De e-reader en de boekenwurm

Dat ik een grote boekenwurm ben, is vast geen geheim meer. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik het afgelopen jaar in een gigantische reading slump terecht ben gekomen. Boek na boek pakte ik op, maar ik kwam er telkens niet doorheen. Wanneer ik op de helft van een verhaal was, legde ik het boek weer weg om het vervolgens nooit meer op te pakken. Misschien was het tijd om mijn e-reader onder die dikke laag stof tevoorschijn te toveren. Even weer iets anders?

Maar toch had ik de afgelopen tijd echter wel weer zin om een dik, Fantasy boek op te pakken. Ik vond het weer heerlijk om op te gaan in een verhaal en mijn gedachtes over het dagelijks leven uit te sluiten. Het vasthouden van zo’n dikke pil is echter al een workout op zich. Vaak zakt het boek steeds verder weg uit mijn handen en dient mijn buik automatisch als boekensteun.

Een nieuwe e-reader kopen?

Na mijn buikoperatie dacht ik ook veel te kunnen lezen. Maar het boek waar ik in begonnen was voor mijn operatie, was echt heel zwaar! Aangezien ik geen kracht had om het boek omhoog te houden en ik het boek ook niet op mijn buik kon laten rusten, was ik niet aan lezen toegekomen. Ik zat te twijfelen om mijn oude e-reader weer eens te gebruiken. De boeken die ik er nog op had staan, waren echter geen verhalen waar ik op dat moment zin in had – ik wilde gewoon verder in A Court of Wings and Ruin!

Mijn moeder liet vol trots haar Kobo e-reader aan me zien. Deze e-reader had een groter scherm รฉn verlichting – dit had mijn huidige e-reader helemaal niet! Het Kobo Libra H20 hoesje wat ze eromheen had zitten, maakte hem ook helemaal af – het lijkt net een echt mini-boekje! Wat ik daarnaast ook erg fijn vind, is om te lezen in bad. Ik heb al regelmatig meegemaakt dat mijn boeken vochtig worden van de damp en dat is niet wat je wilt. De desbetreffende Kobo e-reader is ook nog eens waterproof – ideaal!

De boekenwurm in mij

Elke keer als ik als boekenwurm een boekhandel binnenstap, ben ik zo blij als een kind in een snoepwinkel. Het staren naar al die mooie ruggen maakt me intens gelukkig. Net zoals door de boeken heen bladeren en het voelen van reliรซf op een kaft. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geur van nieuwe boeken. Ik denk dat mijn mede boekenwurmen daar wel over mee kunnen praten!

Als ik vervolgens op reis ga met het OV en ik heb een fysiek boek bij me in plaats van mijn e-reader, kan ik mezelf ook wel voor m’n kop slaan. Ik ben echter ook altijd bang dat ik mijn e-reader beschadig in mijn tas. Maar dankzij het Kobo e-reader Libra H20 hoesje wat je als bescherming eromheen hebt zitten, kan er niks met je e-reader gebeuren!

Heb jij liever een fysiek boek of een e-reader?

You may also like

5 Comments

 • Nikita

  October 18, 2019 at 11:02 am

  Ik lees enkel fysieke boeken, nog nooit een e-reader gehad. Maar een boek op de iPad lezen was in elk geval geen succes. Ik lees altijd fysieke boeken maar ik lees ook niet zo heel vaak dikke boeken van meer dan 800 pagina’s. De laatste keer dat dat voorviel was inderdaad ook met ACOTR, maar voor de rest valt het wel mee. Dus ik denk ook niet dat ik ‘n e-reader nodig heb. Maar ik snap in jouw geval nu dat het wel fijn is zo’n dun en licht toestelletje te hebben en lekker te kunnen lezen. Lezen in bad zou voor mij ook best wel een goeie ontspanning zijn trouwens.

 • Katja

  October 18, 2019 at 4:43 pm

  E-books lees ik niet echt veel, wel veel pdf’s voor werk op mijn tablet. Liever neem ik toch een boek overal maar naartoe! Al ben ik nu ook wel super blij met Storytell. ๐Ÿ™‚

 • Wen

  October 21, 2019 at 5:11 pm

  Terwijl fysieke boeken mijn voorkeur hebben, ben ik ook ontzettend blij met mijn Kindle. Ik heb mijn e-reader gekocht omdat ik volgend jaar naar Engeland ga verhuizen, dus constant boeken kopen etc is dan niet zo handig, daarnaast is een e-reader ook zo enorm fijn voor als je onderweg bent en geen grote tas mee wilt nemen!

 • Cรฉline

  October 22, 2019 at 11:40 am

  Ik ben echt verliefd op mijn Kobo haha. Ik gebruik het erg vaak, zelfs meer dan dat ik fysieke boeken lees.

 • zwartraafje

  October 26, 2019 at 1:16 pm

  Ik heb een Kobo-ereader maar gebruik hem eigenlijk maar zelden. Meestal gaat hij mee op vakantie als noodoplossing voor wanneer ik mijn fysieke boeken te snel zou hebben uitgelezen. Ik verkies nog steeds fysieke boeken maar het boek dat ik nu wil gaan lezen, de geรฏllustreerde versie van HP and the Goblet of Fire is wel heel zwaar en onhandig om te lezen. Dat wordt dus een uitdaging.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post