Herstelperiode na de operatie: Week 3

De tijd vliegt zó ontzettend snel voorbij. Zo slecht dat het in de eerste week na de operatie met me ging, zo veel beter gaat het nu! In de derde week van mijn herstelperiode, begin ik alles weer lekker zelf te kunnen. Maar alles wel op mijn eigen tempo. Bukken blijft echter nog een lastige handeling.

Eindelijk weer aan tafel zitten

Eindelijk voelde ik me goed genoeg om weer normaal aan tafel te kunnen zitten. In de stoel op op de bank lag ik telkens wat onderuit gezakt, omdat dit het minst pijnlijk was. Maar als je aan tafel wilt zitten, moet je toch een beetje rechtop kunnen zitten. En dat ging wel, al kon ik niet úren achter elkaar op een normale stoel zitten. Ik wilde me echter niet compleet nutteloos voelen in de derde week. Daarom besloot ik om heel mijn blog weer eens om te gooien. Ik kocht een nieuw WordPress Thema op Etsy en aan de slag ging ik!

Een nieuw Blog Thema

Zoals jullie misschien al hadden opgemerkt, heb ik dus heel mijn blog omgegooid. Al een tijdje had ik het idee van een nieuw logo in mijn hoofd zitten. Maar toch vond ik dat er meer moest gebeuren. Dagenlang twijfelde ik welk WordPress Thema ik zou aanschaffen (ik had toch zeeën van tijd), maar uiteindelijk heb ik mijn keuze kunnen maken. En ik ben er ontzettend blij mee! Ik heb ook onwijs veel zin om weer artikelen te typen over van alles en nog wat!

Op controle in het ziekenhuis

Op vrijdag stond de afspraak dat ik op controle moest komen in het ziekenhuis. De dokter die mij geopereerd had, heeft naar de wonden gekeken en alles zag er goed uit – yes! Tijdens de operatie had hij ook nog enkele foto’s gemaakt van de binnenkant van mijn buik. Super raar om jezelf van binnen te zien, maar we zagen duidelijk de wondergezwellen zitten. Ze namen echt een groot gedeelte van mijn buik in beslag en ik ben echt blij dat ze eruit zijn. Ik voel met vooral niet meer opgeblazen, wat ik voor de operatie wel had.

Ook had hij nog een foto gemaakt van hetgeen wat ín de wondergezwellen zat. Het was veelal haar, wat en groen/gelig uit zag – niet heel aangenaam om naar te kijken. Verder zat er ook veel talg in. Dit talk was vloeibaar en hebben ze eruit kunnen zuigen.

Een hele grote opluchting

Last but not definitely not least – de wondergezwellen waren beide goedaardige tumoren. Wat een ontzettende opluchting was het om dit te horen! Verder kreeg ik nog te horen dat ik langzaam alles weer op mocht gaan pakken qua activiteiten. Alleen zwaar tillen is echt nog een no go.

De wondergezwellen kunnen in de toekomst nog wel terug groeien. De dokter zei dat er vast en zeker nog cellen zijn achtergebleven op mijn eierstokken die met het blote oog niet te zien zijn. Maar daarvoor sta ik onder controle. Over 3 maanden moet ik weer terug op controle komen. Dit zal in de toekomst uitgesteld worden naar 6 maanden en vervolgens zal ik ieder jaar terug moeten komen.

Laatste update over mijn herstelperiode

Dit zal voorlopig de laatste update zijn over mijn herstelperiode. Het gaat iedere week steeds beter en daar ben ik heel erg dankbaar voor! De kleine dingen die ik weer op kan pakken, begin ik ook enorm te waarderen. Verder wil ik nogmaals iedereen bedanken die aan me gedacht heeft gedurende deze periode. Dankzij alle beterschapswensen voelde ik me ook een stuk vrolijker!

Waardeer jij ook de kleine dingen in het leven?

You may also like

3 Comments

 • Anneke

  October 22, 2019 at 9:25 am

  Fijn om te lezen dat het al zoveel beter met je gaat en dat bij de controle alles goed was. Ik vind je blog er heel mooi uit zien en je logo vind ik heel tof. Ik wil zelf ook al heel lang een nieuw logo, maar ik ben daar echt te niet-creatief voor.

 • Katja Blauw

  October 23, 2019 at 2:31 pm

  Echt super mooi en leuk je nieuwe thema! Goed om te lezen dat het steeds beter met je gaat. 🙂

 • zwartraafje

  October 26, 2019 at 2:26 pm

  Zo blij om te lezen dat het ondertussen een pak beter met je gaat. Ja hoor, die kleine zaken kunnen me heel gelukkig maken. Ik heb zelfs het idee dat ik ze nog meer ben gaan waarderen door met mijn gezondheid te sukkelen. Soms lijken ze zelfs samen te hangen. Dan gaat het op fysiek vlak slechter maar win ik plots met de een of andere wedstrijd, of vind ik net dan iets waar ik al een hele tijd naar op zoek was, … Op zo’n moment lijken die kleine gelukjes een soort karma-compensatie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post