolgens nooit meer heb uitgelezen en ik vond ze niet eens slecht – integendeel zelfs! Maar op de één of andere manier lukte het me gewoon niet om een boek op te pakken vorig jaar. Ik zat er met mijn hoofd gewoon niet helemaal bij.

In 2020 wil ik mezelf gaan uitdagen om 40 boeken te lezen. Ja. Veer-tig. Van de twee stuks van vorig jaar naar veertig stuks dit jaar. Om dit vol te houden wil ik ook graag aan verschillende Readathon mee te gaan doen. Welke precies, dat moet ik nog even uitvogelen. Indien ik veel Comics of Manga’s ga lezen, wil ik dit getal uiteraard wel wat opschroeven!

Ook wil ik mijn Goodreads pagina helemaal up-to-date gaan maken en bijhouden welke boeken ik zoal in mijn collectie heb. Daarnaast ook de boel een beetje opschonen want er blijven maar ongelezen boeken bijkomen!

Films & Series

Films kijken kan heel snel gaan. Vooral als je iedere avond een Star Wars film kijkt om je geheugen even op te frissen voordat je de nieuwe film in de bioscoop gaat bewonderen. Maar er zitten ook periodes tussen dat je totaal geen zin hebt om twee uur van je leven stilzittend op de bank door te brengen, starend naar de TV. Best gek als je erover nadenkt, dat twee afleveringen van een serie meestal even lang zijn als een speelfilm. En dan te bedenken dat je vaak iets van 3 á 4 afleveringen achter elkaar kijkt… Oeps. Oké ik geef het toe – het is soms toch wel leuk om zo’n avondje voor de TV door te brengen.

Aangezien ik tegenwoordig vaker een serie aanzet dan een film, zet ik daarom mijn doel qua films op 50 films ga zetten. Dat is dan één film per week – dat moet te doen zijn, toch? Film één en twee heb ik al in the pocket. Dat waren namelijk Mulan en Star Wars: Episode IX.

Wat series betreft vind ik het lastig. Ik heb echt geen idee hoeveel seizoenen van series ik ongeveer in een jaar tijd kijk. Niet eens zo gek veel voor mijn gevoel. Meestal heeft iedereen om me heen een nieuwe serie al gezien voordat ik ook maar weet dat ‘ie al op Netflix staat. Ik ga voor 15 seizoenen, ik denk dat dit wel haalbaar is!

Games

Games vind ik ook een lastige, aangezien ik games speel die vaak meer dan 40+ uur aan content hebben. Als ik echt hooked ben aan game, is deze gerust binnen een paar dagen uit, zoals bijvoorbeeld Pokémon Sword. Dan ga ik er ook echt voor zitten en doe ik verder nog vrij weinig met mijn vrije tijd. Ik ga daarom dit jaar voor 10 games want er zijn zoveel vette games die ik nog graag wil spelen!

Om up-to-date te blijven met de voortgang van mijn Challenges, kun je terecht op de pagina Challenges 2020!

Daag jij jezelf uit dit jaar voor verschillende Challenges?

You may also like

3 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  January 14, 2020 at 9:42 am

  Mooie challenges hoor, have fun met de 40 boeken! Ik vind een serie challenge ook lastig, dus ik zet gewoon een doel om een minimaal aantal series gekeken te hebben. Zo hoef ik mezelf niet een aantal uur aan series opleggen (daarbij verschilt het aantal tijd van een seizoen soms behoorlijk onder series) en kan ik lekker veel verschillende series bekijken 🙂 Succes dit jaar met je challenges!

  1. Lieke

   January 14, 2020 at 12:14 pm

   Thanks, Joost! En dat is inderdaad ook een goed idee! Series kunnen zoveel van elkaar verschillen qua aantal afleveringen en hoe lang de afleveringen duren. Jij ook succes met jouw Challenges dit jaar!

 • Kwante in Wonderland

  January 17, 2020 at 4:04 pm

  Toffe challenges!
  Ik heb zelf alleen een challenge gezet op te lezen boeken want ik heb geen idee hoeveel tijd ik besteed aan series kijken, ik gok veel te veel 😉

  Wel wil ik een movie challenge doen maar dat is meer omdat ik van mezelf het Pathé Unlimited bedrag er uit moet halen, daarvoor moet ik dus minimaal twee keer per maand naar de bioscoop! Omdat we hier meerdere pasjes hebben vind ik wel dat ik minstens 4x per maand naar de film zou moeten gaan. Dus minimaal 48 films!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post